• Turkhane Logo

Enes Kanter ‘Freedom’ yazdı, Kanada’da double-double yaptı

İki yıl sonra ABD dışına çıkabilen Enes Kanter, ‘Freedom’ yazılı ayakkabısıyla parkeye çıktı. Kamera sürekli ayakkabılarını çekti. Spiker,Enes attıkça coştu.

09:40 26 Aralık 2019 Perşembe
Enes Kanter ‘Freedom’ yazdı, Kanada’da double-double yaptı
İki yıl sonra ABD dışına çıkabilen Enes Kanter, ‘Freedom’ yazılı ayakkabısıyla parkeye çıktı. Kamera sürekli ayakkabılarını çekti. Spiker,Enes attıkça coştu.



BOLD MEDYAdan  Muhammet Ali TOKSOYun hberine göre;  AKP hükümetinin İnterpol’den çıkardığı Kırmızı Bülten nedeniyle iki yıldır ABD dışına çıkamayan Enes Kanter, Başbakan Justin Tredau hükümetinin verdiği özel güvenceyle Kanada’ya geldi ve Toronto karşısında takımını yalnız bırakmadı.




Salona “Freedom for All” (Herkes için Özgürlük) yazılı tişörtü ile gelen Enes Kanter, parkeye de ‘Freedom’ (Özgürlük) yazdığı ayakkabılarıyla çıktı. Maça kenarda başlayan ve 18 dakikada double-double yapan Enes Kanter, 12 sayı, 11 ribaund, 1 asistle takımının 118-102’lik galibiyetine büyük katkı yaptı. Maç öncesi ve sonrasında Kanadalı taraftarlar Enes Kanter’e alkışlarla büyük destek verirken, yıldız oyuncunun ilk yarıda çok iyi performans göstermesi üzerine, devre arasında twit atan bir Toronto taraftarı ‘Justin yalvarırım Enes’in vizesini iptal et, yoksa kaybedeceğiz’ diye espri yaptı.

HARİKA OYNADI, DOUBLE-DOUBLE YAPTI



Enes Kanter’in oyunda olduğu dakikalarda, kameramanlar sık sık yıldız oyuncuya ve Noel’in en çok dikkat çeken ayakkabılarından birisi olarak seçilen ‘Freedom’ yazılı ayakkabısına zoom yaptı. Enes Kanter’in muhalif düşüncelerinden dolayı Türk hükümeti tarafından terörist olarak suçlanmasının saçma olduğunu söyleyen spikerler, İnterpol’den çıkarılan kırmızı bültene inanamadıklarını, böyle bir uygulamaya sadece diktatörlükle yönetilen ülkelerde rastlanacağını söylediler. Maç öncesinde CBCNews kanalına konuk olan Enes Kanter, Türkiye’de yaşanan hukuk dışı uygulamalar neticesinde yaşanan mağduriyetleri dile getirmişti.




Türk yıldızın Kanada’ya gitmesi için özel çaba gösterenlerin başında gelen ABD’li senatör Ed Markey, maçın oynandığı sırada attığı twitte, Celtics’in Toronto’yu yenmek için oynadığı maçta, Enes Kanter’in yer almasının kendisi için heyecan verici olduğunu, daha önce olduğu gibi bundan sonrada Yıldız oyuncunun Türkiye’deki insan haklarını savunması, işini tam ve güvenli yapması, ifade özgürlüğü hakkını kullanabilmesi için savaşmaya devam edeceğini yazdı.
  Thrilled that @EnesKanter is in Toronto today with the @Celtics to help beat the @Raptors. I’ll continue to fight to ensure Enes can fully and safely do his job and exercise his right to free expression as he advocates for human rights in Turkey.https://t.co/S4Z125C0j7 — Ed Markey (@SenMarkey) December 25, 2019

ENES’TEN KANADA’YA ÖZEL TEŞEKKÜR

Enes Kanter maç sonrasında yaptığı açıklamada, Noel’de Kanada’ya gelip, 2019 NBA Şampiyonuna karşı oynamak harika, ancak benim için basketboldan daha fazlası vardı, dışarı çıkıp özgürlüğü yaşamak. Bu duyguyu kelimelerle tarif edemem. Yıldız oyuncu sosyal medya hesabından paylaştığı twitle kendisini çok sıcak bir şekilde karşılayan Kanada halkına, Başbakan Justin Tredau ve hükümetine teşekkür ederken, çok güzel ve saygılı ülke olarak nitelediği Kanada’nın diktatör Erdoğanın zulmünden kaçan Türklere gösterdiği misafirperverlik içinde ayrıca teşekkür etti.

KANTER, HÜKÜMETTEN BİRİNİ VURDU 

Enes Kanter, 2.çeyreğin son saniyesinde ribaund alıp, süre biterken kendi pota altından karşı potaya doğru uzun, sert ve isabetsiz bir şut attı. Rakip seyirciye kadar giden bu atışın videosunu ‘Türk Hükümetinden birisini gördüğümü sanıyordum’ esprisiyle paylaşan yıldız oyuncunun twitine, kısa sürede onbinlerce beğeni geldi.
  Damn i never seen someone miss the whole court — Wolf (@mighthaveagood) December 25, 2019


KAYNAK: BOLD MEDYA

Son güncelleme: 09:40 26.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı