• Turkhane Logo

Dev naklen yayın anlaşması: 4.95 milyar Euro

İspanya Ligi'nin naklen yayın hakları Movistar ve DAZN'a 4.95 milyar Euro'ya satıldı. Yayıncı kuruluşlar ile 5 yıllık anlaşmaya varıldı.

18:57 14 Aralık 2021 Salı
Dev naklen yayın anlaşması: 4.95 milyar Euro
İspanya Ligi'nin naklen yayın hakları Movistar ve DAZN'a 4.95 milyar Euro'ya satıldı. Yayıncı kuruluşlar ile 5 yıllık anlaşmaya varıldı.


Dünyanın önde gelen liglerinden İspqanyada, naklen yalın ihalesi tamamlandı. İspanya Ligi yönetimi, naklen yayınlar konusunda Movistar ve DAZN ile beş yıllığına 4.95 milyar Euroya anlaşmaya vardı.

2018de yapılan bir önceki ihaleyi Telefonica üç yıllığına 2.940 milyon Euroya kazanmıştı.


Yayın hakları, televizyon ve internet (OTT) olmak üzere ikiyi ayrıldı. Movistarın tüm maçları yayınlayacağı üç hafta dışındaki tüm haftalarda karşılaşmalar iki yayıncı arasında bölüşülecek ve Movistar ile Daz beşer maç yayımlayacak.

Maçların topluma açık yerlerde yayınlanması ise yeni sona eren ihaleye dahil edilmedi. Konuyla ilgili ihale için teklifler Şubat ve Mart 2022de verilebilecek.

İhalenin, geçen Cuma günü La Liga yayın haklarının yüzde 8.2sinin, 10 yılı opsiyonlu 50 yıl CVC Capital Partnersa verilmesinin hemen akabinde duyurulması dikkat çekti.

LaLiga Yükseliyor anlaşması olarak duyurulan yeni işbirliğine göre CVC, Real Madrid ve Barcelona gibi dört takımın onay vermediği anlaşma kapsamında kulüplere 1.999 milyar Euro aktaracak. Yeni şirket bunun karşılığında La Liganın yayın hakları ve sponsorluklardan pay alacak.

LaLiga ve CVC yetkilileri amaçlarının izle öde abone sayılarını artırmak olduğunu söylerken, LaLiganın açıkladığı verilere göre abone sayıları 2916-17de 4 milyon iken bu rakam 2020-21de 2.5 milyona döştü. CVC, bu rakamın tekrar 4.4 milyona çıkarılabileceği tahmininde bulunuyor.

La Liga, bir önceki anlaşmaya göre yeni ihale rakamını artıran Avrupanın beş büyük ligindeki ilk lig oldu. Almanya, İtalya ve Fransa liglerinde düşüş yaşarken; İngiltere ligi üç sezon için yayın gelirlerini aynı tuttu.

Son güncelleme: 18:57 14.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı