• Turkhane Logo

Beşiktaş'ta rekorlardan çöküşe

Siyah-beyazlı takım, geçmiş sezonlardaki dirençli yapısından uzak bir görüntü sergiledi

19:00 14 Aralık 2018 Cuma
Beşiktaş'ta rekorlardan çöküşe
Siyah-beyazlı takım, geçmiş sezonlardaki dirençli yapısından uzak bir görüntü sergiledi

UEFA Avrupa Ligine gruplarda veda eden Beşiktaş, Avrupada büyük hayal kırıklığı yaşattı.

UEFA Avrupa Liginde Malmöye 1-0 yenilerek Avrupaya veda eden siyah-beyazlı takım, geçmiş sezonlardaki dirençli yapısından uzak bir görüntü sergiledi.

Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde 2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Liginde çeyrek finale kadar yükselmeyi başaran ve geçen sezon Şampiyonlar Ligindeki grup maçlarında rekorlarıyla Türk futboluna damgasını vuran siyah-beyazlı takım, bu sezon başarısız performans sergiledi.


Grup maçlarında sadece Sarpsborgu iki maçta yenebilen ve Genk ile deplasmanda berabere kalarak 7 puan toplayabilen siyah-beyazlı ekip, I Grubunu üçüncü tamamlayarak elendi.

Beşiktaş, bu sezon Avrupa Ligindeki 12 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik alırken 4 yenilgi yaşadı.

Rekorlardan hüzne dönüş

Beşiktaş, Şenol Güneşin teknik direktörlüğünde Avrupada 2018-2019da 4 yenilgi yaşarken, geçmiş 3 sezonda 5 kez mağlup olmuştu.

Siyah-beyazlılar, özellikle güçlü takımların olduğu Şampiyonlar Liginde geride kalan iki sezondaki dirençli yapısıyla dikkati çeken performans sergilemiş ve Avrupanın en büyük organizasyonunda bu kadar yenilgi almamıştı.

Beşiktaş, 2016-2017 sezonundaki Şampiyonlar Liginde gruptan çıkamasa da kolay yenilmeyen özelliğiyle ön plana çıkmıştı. Siyah-beyazlı ekip, söz konusu sezondaki Şampiyonlar Ligi mücadelesinde bir galibiyet, 4 beraberlik ve sadece bir mağlubiyet aldı.

Geçen sezon yine Şampiyonlar Ligi gruplarında yer alan Beşiktaş, rekorlarıyla Türk futboluna damga vurmuştu. Bu organizasyonda grup mücadelesini namağlup tamamlamasının yanı sıra lider çıkan ilk Türk takımı unvanını elde eden siyahbeyazlılar, 14 puanla grupta en çok puan toplayan Türk takımı olarak dikkati çekmişti.

Avrupanın en büyük futbol organizasyonunda 11 gol kaydeden Beşiktaş, Türk takımları içinde gol rekorunu da eline geçirmişti.

Söz konusu sezonda grup maçlarını lider tamamlayarak son 16 turuna tarihinde ilk kez yükselmeyi başaran siyah-beyazlı takım, iki maçta da Bayern Münihe yenilerek elenmişti.

UEFA Avrupa Liginde çeyrek final oynadı

2016-2017 sezonunda Şampiyonlar Liginde grup maçlarını 3. tamamlayarak Avrupa Liginde yer alma hakkı elde eden Beşiktaş, Avrupanın iki numaralı organizasyonunda da tarihi başarı göstermişti.

Aynı sezonda Avrupa Liginde çeyrek finale kadar yükselmeyi başaran siyah-beyazlı takım, Olympique Lyona elenmişti. Rakibine ilk maçta 2-1 mağlup olan ve İstanbuldaki mücadeleyi 2-1 kazanan Beşiktaş, penaltılar sonucunda elenerek yarı finali kaçırmıştı.

Siyah-beyazlı takım, 2015-2016 sezonunda Güneş yönetiminde UEFA Avrupa Liginde yine gruplardan çıkamasa da kolay yenilmeyen bir yapı içinde yer almıştı. Beşiktaş, Şenol Güneşin yönetimindeki ilk sezonda grup maçlarında 2 galibiyet, 3 beraberlik ve sadece 1 mağlubiyet almıştı.

Eleme turlarında zorlandı

Beşiktaş, bu sezonki Avrupa mücadelesinde büyük zorluklar yaşadı. UEFA Avrupa Liginde sadece B36 Torshavnı rahat geçen siyah-beyazlılar, sonraki turda LASK Linzi ilk maçta 1-0 yenmesine rağmen turu zor geçti. Deplasmanda rakibi karşısında 2-0 geriye düşen Beşiktaş, 90+2. dakikada eski oyuncusu Alvaro Negredonun golüyle turu geçebildi.

Siyah-beyazlılar, play-off turunda Partizan ile deplasmanda 1-1 berabere kaldıktan sonra İstanbuldaki karşılaşmayı 3-0 kazanarak adını gruplara yazdırdı.

İstanbulda da kırılgan performans

Şenol Güneşin teknik direktörlüğünde önceki 3 sezonda İstanbulda rakiplerine Avrupa maçlarında kolay geçit vermeyen Beşiktaş, bu sezon ise kırılgan performans sergiledi.

Siyah-beyazlı ekip, bu sezon İstanbuldaki 6 maçta rakiplerine 4 kez üstünlük sağlarken, 2 karşılaşmadan mağlup ayrıldı. Beşiktaş, bu iki yenilgiyi de üst üste almaktan kurtulamadı. Avrupa Liginin grup mücadelesinde Vodafone Parkta Genke 4-2 yenilen siyah-beyazlılar, Malmöye ise 1-0 yenildi.

Güneş yönetiminde geride kalan üç sezonda rakiplerini 13 kez konuk eden Beşiktaş, bunların sadece birinden mağlup ayrılmıştı. İstanbulda rakiplerine 5 kez üstünlük sağlayan siyah-beyazlılar, 7 karşılaşmayı da beraberlikle tamamlamıştı.

Son güncelleme: 19:00 14.12.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı