• Turkhane Logo

Fenerbahçe ve Galatasaray'a tazminat tehdidi

Suudi Arabistan'da yaşanan Süper Kupa rezalatinin arka planını, İyi Parti İdari Kurulu Üyesi Mehmet Aslan anlattı. Sözcü TV'ye konuşan Aslan, Fenerbahçe ve Galatasaray'a 'tazminat ödeme' konusunda baskı yapıldığını ancak, iki kulübün

23:19 29 Aralık 2023 Cuma
Fenerbahçe ve Galatasaray'a tazminat tehdidi
Suudi Arabistan'da yaşanan Süper Kupa rezalatinin arka planını, İyi Parti İdari Kurulu Üyesi Mehmet Aslan anlattı. Sözcü TV'ye konuşan Aslan, Fenerbahçe ve Galatasaray'a 'tazminat ödeme' konusunda baskı yapıldığını ancak, iki kulübün

Sözcüde yer alan habere göre İyi Parti İdari Kurulu Üyesi Mehmet Aslan, Fenerbahçe ve Galatasarayın Suudi Arabistandaki Süper Kupa maçına çıkmama kararının nedenlerini açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşinin, iki kulübe baskı uyguladığını söyleyen Aslan, Başta Spor Bakanı ve federasyon başkanı, 40 milyon dolar tazminatı var bu işin diye baskı yapıyorlar. Başkanlar da, yapılan bu saygısızlığa müsaade etmiyorlar. ifadelerini kullandı.

Sözcü TV canlı yayınına katılan Mehmet Aslan, Suudilerin ilk olarak İstiklal Marşının okutulmasına karşı çıktığını ve sonrasında yaşanan rezalati anlattı. Maç için Riyada giden İyi Partili Mehmet Aslan, Suudi yetkililerin stat koridorlarına ve soyunma odası girişlerine polis koyarak Atatürk fotoğrafına müdahale etmek istediğini belirtti.

İşte Mehmet Aslanın açıklamaları ve Suudi Arabistandaki Süper Kupa rezaletinin arka planı:

Başta Spor Bakanı ve federasyon başkanı, 40 milyon dolar tazminatı var bu işin diye baskı yapıyorlar. Başkanlar da, yapılan bu saygısızlığa müsaade etmiyorlar. İstiklal Marşıyla başlıyor problem. Dün provası yapıldı İstiklal Marşının. Suudi Arabistan marşının 5 dakikalık ve 30 saniyelik versiyonu varmış. Kısa versiyonunu çalın, biz İstiklal Marşımızla maça çıkalım diyorlar. Suudiler bunu kabul etmeyince kriz çıkıyor.
ARBEDE YAŞANIYOR

Önce bunu çözüyorlar. Sonra Galatasaray Ne Mutlu Türküm Diyene, Fenerbahçe Yurtta Sulh Cihanda Sulh pankartıyla çıkmak istiyor. Atatürk resmine kesinlikle karşı çıkıyorlar. Hatta pankartları stattan almaya kalkıyorlar. Yetkililer de bunu vermiyorlar, arbede yaşanıyor. Suudi yetkililer son kez uyarıyorlar, Koridorlara ve soyunma odası kapılarına polis yerleştirdik. Atatürk resmi görürsek müdahale ederiz diyorlar. İki başkan da haddinizi bilin diyor.
ATATÜRK YOKSA BİZ DE YOKUZ

Başta spor bakanı ve federasyon başkanı, maça çıkmaları konusunda iki takıma baskı yapıyorlar. Ara formül bulun, çıkın diye önemsizleştirmeye çalıştılar. Panik oldular. Her iki kulübün başkanını tebrik ediyorum, Atatürk yoksa biz yokuz dediler. Atatürkün yok sayıldığı yerde, Atatürkün iki kulübünün olması söz konusu olamaz. İstediğiniz kadar tazminatı ödersiniz, o bizi ilgilendirmez dediler.

Son güncelleme: 23:19 29.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı