• Turkhane Logo

Beşiktaş Yukatel Kayserispor maçında tam 6 gol vardı

Üst üste alınan kötü sonuçların ardından teknik direktörlük görevini bırakan Sergen Yalçın ardından çıktığı ilk maçta Yukatel Kayserispor'u 4-2 yenen Beşiktaş, Fenerbaheç derbsi öncesi moral buldu.

22:14 12 Aralık 2021 Pazar
Beşiktaş Yukatel Kayserispor maçında tam 6 gol vardı
Üst üste alınan kötü sonuçların ardından teknik direktörlük görevini bırakan Sergen Yalçın ardından çıktığı ilk maçta Yukatel Kayserispor'u 4-2 yenen Beşiktaş, Fenerbaheç derbsi öncesi moral buldu.

Beşiktaş, Süper Ligin 16.haftasında Kaysersiporu evinde konuk etti.

Beşiktaş, Sergen Yalçın sonrası altyapı antrenörlerinden Önder Karaveli yönetiminde çıktığı ilk maçta sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

9.dakikada Pjanicin kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içindeki herkesi aşan top son olarak arka direkteki Serdar Saatçıya çarpıp auta çıktı. Hakem bu pozisyonda köşe gönderini işaret etti ancak Serdar topun kendisinden çıktığını belirterek kararın aut olarak değişmesini sağladı. Bu şık davranış üzerine Ali Şansalan, Serdara teşekkür ederken tribünlerden de alkış sesleri yükseldi.

Dakikalar 38i gösterdiğinde konuk ekibin sağ kanattan gelişen hızlı atağında Onur Bulut taç çizgisi önünden ortasını yaptı. Ön direğe hareketlenen Emrah Başsanı aşan topa gerilerden gelen Thiam kale alanı ön çizgisinden müthiş bir kafa vuruşu ile takımını öne geçirdi.

Devrenin sonunda ise sahnede Cyle Larin vardı.  Beşiktaşta Serdar Saatçı rakip yarı alanın ortalarından penaltı noktasının soluna doğru müthiş bir top kesti, gerilerden gelip o bölgeye çok iyi hareketlenen Larin uzak köşeye doğru müthiş bir kafa vuruşuyla skoru dengeye getirdi. Devre 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Hem Beşiktaş hem de Kayserisporun çeşitli atakları 70.dakikaya kadar dengeyi bozamadı. 70.dakikada  Larinin rakip yarı alanda kaptırdığı top sonrası beş kişiyle hızlı atağa çıkan Kayserisporda İbrahim Akdağ, Ramazanla yaptığı duvar pası sonucu sağ çaprazdan içeri sokuldu. Kale alanına doğru sert kestiği topa Ersinden önce topa dokunan Thiam, bir kez daha takımını öne geçirdi.

83.dakikada Beşiktaş adına dengeyi sağlayan Batshuayi  oldu. Kayserispor yarı alanında iyi pas yapan Beşiktaşta Oğuzhandan topu alan Güven Yalçın, ceza alanı sol çaprazındaki Batshuayiyi gördü. Bir anda savunma arkasında bomboş kalan Batshuayi karşı karşıya pozisyonda ayak içiyle yerden bir vuruşla topu Lungun altından ağlarla buluşturdu.

Beraberlik golünden sadece 5 dakika sonra, Kayserisporun Thiamla sol kanattan geliştirdiği atakta Ersinin kurtardığı top sonrası bu kez Beşiktaş sağ kanattan hızlı atağa çıktı. Güvenden pası alan Batshuayi sağdan içeri girdi ve şık hareketlerle önünü açıp çaprazdan yakın köşeye doğru yerden çok sert vurdu. Beşiktaş 5 dakikada attığı 2 golle 3-2 öne geçmiş oldu.

Maçta son sözü ise Güven Yalçın söyledi.  Kayserisporun tüm hatlarıyla yüklendiği anda kendi yarı alanında topu kapan Beşiktaşta Güven hızla ileri taşıdığı topu solundaki Batshuayiye gönderdi. Belçikalı yıldızın ara pasıyla ceza alanına giren Güven Yalçın, karşı karşıya pozisyonda ayak içiyle yerden bir vuruşla farkı ikiye çıkaran golü kaydetti. Maçta başka gol olmayınca karşılaşma 4-2 Beşiktaş üstünlüğü ile tamamlanmış oldu.

Bu sonucun ardından 5 maç sonra ilk kez kazanmış olurken ligde puanını 24e çıkarmış oldu. Kayserispor ise yenilginin ardından 19 puan kalmış oldu.

Beşiktaş bir sonraki maçında pazar günü deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacak.
Kaynak: Cumhuriyet

Puan Durumu
data-cke-saved-src=https://www.projemlak.com/images/Yeni%20Proje.jpg

Son güncelleme: 22:14 12.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı