• Turkhane Logo

Didier Drogba futbola veda etti

Galatasaray, futbol hayatını noktalayan eski futbolcusu Didier Drogba için teşekkür mesajı yayımladı

18:14 09 Kasım 2018 Cuma
Didier Drogba futbola veda etti
Galatasaray, futbol hayatını noktalayan eski futbolcusu Didier Drogba için teşekkür mesajı yayımladı

Didier Drogba, formasını giydiği ABD 2. Futbol Liginde mücadele eden Phoenix Risingin Louisville Cityye 1-0 mağlup olduğu USL Kupası finalinin ardından emekli oldu.

Fildişi Sahilli yıldız futbolcu Didier Drogba, formasını giydiği ABD 2. Futbol Liginde (USL) mücadele eden Phoenix Risingin Louisville Cityye 1-0 mağlup olduğu USL Kupası finalinin ardından emekli oldu.

Önceki turlarda attığı 3 golle Phoenix Risingin USL Kupasında finale kalmasında önemli rol üstlenen 40 yaşındaki Drogba, takımının Louisville Cityye 1-0 mağlup olmasıyla kariyerinin son maçında kupa kaldırma şansını kaçırdı.


Drogba, geçen mart ayında yaptığı açıklama ile USLde sezon sonunda emekliye ayrılacağını duyurmuştu. Fildişi Sahilli yıldız, ABDde yaşayan Türk iş adamı Berke Bakayın sahibi olduğu Phoenix Risingın geçen yıl ortağı da olmuştu.

Galatasarayda 1,5 sezon forma giyen Didier Drogba, kariyerinde Le Mans, Guingamp, Olympique Marsilya, Chelsea, Şangay Shenhua, Montreal Impact ve son olarak Phoenix Rising formalarını giydi.

Kulüp kariyerinde 685 maçta 300 gol ve 114 asistle oynayan Drogba, milli takımda ise 104 karşılaşmada 65 kez ağları havalandırdı.

Galatasaraydan Drogba paylaşımı

Galatasaray Kulübü, futbol hayatını noktalayan eski futbolcusu Didier Drogba için teşekkür mesajı yayımladı.

Sarı-kırmızılı kulübün resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Fildişi Sahilli yıldız oyuncu için Bir futbolcudan çok daha ötesi. Bu güzel oyuna kazandırdığın her şey için teşekkürlerifadesi kullanıldı.

Aktif futbol yaşantısını 40 yaşında sonlandıran Didier Drogba, 2012-2013 ve 2013-2014te toplam 1,5 sezon Galatasaray forması giymişti.

Son güncelleme: 18:14 09.11.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı