• Turkhane Logo

Eski futbolcu Sezer Öztürk’e 14 yıl 7 ay hapis cezası

Cinayetten yargılanan eski futbolcu Sezer Öztürk 3 ayrı suçtan 14 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

17:29 12 Mayıs 2022 Perşembe
Eski futbolcu Sezer Öztürk’e 14 yıl 7 ay hapis cezası
Cinayetten yargılanan eski futbolcu Sezer Öztürk 3 ayrı suçtan 14 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Beşiktaş ve Fenerbahçe’de de forma giyen eski futbolcu Sezer Öztürk ve yanındakilerin Eylül 2021’de karıştığı yol verme kavgasında 1 kişi ölmüş, 1 kişi de yaralanmıştı. Olaydan sonra kaçan ancak yakalanan Sezer Öztürk hakkında karar verildi. Trafikte yol verme meselesi yüzünden tartıştığı kişiye silahla ateş açarak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan eski futbolcu Sezer Öztürk, 3 ayrı suçtan 14 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay 19 Eylül Pazar günü saat 17.00 sıralarında Çekmeköy’de Şile Otoyolu Paşaköy Mahallesi’nde meydana geldi. Eski futbolcu Sezer Öztürk ve yanındaki Ö. G. ve A.M. ile Haydar Genç ve oğlu Halil İbrahim Genç arasında yol verme tartışması çıktı. Tartışma silahlı ve bıçaklı kavgaya dönüştü.


Kavgada Haydar Genç bacağından bıçaklandı. Oğlu Halil İbrahim Genç (24) ise silahla vurularak öldürüldü. Sezer Öztürk ve beraberindekiler Almanya kayıtlı BIOD2828 plakalı araç ile kaçtı. Aracın O.D.’ye ait olduğu anlaşıldı. Ancak O.D.’nin Ağustos ayında Almanya’ya gittiği belirlendi.

Olaya karışan Sezer Öztürk ile yanındaki Ö. G. ve A.M. olay yerinden lüks araç ile kaçarak uzaklaştı. Şüphelilerden A.M. teslim oldu. A.M. 21 Eylül’de tutuklanarak cezaevine konuldu.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Sancaktepe’de 19 Eylül 2021’de sanıklar Sezer Öztürk’ün yol verme tartışması yaşadığı Halil İbrahim Scolten’i arkasından tabancayla koşarak ve hedef gözeterek altı el ateş sonucu öldürdüğü anlatılıyordu. Sezer Öztürk ve arkadaşı Ömer Genç’in yol verme tartışmasında tartıştığı kişilerle birbirlerini karşılıklı yaraladıkları belirtiliyordu.

İddianamede sanık Sezer Öztürk’ün “Haksız tahrik altında kasten öldürme”, “Haksız tahrik altında silahla yüzde sabit ize neden olacak şekilde kasten yaralama”, “Haksız tahrik altında mala zarar verme”, “Zincirleme şekilde silahla tehdit” ve “Ruhsatsız silah bulundurma” suçlarından toplamda 17 yıl 10 aydan 32 yıl 9 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyordu.

İddianamede sanık Ömer Genç’in ise “Haksız tahrik altında iştirak halinde kasten öldürme”, “Vücutta kemik kırığına neden olacak şekilde kasten yaralama”, “Kasten yaralama”, “Basit yaralama” ve “Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması” suçlarından 15 yıl 9 aydan 28 yıl 1 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyordu.

İddianamede Duran Genç’in ise Sezer Öztürk’ün kafasına sandalye fırlattığı gerekçesiyle “Silahla basit yaralama” suçundan 8 aydan 2 yıla kadar hapsi isteniyordu.

Son güncelleme: 17:29 12.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı