• Turkhane Logo

Fenerbahçe’de Mesut Özil için meşaleler yanmaya başladı

İngiltere’nin Arsenal takımında forma giyen Mesut Özil’in Fenerbahçe’ye transfer ateşi yeniden yandı. Sarı-Laciverliler yıldız futbolcuyu isterken yönetim de formül arıyor. En büyük sorun 15 milyon euro’luk maaşı.

16:55 08 Temmuz 2019 Pazartesi
Fenerbahçe’de Mesut Özil için meşaleler yanmaya başladı
İngiltere’nin Arsenal takımında forma giyen Mesut Özil’in Fenerbahçe’ye transfer ateşi yeniden yandı. Sarı-Laciverliler yıldız futbolcuyu isterken yönetim de formül arıyor. En büyük sorun 15 milyon euro’luk maaşı.





Kariyerini İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal’de sürdüren Türk asıllı Alman oyuncu Mesut Özil’in sosyal medyada yaptığı paylaşım Fenerbahçe taraftarlarını heyecanlandırdı. Sarı Lacivertli taraftarların #FenerSeniBekliyorMesut etiketi dünya ve Türkiye gündemine ilk sıradan girdi.


ÖZİL’İN PAYLAŞIMI GÜNDEM OLDU

İngiliz basınında çıkan bazı haberlere göre; Arsenal’in gelecek sezon kadrosunda düşünmediği Mesut Özil’i satış listesine koyduğu ve maaşının bir kısmını da ödemeye razı olduğu iddia edildi. Adı daha önce Süper Lig’de Fenerbahçe ile anılan yıldız futbolcunun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım Twitter’da gündem oldu.

İnstagram hesabından isim ve 10 numara kısmında alevler bulunan bir fotoğraf paylaşan Özil’in paylaşımı Sarı Lacivertli taraftarları heyecanlandırdı.

VEDAT MURİQİ’DE AYNISINI YAPMIŞTI

Tecrübeli yıldızın bu paylaşımı, Fenerbahçe’nin transfer açıklamalarından önce yaptığı paylaşımlara benzetildi. Sarı-lacivertliler son olarak Vedat Muriqi de transferini açıklamadan önce alev emojisi bulunan bir paylaşım yapmıştı.

Mesut Özil’in bu paylaşımının ardından Fenerbahçe taraftarları twitter’da #FenerSeniBekliyorMesut hashtagiyle bir akım başlattı. Kısa sürede TT olan o paylaşım hem Türkiye hem de dünya gündeminde 1 numaraya çıktı. Özil paylaşımları sonrası akıllara başkan Ali Koç’un yıldız futbolcu için canlı yayındaki sözleri getirildi.

ILACALI: MESUT FENERBAHÇE FORMASINI GİYECEK

Fenerbahçe’nin ‘Fener Ol’ kampanyası kapsamında gerçekleştirdiği WinWin programının bir bölümünde Mesut Özil ile 3 saat geçirdiğini söyleyen Acun Ilıcalı, “Mesut’un Arsenal ile 2 yıllık sözleşmesi var ama dün akşam birlikteydik ve şunu anladım. Mesut bir gün Fenerbahçe forması giyecek” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un “Bu sene gelmeyecek mi diyorsun?” sorusuna ise Acun Ilıcalı, “Arsenal ile sözleşmesi bulunuyor” dedi. Bunun üzerine Ali Koç, “O zaman telefonla bağlanalım, iki sene sonra için söz alalım” dedi. 2013’ten bu yana Arsenal’de oynayan ve 2021 yılına kadar sözleşmesi devam eden Mesut Özil, İngiliz ekibinden senede 15 milyon euro maaş alıyor.

MAAŞI İÇİN FORMÜL ARANIYOR

Mesut Özil’in Arsenal’den kazandığı paranın yıllık 15 milyon euro olması tüm işleri bozuyor. Kiralama formülü ile transferi çözülecek. Maaşın 6 milyon euro’luk kısmını Arsenal karşılayacak. Geri kalan 9 milyon euro’nun formülü ise sponsor üzerinden çözülmesi bekleniyor.

Fenerbahçe rakamın 4 milyon euro’sunu verirken sponsorlar da 5 milyon euro’sunu karşılayarak böylelikle Mesut Özil’in transferi gerçekleşecek. Transfer ise Fenerbahçe’nin bankalar birliği ile yapacağı anlaşma sonrası gerçekleşecek.

Son güncelleme: 16:55 08.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı