• Turkhane Logo

Enes double double yaptı Portland finale kaldı

Enes sakat ve oruçlu çıktığı maçta takımının adını Batı Konferansı finaline yazdırdı. Attığı twitle maça damga vurdu. Türkiye’de ise yine sansür vardı.

09:31 13 Mayıs 2019 Pazartesi
Enes double double yaptı Portland finale kaldı
Enes sakat ve oruçlu çıktığı maçta takımının adını Batı Konferansı finaline yazdırdı. Attığı twitle maça damga vurdu. Türkiye’de ise yine sansür vardı.



Portland, Enes Kanter’in sakat olarak çıktığı ve 12 sayı 13 ribaund ile oynadığı yarı final serisinin 7. maçını 100-96 kazanarak Batı Konferansı Finaline adını yazdırdı.

Enes Kanter oruçlu olarak çıktığı maçta 40 dakika parkede kalırken, Yıldız oyuncu Jokic’e ikinci yarıda yapmış olduğu harika savunma ile Denver’ın oyun planlarını bozdu. İlk yarıda bir ara 17 sayı geriye düşen Portland, ikinci yarıda ortaya koyduğu baskılı oyunla deplasmanda seriyi 4-3’e getirerek finale adını yazdırdı.


Enes Kanter maç sonrasında yaptığı açıklamada tutmuş olduğu oruç ile ruhen rahatladığını ve Ramazan ayının kendisine güç verdiğini söylerken, Koç Stotts’da oyuncusunu överek; “Eğer Enes Kanter ve Rodney Hood olmasaydı, şimdi evde televizyon izleyecektik. İkisi olmasaydı bugün bulunduğumuz yerde asla olmazdık.” dedi.

McCollum attığı 37 sayı ile maçın oyuncusu olurken, Portland 2000 yılındaki efsane kadrosundan tam 19 yıl sonra, ilk kez Konferans Finaline kaldı.

  The Trail Blazers reach their first Conference Finals since 2000 ⏮ pic.twitter.com/VOX7n4bCr8 — NBA on ESPN (@ESPNNBA) 12 Mayıs 2019

YİNE SANSÜR

Türkiye’de ünlü basketbol sunucusu Kaan Kural maçı Twitter’dan anlattı ancak Enes Kanter’den hiç sözetmedi. Kural’ın bu sansürüne tepki yağdı.

ENES’İN TWEETİ OLAY OLDU

Enes Kanter maçtan kısa süre sonra attığı twit ile sosyal medyanın gündemine oturdu. Denver’ın final maçının biletlerini satışa çıkardığı görseli kullanan ve altına “lütfen geri iade edin” yazarak attığı twit, kısa sürede 50 bin begeni aldı. Bu twit, birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından “Enes Kanter, maç bitmesine rağmen, Denver’a sayı atmaya devam ediyor” şeklinde yorumlandı.
  Refund please!!!!! pic.twitter.com/8HKoNTUCeU — Enes Kanter (@Enes_Kanter) 12 Mayıs 2019
Portland Trail Blazers ile Golden State Warriors arasında oynanacak olan Batı Konferansı Finalinde bir ilk yaşanacak. Seth ve Stephen Curry NBA Konferans Finalinde rakip olarak mücadele eden ilk oyuncular olarak tarihe geçecekler.

  Seth and Steph Curry will be the first brothers to play against each other in the same conference finals. (via @EliasSports) pic.twitter.com/Fmzs72ujEe — ESPN (@espn) 12 Mayıs 2019

Eğer bir değişiklik olmassa bu final serisi başka bir açıdan daha NBA tarihine geçebilir. NBA Konferans Finali sırf bir oyuncunun muhalif olmasından dolayı Türkiye’de yayınlanmayabilir. NBA tarihi için trajikomik, Türkiye için ise utanç verici sansürün uygulanıp uygulanmayacagını önümüzdeki günlerde göreceğiz. NBA Basını, böyle bir ihtimalin olmasını bile daha şimdiden ‘rezalet’ olarak nitelendiriyor.

Son güncelleme: 09:31 13.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı