• Turkhane Logo

Beşiktaş, Galatasaray’ı devirdi ligde yeniden ‘Umut’landı

Beşiktaş, Vodafone Park’ta Galatasaray’ı genç golcüsü Umut Nayır’ın attığı kafa golüyle 1-0 mağlup etmeyi başardı. Zor bir dönemden geçen Siyah-Beyazlı takım derbi galibiyeti ile moral buldu.

22:11 27 Ekim 2019 Pazar
Beşiktaş, Galatasaray’ı devirdi ligde yeniden ‘Umut’landı
Beşiktaş, Vodafone Park’ta Galatasaray’ı genç golcüsü Umut Nayır’ın attığı kafa golüyle 1-0 mağlup etmeyi başardı. Zor bir dönemden geçen Siyah-Beyazlı takım derbi galibiyeti ile moral buldu.





Süper Liğg’in 9. haftasında Beşiktaş evinde Galatasaray’ı 1-0 yenerek 3 puanı hanesine yazdı. Siyah-Beyazlı takım, genç golcüsü Umut Nayır’ın 69. dakikada attığı golle, Galatasaray’ı 1-0 mağlup etmeyi başardı. Gecenin çalışkan isimlerinden biri olan Umut, maç içinde defalarca gol girişiminde bulundu. Marcao’yu 69. dakikada arkasına alarak kafayla topu filelere göndermeyi başardı. kartal bu galibiyetle puanını 12’ye yükseltirken Galatasaray ise 13 puanda kaldı.


BEŞİKTAŞ’IN GALİBİYETE DAHA ÇOK İHTİYACI VARDI

Galatasaray derbisi, Beşiktaş açısından dönüm noktası olacak bir karşılaşma. Ligde ve Avrupa’da bir türlü ritmini bulamayan Siyah-Beyazlı takımın Galatasaray karşısında alacağı sonuç, hem takımın ileriye dönük rotasını belirleyecek hem de Abdullah Avcı’nın takımın başında kalıp kalmayacağının işaretlerini verecekti. Sakatlıklar da Siyah-Beyazlıların takım kurgusunu olumsuz etkilese de sahaya yansıyan futbol kimseyi mutlu etmedi. Kartal’ın rakibinden daha çok galibiyete ve üç puana ihtiyacı vardı.

ŞAMPİYON TAKIMIN OYUNUNDAN ESER YOK

Galatasaray’da Beşiktaş gibi Lig’e istediği gibi başlayamadı. Şampiyonlar Ligi de sonuçlar itibariyle moral bozucu bir duruma geldi. Teknik Direktör Fatih Terim, ikinci Real Madrid maçı öncesi Beşiktaş karşısında alınacak galibiyetle düzlüğe çıkma isteğindeydi. Son iki sezonun futbolu geride kalan 8 haftada yoktu. Dolmabahçe’den çıkacak üç puan takımı ateşlemesi açısından önemliydi.

BEŞİKTAŞ BASKILI BAŞLADI

Maçın ilk düdüğü ile Beşiktaş’ın baskı vardı. Galatasaray baskıyı kırmak için uzun top oynadı. Beşiktaş hızlı hareket ederek ilk topları alınca direk Sarı-Kırmızılı takımın kalesine indi. Daha ilk dakika içinde Umut Nayır ile girilen ve topun Muslera’da kaldığı pozisyon da bunu gösterdi. Galatasaray orta alanda top tutamazken Beşiktaş’ta kaptığı topları hücumda değerlendirebilecek başarıyı gösteremedi.

İlk 25 dakikalık bölüm geçildiğinde Siyah-Beyazlı takımın girdiği pozisyonlar vardı. Sarı-Kırmızılı takımda Belhanda, Feghouli ve Andone çok topla buluşamadı. Beşiktaş’ta Atiba’nın gücü düştükçe Galatasaray son 15 dakikayı daha iyi oynadı. Ancak onlarda bu bölümde direk gole gidecek bir fırsat bulamadı. İlk yarı 0-0 tamamlandı.

DİABY VE UMUT KAÇIRDI

Beşiktaş ikinci yarının başında iki önemli fırsatı kaçırdı. Caner’in savunma arkasına bıraktığı topta Diaby ceza sahası içine girerken yaptığı aşırtma vuruşu Muslera son anda kornere çeldi. Korner atışını Siyah-Beyazlı takım paslaşarak kullandı. İçeri yapılan ortada top boşta kaldı. Umut Nayır dönerek vurduğu pozisyonda top direğin bir karış yanından auta çıktı.

UMUT NAYIR ARADIĞI GOLÜ BULDU

Beşiktaş’ın hücumda hemen her topta Umut Nayır’ın parmağı vardı. Sürekli golü aradı. Muslera’ya takıldı, direğin dibinden auta attı sonunda çerçeveyi buldu. 69’da Caner’in ortasında ön direğe koşu yapan genç golcü uçarak topu filelere gönderdi. Bu golle Siyah-Beyazlı takım 1-0 öne geçti.

GALATASARAY BERABERLİK GOLÜNÜ BULAMADI

Golden sonra Galatasaray, daha fazla Beşiktaş kalesine yüklenmeye başladı. Emre Mor ile hareketlilik kazanan Sarı-Kırmızılı takım son 10 dakikada daha baskılı oynamaya başladı. Ancak bu baskı beraberlik için yeterli olmayınca Siyah-Beyazlı takım sahadan 1-0 galip ayrıldı. Maç bitimi ile birlikte Siyah-Beyazlı oyuncular taraftarla birlikte üçlü çekti. hep birlikte galibiyeti kutladı.

MAÇ KADROSU

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül (Dk. 86 Necip Uysal), Vida, Roco, Rebocho, Elneny, Hutchinson, Lens (Dk. 64 Ljajic), Diaby, Caner Erkin, Umut Nayir (Dk. 82 Güven Yalçın)

Galatasaray: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Nzonzi, Lemina (Dk. 78 Seri), Feghouli (Dk. 78 Adem Büyük), Belhanda (Dk. 68 Emre Mor), Babel, Andone

Gol: Dk. 69 Umut Nayir (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 53 Babel, Dk. 59 Marcao, Dk. 62 Mariano (Galatasaray), Dk. 77 Caner Erkin, Dk. 89 Necip Uysal (Beşiktaş)

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar

Son güncelleme: 22:11 27.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı