• Turkhane Logo

Dev derbide Kara Kartal Galatasaray'ı 3-0 devirdi

Beşiktaş, Süper Lig'in 14. haftasında Galatasaray ile karşılaştı. Beşiktaş ile karşılaşan

22:35 02 Aralık 2017 Cumartesi
Dev derbide Kara Kartal Galatasaray'ı 3-0 devirdi
Beşiktaş, Süper Lig'in 14. haftasında Galatasaray ile karşılaştı. Beşiktaş ile karşılaşan

Beşiktaş, Süper Ligin 14. haftasında lider Galatasarayı konuk etti. 19:30da başlayan karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetti. Beşiktaş, evinde Galatasarayı ağırladığı karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

DETAYLAR

1inci dakikada Cenk Tosun kaleci ile karşı karşıya kaldı. Cenkin plase vuruşu kaleci Muslerada kaldı

10uncu dakikada Feghoulinin ara pasında Rodrigues topa hareketlendi. Rodriguesin içeri kestiği topta Pepe kademeye girdi.

17nci dakikada Beşiktaş serbest vuruş kazandı. Topun başına gelen Quaresma, Musleranın önde olduğunu gördü ve uzaklardan kaleye vurdu. Muslera son anda topa müdahale etti.

22nci dakikada gelen hava topunu Gomis indirdi. Feghouli kaleci ile karşı karşıya kaldı. Gökhan Gönül son anda müdahale etti.

26ncı dakikada Belhandanın kullandığı serbest vuruşta Serdar Aziz topa istediği gibi vuramadı, karambol sonucu top Fabride kaldı.

31inci dakikada Rodrigues ile Mariano paslaştı. Rodrigues topu aldıktan sonra bu kez Feghouli ile oynadı. Feghoulinin tek topunda Rodriguesin vuruşu az farkla auta çıktı.

39uncu dakikda Cenk ceza sahası içerisinde topla buluştu. Cenkin içeri çevirdiği topta Oğuzhan yerde kaldı, hakem devam ettirdi. Daha sonra oluşan karambolde Galatasaray savunması topu uzaklaştırdı.

44üncü dakikada Oğuzhan Özyakup uzaktan vuruşunu yaptı, top auta gitti.

45inci dakikada Quaresma ceza sahası içerisine girdi, sol ayağıyla yaptığı vuruş Muslerada kaldı.

İlk yarı 0-0lık eşitlikle tamamlandı.

Beşiktaş, Galatasaray karşısında Cenk Tosunun 46ncı dakikada attığı golle 1-0 öne geçti.

Beşiktaş, Dusko Tosicin 70inci dakikada attığı golle skoru 2-0 yaptı!

Beşiktaş, 90ıncı dakikada Alvaro Negredo ile skoru 3-0a taşıdı. Fernando Regesin kaybettiği top sonrasında gelişen atakta Gary Medelin pasında topla buluşan Alvaro Negredo, iki oyuncudan sıyrılıp kaleciyle karşı karşıya kalıyor. Kaleci Fernando Muslerayı da geçen Alvaro Negredo topu boş kaleye gönderiyor.

Maç, Beşiktaşın 3-0 üstünlüğüyle sonlandı.

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Pepe, Tosic, Adriano, Atiba, Tolgay, Oğuzhan, Quaresma, Babel, Cenk

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Linnes, Fernando, Ndiaye, Rodrigues, Belhanda, Feghouli, Gomis

MAÇTAN NOTLAR

Bu sezon ligde istediği gibi bir görüntü sergileyemeyen Beşiktaş, ligin son 2 haftasında 4 puan kaybetti. Siyah-beyazlı ekip, bu iki karşılaşmada gol de atamazken, 13 haftada 6 galibiyet alabildi. Bu süreçte 5 beraberlik ve 2 yenilgi alan son iki yılın şampiyonu Beşiktaş, elde ettiği 23 puanla lider Galatasarayın 6 puan gerisinde, averajla dördüncü sırada.

Süper Ligin geride kalan bölümünde topladığı 29 puanla liderlik koltuğunda oturan Galatasaray ise, siyah-beyazlı ekip karşısından galibiyetle ayrılarak hem rakibiyle arasındaki puan farkını arttırmayı hem de zirvedeki yerini korumayı amaçlıyor.

Babel sarı kart ceza sınırında

Beşiktaşta derbi öncesi Ryan Babel sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Ligde bu sezon Fenerbahçe, Trabzonspor ve Akhisarspor karşılaşmalarında sarı kart gören Hollandalı futbolcu, bugün de aynı durumla karşılaşırsa 15. haftadaki Kayserispor mücadelesinde cezalı duruma düşecek.

Tolga Ciğerci ve Latovlevici yok

Galatasarayda sakatlığı bulunan Tolga Ciğerci ile ameliyat edilen Iasmin Latovlevici, derbi maçta forma giyemeyecek. Aytemiz Alanyaspor maçında aldığı dirsek darbesi nedeniyle yüz kemiğinde kırık oluşan Serdar Azizin ise özel maske ile maçta görev alacak.

Maicon ve Ndiaye ceza sınırında

Galatasarayda Beşiktaş derbisi öncesinde Maicon Roque ve Badou Ndiaye, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Daha önceki maçlarda üçer kez sarı kart gösterilen Maicon ve Ndiaye, Beşiktaş karşısında da kart görmeleri durumunda ligin 15. haftasındaki Teleset Mobilya Akhisarspor müsabakasında görev yapamayacak.

Son güncelleme: 22:35 02.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı