• Turkhane Logo

Chelsea'nin seyircisiz oynama talebine İngiliz hükümetinden sert yanıt

F.A. Cup çeyrek finalinde Middlesbrough ile karşılaşacak Chelsea, mevcut kısıtlamalar altında maç bileti satamadığı için maçın seyircisiz oynanmasını talep etti.

17:46 15 Mart 2022 Salı
Chelsea'nin seyircisiz oynama talebine İngiliz hükümetinden sert yanıt
F.A. Cup çeyrek finalinde Middlesbrough ile karşılaşacak Chelsea, mevcut kısıtlamalar altında maç bileti satamadığı için maçın seyircisiz oynanmasını talep etti.


Kulüpten yapılan açıklamada, hükümet yetkilileriyle yapılan uzun görüşmelere rağmen 19 Mart Cumartesi günü oynanacak maça gitmek isteyen Chelsea taraftarlarına bilet satılması konusunda izin alınamadığı belirtildi.

Chelsea taraftarları için ayrılan 4 bin 620 biletin, kulübe gelir kaynağı olarak görüldüğü ve bu nedenle izin verilmediği vurgulanan açıklamada, Söz konusu şartlar altında en adil seçeneğin, maçın seyircisiz oynanması olduğunu düşünüyoruz. Bunun için İngiltere Futbol Federasyonuna gönülsüzce başvuruda bulunduk. Bu durumun Middlesbrough ve yaptırımlar öncesi bilet alan taraftarlar için büyük bir darbe olacağının farkındayız. ifadelerine yer verildi.


Rusyanın Ukraynaya saldırısının ardından İngiltere hükümetinin, Chelseanin sahibi Roman Abramovichin de arasında yer aldığı 7 oligarka yönelik yaptırımları, İngiliz kulübünün birçok yaptırıma maruz kalmasına yol açmıştı.

Hükümet tarafından verilen özel bir lisansla maaşları ödeme ve ligde mücadele etme hakkı tanınan Chelseanin transfer yapması, yeni sözleşme imzalaması, bilet satması, lisanslı üründen gelir elde etmesi yasaklanırken, banka hesapları ve kulübe ait kredi kartları ise dondurulmuştu. Abramovichin kulüpteki tüm yetkileri ise elinden alınmıştı.

F.A. Cup çeyrek finalinde maçlar, 19-20 Martta oynanacak. Bir önceki turda Luton Townu eleyen Chelsea, Middlesbrough ile 19 Mart Cumartesi günü 20.15te karşı karşıya gelecek.

İngiltere Futbol Federasyonu ise konuya ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, konunun yarın görüşüleceği belirtilerek, Chelseanin endişelerinin farkındayız. Chelseanin F.A. Cupta oynanacak Middlesbrough maçına ilişkin seyircisiz oynama talebini, yarınki kurul toplantısında görüşeceğiz. ifadeleri kullanıldı. 

Telegrapha konuşan ve ismi açıklanmayan bir hükümet yetkilisi ise Chelseanin içinde bulunduğu durumun ciddiyetinin farkında olmadığını söyledi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı, Chelseanin normal şekilde faaliyetlerini sürdürebilmesi için çalışıyoruz. Yaptıkları bu açıklama Middlesbroughyu ve tüm İngiliz futbolunu tehdit ediyor. Bu açıklamayla içinde bulunduları durumun ciddiyetinin farkında değilller ve Ukraynadaki savaşın sorumlusuna yakın birinin kulübün sahibi olduğunu unutuyorlar.  Chelseanin ve Chelsea taraftarlarının karşısında değiliz. Ancak bilet satışıyla gelir elde edilmesine izin vermeyeceğiz. Chelsea, bir maça gidecek taraftarları için daha az zaman harcamalı ve savaş çığırtkanlığı yapmayan yeni birini bulmalı.

Son güncelleme: 17:46 15.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı