• Turkhane Logo

Burak Yılmaz'dan Kartal'ı uçurdu

Demir Grup Sivasspor Beşiktaş maçı ile Spor Toto Süper Lig'de 29. hafta heyecanı sona erdi. Beşiktaş, oldukça zorlandığı maçta deplasmanda Sivasspor'u 87'de Burak Yılmaz'ın frikik golüyle 2-1 mağlup etti ve zirve takibini sürdürdü!

22:35 22 Nisan 2019 Pazartesi
Burak Yılmaz'dan Kartal'ı uçurdu
Demir Grup Sivasspor Beşiktaş maçı ile Spor Toto Süper Lig'de 29. hafta heyecanı sona erdi. Beşiktaş, oldukça zorlandığı maçta deplasmanda Sivasspor'u 87'de Burak Yılmaz'ın frikik golüyle 2-1 mağlup etti ve zirve takibini sürdürdü!

Beşiktaş, Spor Toto Süper Ligin 29. haftasında Demir Grup Sivassporu deplasmanda 2-1 mağlup etti. Siyah-beyazlıları galibiyete götüren goller Vida ve Buraktan gelirken Sivassporun tek golünü Diabate kaydetti. Burak Yılmaz 87. dakikada attığı harika frikik golüyle Beşiktaşın puanını 56ya yükseltti ve Kartalı yarışa ortak etti! Gol sayısını 9a çıkaran Kral ayrıca ligin ikinci yarısının en golcü oyuncusu da oldu

Beşiktaş 12. dakikada duran toptan tehlike yarattı: Sağ kanattan Ljajicin kullandığı köşe vuruşunda Atibanın arkaya aşırdığı topa kale alanı içindeki Mirin kafayı vurdu, top üstten auta çıktı.

Dakikalar 21i gösterdiğinde Sivasspor atağında sol çaprazda topu alan Uğur uzak mesafeden sert vurdu. Kaleci Karius üzerine doğru gelen topu iki hamlede kontrol edebildi.


Mücadelede 24. dakika oynanırken Beşiktaş cephesi penaltı bekledi: Ljajicin pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topu alan Burak Yılmaz, Bjarsymrle girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Dışarı giden top sonrası hakem köşe vuruşunu işaret ederken Beşiktaşlılar penaltı itirazlarında bulundu.

Burak Yılmazla Bjarsmyr arasındaki mücadele sonrasında Mete Kalkavan, VAR hakemleriyle irtibat kurdu ve vuruşunun kullanılmasını istedi. Siyah-beyazlılar bu karara tepki gösterdi.

Aynı dakikada Ljajicin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda arka direkteki Mirinin gelişine şutunu çizgi üzerindeki Tolgahan nefis bir reaksiyonla çıkardı.Dakikalar 31i gösterdiğinde Kartal 1-0 öne geçti: Ljajicin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ön direkteki Dorukhanın kafayla aşırdığı topa arka taraftaki Mirin vurdu. Üst direkten dönen topa kale ağzında Gökhan vurdu, savunmadan dönen topu son olarak Vida tamamladı: 0-1

Sivasspor, 34. dakikada net bir fırsattan yararlanamadı: Emre Kılıçın savunmanın arasına attığı müthiş pasla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Hakan Arslan bomboş pozisyonda topu yandan dışarı gönderdi.

38. dakika oynanırken gerginlik yaşandı: Sağ taç çizgisi önünde Medelle Papp arasında yaşanan top kapma mücadelesi sonrası Sivasspor serbest vuruş kazandı. Medelin yaptığı faulün ardından ortalık bir anda karıştı.

İki ekipten de oyuncuların karıştığı gerginlik hakemlerin araya girmesiyle yatıştı. Paul Papp ile Gary Medel bu tartışma sonrasında sarı kart görürken Şilili futbolcu cezalı duruma düştü. Medel, Ankaragücü maçında forma giyemeyecek.

Mücadelede 45. dakika oynanırken Beşiktaşın kullandığı serbest vuruş sonrası kendi sahasında topu kapan Sivassporda Rybalkanın uzun topuna çok iyi hareketlenen Diabate müthiş bir deparla hem Lens hem Medeli ekarte etti, sağ çaprazdan karşı karşıya pozisyonda düzgün vurdu: 1-1

İlk yarı sonunda takımlar soyunma odasına 1-1lik eşitlikle gitti.

İkinci yarı başlarken Beşiktaşta Gary Medel yerini Necip Uysala bıraktı.

Siyah-beyazlılar 50. dakikada gole yaklaştı: Orta sahadan gönderilen derinlemesine pasla sol kanattan savunma arkasına sarkan Kagawanın içeri kestiği topu Burak Yılmazdan önce kaleci Tolgahan aldı.

Mücadelede dakikalar 55i gösterdiğinde Necip sağ kanattan savunma arkasına sarkan Lense doğru nefis bir derinlemesine top yolladı. Son çizgiye inen Lensin içeri çevirdiği topa ön direkte Burak Yılmaz hareketlendi ancak meşin yuvarlak kaleci Tolgahanda kaldı.

BEŞİKTAŞIN GOLÜ İPTAL EDİLDİ

Kara Kartal, 66. dakikada skoru 2-1e getirdi ancak gol iptal edildi: Kagawanın uzun pasıyla savunma arkasına sarkan Burak Yılmaz aşırtma bir vuruşla topu ağlara yolladı ancak ofsayt bayrağı havadaydı.

Gol arayan ve ataklarını sıklaştıran Beşiktaş, 75. dakikada gole çok yaklaştı: Sağ kanattan Ljajicin ortaladığı top kale önündeki iki Sivassporlu oyuncudan sekip Burakın önüne düştü. Burak Yılmazın arka direkten çektiği sert şutta kaleci Tolgahan mutlak golü önledi.

KRAL UZAKTAN YAZDI!

Beşiktaşta Burak Yılmaz, 87. dakikada NDinganın müdahalesiyle yerde kaldı. Beşiktaş hafif sol çaprazdan, tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Burak Yılmaz harika bir vuruşla Tolgahanı mağlup etti ve skoru 2-1e getirdi.

Burak Yılmaz bu golle birlikte Beşiktaş formasıyla 9. golünü kaydetti ve ligde ikinci yarının en golcü ismi oldu! Tecrübeli futbolcunun 1 de asisti bulunuyor.

90+5inci dakika oynanırken Beşiktaş direğe takıldı.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Beşiktaş mücadeleyi 2-1 kazandı ve puanını 56ya yükseltti. Siyah-beyazlılar bu galibiyetle Başakşehirin puan kaybettiği haftada liderle arasındaki puan farkını 6ya, Galatasarayla arasındakini ise 3e indirdi. Sivasspor ise 29. haftayı 35 puanla kapadı.
/

Demir Grup Sivasspor ise 35 puanla 13. sırada yer alıyor. Beşiktaşın golleri 31de Vida ve 87de Buraktan, Sivassporun golü ise 45te Diabateden geldi.

Son güncelleme: 22:35 22.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı