• Turkhane Logo

Clarence Seedorf: Siyahi teknik direktörler için fırsat eşitliği yok

Hollanda efsanesi Clarence Seedorf teknik direktörlük piyasasındaki fırsat eşitsizliğinden yakındı.

20:57 22 Şubat 2021 Pazartesi
Clarence Seedorf: Siyahi teknik direktörler için fırsat eşitliği yok
Hollanda efsanesi Clarence Seedorf teknik direktörlük piyasasındaki fırsat eşitsizliğinden yakındı.


Milan ve Hollanda futbolunun efsane isimlerinden Clarence Seedorf, Avrupada siyahi teknik direktörlere daha az fırsat verildiğini söyledi.

Seedorf 2014te Milanın başına geçmiş ancak İtalyan devindeki macerası kısa sürmüştü. Daha sonra Çinde Shenzeni çalıştırmış, 2018de ise Deportivo La Corunanın başına geçmiş fakat İspanya macerası da yalnızca 16 maçta sona erdi.


Teknik direktörlük kariyeri şu ana kadar futbolculuk kariyeri kadar parlak olmayan 44 yaşındaki Hollandalı son olarak Kamerun Milli Takımında görev yaptı.

CLARENCE SEEDORF NE DEDİ?

La Gazzetta dello Sporta konuşan 44 yaşındaki teknik direktör, Kamerundan ayrıldığından bu yana teklif almadığını söyledi.

İtalyada 12 yıl oynadım. Milanı çalıştırdıktan sonra harika bir iş çıkarmama rağmen hiçbir çağrı almadım. Hollanda benim ülkem ama yine sıfır çağrı... Seçilmek için hangi kriterler gerekiyor? Futbolda tarih yazmış şampiyonların Avrupada neden hiç şansı yok?

Patrick Vieira neden New Yorka gitmek zorunda. Thierry Henry neden Kanadaya gitmek zorunda? Teknik direktörler için fırsat eşitliği yok. Rakamlara bakılırsa futbolun gücü içinde siyahilere yer yok.

Bu bütün toplumu ilgilendiren bir durum. Herkes, özellikle de bir şeyleri değiştirebilenler meritokratik bir dünya yaratma için sorumluluk almalı ve eğer mükemmellik arzulanıyorsa tüm kapıları açık tutmalılar. En iyi sonuçlar çeşitlilikten gelir

CLARENCE SEEDORF HANGİ TAKIMLARI ÇALIŞTIRDI?

Clarence Seedorf 2014te Botafogoda futbolculuk kariyerini noktaladı. Aynı dönem Brezilyadan ayrılıp Milanoya döndü ve eski takım arkadaşı Filippo Inzaghinin yerine efsanesi olduğu Milanın başına geçti. O dönem zor günler geçiren Milan, Seedorf ile sezonu 10. sırada tamamladı ve sezon sonunda yollar ayrıldı.

2016nın yazında Çin ekibi Shenzenin teknik direktörlüğüne getirilen Seedorf burada da kısa bir serüven geçirdi ve 13 maç sonra takımdan ayrıldı.

2018in Şubat ayında Seedorf bu kez Deportivo La Corunayı çalıştırmaya başladı fakat sezon sonunda İspanyol ekibinden ayrıldı. Seedorf son olarak Kamerun Milli Takımında görev yaptı. Yaklaşık bir yıl süren Afrika macerası da uzun sürmedi.

Son güncelleme: 20:57 22.02.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı