• Turkhane Logo

Beşiktaş evinde Antalyaspor'a yenildi hasret üç maça çıktı

Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Antalyaspor'a yenilerek ligde üst üste üçüncü maçından da mağlubiyetle ayrılmış oldu. Beşiktaş'ın uzatmada kullandığı penaltı vuruşunda ağlara giden top gol değeri kazanmadı.

00:19 17 Mart 2024 Pazar
Beşiktaş evinde Antalyaspor'a yenildi hasret üç maça çıktı
Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Antalyaspor'a yenilerek ligde üst üste üçüncü maçından da mağlubiyetle ayrılmış oldu. Beşiktaş'ın uzatmada kullandığı penaltı vuruşunda ağlara giden top gol değeri kazanmadı.

Trendyol Süper Ligin 30. haftasında Beşiktaş, sahasında Bitexen Antalyasporu konuk etti. Tüpraş Stadında oynanan karşılaşmayı Antalyaspor 2-1 kazandı.

Beşiktaş efsanesi Sergen Yalçın, 840 gün sonra rakip olarak geldiği Dolmabahçede gülen taraf oldu. Üçüncülük yarışında yara alan Beşiktaş bu sonuçla ligde üst üste üçüncü maçından da mağlubiyetle ayrıldı. Beşiktaş, Antalyaspor maçından önce Galatasaraya evinde 1-0 ve Gaziantep FKye deplasmanda 2-0 yenilmişti.

Antalyaspora galibiyeti getiren golleri 5. dakikada Bünyamin Balcı ve 38. dakikada penaltıdan Adam Buksa kaydetti. Beşiktaşın tek golü 46. dakikada Ernest Muçiden geldi. Beşiktaşta 90+11. dakikada Milot Rashica, kullandığı penaltıda topa iki kez temas ettiği için ağlara giden top gol değeri kazanmadı.

Ligde beş maç sorna deplasmanda galip gelen Antalyaspor puanını 41e yükseltirken, son üç maçından da yenik ayrılan Beşiktaş 46 puanda kaldı.
MAÇ GOLLE BAŞLADI

Antalyaspor, maçın hemen başında öne geçti. Ramzi Safurinin pasıyla ceza alanında topla buluşan Bünyamin Balcı, sağ çaprazdan yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı Mert Günokun yanından uzak köşede ağlarla buluşturmayı başardı.

Konuk ekip, penaltıdan kaydettiği golle farkı ikiye çıkardı. Gedson Fernandesin, Bahadır Öztürke ceza alanı içinde yaptığı müdahale sonrasında hakem Burak Pakkan, Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarısıyla pozisyonu izleyerek penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Adam Buksanın yaptığı vuruşta Mert Günokun müdahalesi yeterli olmayınca meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

İlk yarı Antalyasporun 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARIDA 16. SANİYE OYNANIRKEN

Beşiktaş, ikinci yarıya hızlı başladı. İkinci yarının başlamasından 16. saniye geçtikten sonra Ernest Muçinin golü farkı bire indirdi. Hızlı gelişen atakta Milot Rashicanın pasıyla ceza alanında topla buluşan Ernest Muçi, bekletmeden yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı Helton Leitenin yanından ağlara gönderdi.

Beşiktaşın uzatmada kazandığı penaltıda Milot Rashica, yaptığı vuruşta topa iki kez temas ettiği için ağlara giden vuruşu gol değeri kazanmadı.

Kalan dakikalarda iki takım da yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince mücadele 2-1 Antalyasporun galibiyeti ile sonuçlandı.
SERGEN YALÇIN BU KEZ RAKİP OLARAK DOLMABAHÇEDE

Beşiktaşa son şampiyonluğunu yaşatan ve şu an Antalyasporun teknik direktörlüğünü üstlenen Sergen Yalçın, uzun bir süre sonra Tüpraş Stadına çıktı.

Siyah-beyazlı takımın 2021-2022 sezonunda istediği performansı sergileyememesinin ardından yollarını ayırdığı Yalçın, Dolmabahçede son olarak 27 Kasım 2021de yedek kulübesinde yer almıştı. Sergen Yalçın, 840 gün sonra bu kez rakip teknik adam unvanıyla Beşiktaşa karşı mücadele etti.

Sergen Yalçının teknik direktör olarak görev yaptığı son lig maçında Beşiktaş, Giresunspora 4-0 yenilmişti.
BEŞİKTAŞTA ALTI EKSİK

Siyah-beyazlı takımda 6 futbolcu, çeşitli gerekçelerle Antalyaspor karşılaşmasında kadroya alınmadı. Necip Uysal, Rachid Ghezzal ve Masuaku kart cezaları nedeniyle kadroya dahil edilmedi. Tayfur Bingöl, Salih Uçan ve Al-Musrati ise sakatlıkları sebebiyle müsabaka kadrosunda bulundu.

Siyah-beyazlı oyuncular, epilepsi hastalarına destek olmak amacıyla maç öncesinde sahaya mor gözlüklerle çıktı. Tüpraş Stadında oynanan karşılaşmada futbolcular, mor gözlükleri takarak Türk Epilepsi ile Savaş Derneğinin hayata geçirdiği Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasına destek verdi.

Son güncelleme: 00:19 17.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı