• Turkhane Logo

Ergin Ataman imzayı attı! Altı yıl sonra yeniden…

A Milli Basketbol Takımı’nda ikinci kez Ergin Ataman dönemi resmen başladı.

16:02 16 Nisan 2022 Cumartesi
Ergin Ataman imzayı attı! Altı yıl sonra yeniden…
A Milli Basketbol Takımı’nda ikinci kez Ergin Ataman dönemi resmen başladı.


Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımında ikinci kez Ergin Ataman dönemi başladı. Orhun Enenin görevden ayrılmasının ardından Ergin Ataman, takımın başına getirilirken, deneyimli hoca aynı zamanda Anadolu Efesteki görevine de devam edecek.

Ergin Ataman, 2014-2016 yılları arasında da A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü olarak görev yapmıştı. Ergin Ataman, 25 Mart 2014 tarihinde Bogdan Tanjevicten boşalan Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörlüğü görevine getirilmişti. Ergin Ataman yönetimindeki Milli Takım, 2014 Dünya Basketbol Şampiyonasında çeyrek finale yükselme başarısı göstermişti.


TÜRKOĞLU: KENDİSİNE GÜVENİYORUZ

Sinan Erdem Spor Salonunda düzenlenen imza töreninde ilk sözü alan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, milli takımın her görevin üzerinde olduğunu ifade ederek, “Geçtiğimiz dönemde A Milli Takımı yöneten Orhun Eneye teşekkür ederiz ve kendisinin basketbolda en üst seviyede devam edeceğini düşünüyoruz. Milli takımımız Dünya Kupası Elemelerinde önemli maçlara çıkacak ve Avrupa Şampiyonasında madalya mücadelesi verecek. Ergin Atamanı, erkek takımımızın başına geçmesi için davet ettik ve kendisi de bizi kırmadı. Biz yönetim olarak kendisine ve takımımıza güveniyoruz, kendisine tam destek veriyoruz. Anlaşmamız Türk basketboluna hayırlı olsun. Tuncay Özilhana da bu süreçte gösterdiği anlayış için teşekkür ediyorum ve ‘Hoş geldiniz hocam diyorum” ifadelerini kullandı.

ATAMAN: MADALYA GETİRMEK İSTİYORUZ

Yeniden milli takımda görev alacağı için heyecanlı olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Ergin Ataman, “Süreç yoğun gelişti. Anadolu Efesle Euroleague temposu sürerken, sevgili arkadaşım Orhun Enenin ayrılmasının ardından Başkan Hidayet Türkoğlu benimle görüştü ve şartlarımı sordu. Söylediğim tek şey ‘Milli Takımda çalışmanın hiçbir şartı olamaz. Sizlerin güveni benim için büyük bir heyecandır dedim. Sadece tek bir ricam oldu, Anadolu Efes Başkanı Tuncay Özilhandan onay alınmasını istedim. Milli takımı Avrupa Şampiyonalarında, Olimpiyatlarda madalyaya götürmek istiyoruz. Biz bu bayrağı temsil ederek, askerlerimizi, polislerimizi, halkımızı memnun etmek istiyoruz. Ben iddialı bir insanım ve bugünden itibaren gerek halkımıza, gerekse kadroya dahil olacak tüm oyunculara şunu söylüyorum, biz Avrupada, Dünya Kupasında ve olimpiyatlarda madalya almak için buradayız” açıklamasını yaptı.

Haziran ayında Dünya Kupası Elemelerinde Beyaz Rusya ve İngiltere ile karşılaşmalar olacağını hatırlatan Ergin Ataman, “Bu maçları kazanıp Dünya Kupası Elemeleri için bir üst tura gitmek istiyoruz. Ama esas hazırlığımız 1 Eylülde başlayacak olan Avrupa Şampiyonası. Ağustos ayında bunun hazırlığını yapacağız. Bu kadroya çok güveniyorum. Çok iyi ve tecrübe kazanmış oyuncularımız var. Hiçbir takımdan çekinmiyoruz. Tabii ki Sırbistan, İspanya gibi çok önemli ülkeler yer alacak şampiyonada ama bizim Avrupa Şampiyonasındaki tek hedefimiz şampiyonluk olacak. Herkesi de bu hedefle kadroya davet edeceğim. Hedef büyük ama kadro da büyük” dedi.

Euroleague ile milli maçların çakışması hakkında konuşan Ataman, “Euroleague ile milli maçların çakışması bizi geçmişte çok zorladı. Bu durum kamuoyunda soru işaretleri de oluşturdu. Hiçbir sporda böyle bir durum yok. Önümüzdeki dönemde FIBA ile Euroleague Yönetiminin buna çözüm bulacağın inanıyorum. Euroleaguede mücadele eden Anadolu Efes ve Fenerbahçe, TBF ile uyum içinde çalıştı. Oyuncular için bir çözüm bulundu, antrenör için de çözüm bulunacaktır. Sadece ben değil, Euroleaguede Dimitris İtudis de Yunanistanın hocası. Birçok oyuncu milli takımlarda oynayamıyor. Türk kulüpleri bu süreçte çok iyi niyetli davrandı ve milli takım da sahaya her zaman başında antrenörü ile çıkacaktır” dedi.

 

Son güncelleme: 16:02 16.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı