• Turkhane Logo

Falcao'dan açılış hediyesi

Süper Lig'de yeni sezonun ilk haftasında Gaziantep'i konuk eden Galatasaray sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı. Radamel Falcao 2 gol atarken 1 de asist yaptı.

22:52 12 Eylül 2020 Cumartesi
Falcao'dan açılış hediyesi
Süper Lig'de yeni sezonun ilk haftasında Gaziantep'i konuk eden Galatasaray sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı. Radamel Falcao 2 gol atarken 1 de asist yaptı.


Galatasaray, 4. dakikada elle oynama sonrası kazanılan penaltıda Radamel Falcaonun vuruşuyla 1-0 öne geçti.Öne geçtikten sonra rakip kaledeki baskısını sürdüren Galatasaray, 28. dakikada yeni transferi Emre Kılınç ile skoru 2-0a taşırken bu golde asist Radamel Falcaodan geldi. 40. dakikada ise Sofiane Feghoulinin asistinde topu filelere yollayan Radamel Falcao oldu ve Kolombiyalı golcü kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü atmış oldu.

İlk yarısı 3-0lık Galatasaray üstünlüğüyle tamamlanan maçta Gaziantep, 53. dakikada yeni transferi Andre ile farkı ikiye indirse de bu gol puan için yeterli olmadı. Galatasaray kalan bölümde birçok gol fırsatından yararlanamadı ve kalan dakikalarda başka gol olmayınca sarı-kırmızılılar sahadan 3-1lik galibiyetle ayrıldı.


Galatasaray: 3 - Gaziantep FK: 1

Stat:  Türk Telekom
Hakemler:  Bahattin Şimşek, İbrahim Bozbey, İlker Takpak

Galatasaray:  Fatih Öztürk, Elabdellaoui, Luyindama (Dk. 66 Donk), Marcao, Saracchi, Taylan Antalyalı, Feghouli (Dk. 66 Ömer Bayram), Belhanda, Emre Kılınç (Dk. 80 Jimmy Durmaz), Arda Turan (Dk. 66 Babel), Falcao (Dk. 87 Diagne)

Gaziantep FK:  Günay Güvenç, Oğuz Ceylan, Djilobodji, Kana Bıyık, Kubilay Aktaş (Dk. 46 Jefferson), Morais, Sousa (Dk. 55 Furkan Soyalp), Maxim (Dk. 70 Muhammet Demir), Güray Vural (Dk. 65 Kozulj), Andre, Kenan Özer (Dk. 46 Enver Cenk Şahin)

Goller:  Dk. 8 (penaltıdan) ve 40 Falcao, Dk. 28 Emre Kılınç (Galatasaray), Dk. 53 Andre (Gaziantep FK)

Sarı kartlar:  Dk. 7 Kubilay Aktaş, Dk. 63 Morais, Dk. 82 Jefferson (Gaziantep FK), Dk. 23 Luyindama, Dk. 78 Belhanda (Galatasaray)

MAÇTAN NOTLAR

Süper Ligde 2020-2021 sezonunun ilk haftasında Gaziantep FKyi ağırlayan Galatasarayda üç futbolcu, ilk kez sarı-kırmızılı formayı giymenin heyecanını yaşadı. 

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim, karşılaşmada Fatih Öztürk, Omar Elabdellaoui, Christian Luyindama, Marcao, Marcelo Saracchi, Taylan Antalyalı, Sofiane Feghouli, Arda Turan, Younes Belhanda, Emre Kılınç ve Radamel Falcaoyu ilk 11de görevlendirdi. 

Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde Okan Kocuk, Şener Özbayraklı, Ryan Babel, Martin Linnes, Ryan Donk, Ömer Bayram, Jimmy Durmaz, Emin Bayram, Ali Yavuz Kol, Mbaye Diagne görev bekledi. 

Müsabakaya ilk 11de başlayan yeni transferler Fatih Öztürk, Elabdellaoui ve Emre Kılınç, ilk kez bir resmi karşılaşmada sarı-kırmızılı formayı terletti.

Arda Turan, 3 bin 403 gün sonra Galatasaray formasını giydi 

Galatasaraydan 2011de ayrılan ve 9 yıl sonra yeniden dönen Arda Turan, sarı-kırmızılı formayı 3 bin 403 gün sonra bir resmi maçta sırtına geçirdi.

 Altyapısından çıktığı Galatasarayda kaptanlığa kadar yükselen ve 2011de İspanyanın Atletico Madrid takımına transfer olan Ardan Turan, Barcelona ve Medipol Başakşehir maceralarının ardından yeniden sarı-kırmızılı takıma döndü. 

2011de Galatasaray formasıyla son resmi maçına 20 Mayısta Türk Telekom Stadında oynanan Konyaspor karşısında çıkan Arda, 3 bin 403 gün sonra yeniden sarı-kırmızılı formayı giydi. 

Arda Turan, karşılaşmaya Galatasarayın kaptanı olarak çıktı. 

Üç yeni transfer kadroya alınmadı 

Galatasarayda üç yeni transfer maç kadrosunda yer almadı. 

Sarı-kırmızılı takımın yeni oyuncularından Oğulcan Çağlayan, Kerem Aktürkoğlu ile Oghenekaro Etebo, maç kadrosu dışında kaldı. 

Galatasaray, 56 gün sonra Türk Telekom Stadında 

Sarı-kırmızılı takım, yaklaşık 2 ay sonra sahasında lig maçına çıktı. 

Süper Ligde sahasında son maçını 2019-2020 sezonunun 33. haftasında Göztepe ile 18 Temmuzda yapan Galatasaray, 56 gün sonra Türk Telekom Stadında rakip ağırladı. 

Son güncelleme: 22:52 12.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı