• Turkhane Logo

Beşiktaş Avrupa defterini farklı mağlubiyetle kapattı

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde bir türlü istediği sonuçları alamayan Beşiktaş, geçtğimiz hafta havlu attığı organizasyondaki son maçında da Almanya temsilcisi Borussia Dortmund'a 5-0 yenilerek bu sezonki Avrupa defterini kapattı.

01:59 08 Aralık 2021 Çarşamba
Beşiktaş Avrupa defterini farklı mağlubiyetle kapattı
Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde bir türlü istediği sonuçları alamayan Beşiktaş, geçtğimiz hafta havlu attığı organizasyondaki son maçında da Almanya temsilcisi Borussia Dortmund'a 5-0 yenilerek bu sezonki Avrupa defterini kapattı.

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi C Grubundaki son karşılaşmasında Almanyada Borussia Dortmunda konuk oldu.

Karşılaşmaya çıkarken Şampiyonlar Liginden elenmeyi garantileyen Beşiktaş, bu mücadeleden de 5-0 mağlup ayrıldı.

İki tarafın da gerçek bir üstünlük kuramayarak başladığı maçta Dortmund gol perdesini 28.dakikada açtı. Bellingham topla ceza sahası yayına doğru sokulup solundaki Maleni gördü. Malen sol çaprazdan ceza sahasına girip yerden vuruşunu yaptı. Ersinin müdahalesine rağmen top ağlara gitti ve Dortmund karşılaşmada 1-0 öne geçmiş oldu.

Dakikalar 32yi gösterdiğinde Necipin sağ kanattan ortasında Larin topa doğru hareketlenmek isterken yerde kaldı ve penaltı bekledi. Hakem oyunu devam ettirdi.

Devrenin son dakikalarında ise Beşiktaş tam bir şok yaşadı. Önce; Wolfün pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Dahoud, Welintonun müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi.Sonrasında Welinton müdahalesi dolayısıyla kırmızı kart gördü. Hakem Letexier, pozisyonu VARdan izleyerek onadı. Sonrasında topun başına geçen Marco Reus, topu sol köşeden ağlara yolladı ve farkı ikiye çıkardı.

Devrenin 2-0 Dortmund lehine sonuçlanmasının ardından Beşiktaşta ikinci yarıda Kenan Karaman, yerini Rosiere bıraktı. Bu değişikliğe rağmen 53.dakikada fark üçe çıktı. Verkaç yaparak sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Reus, Necipten sıyrıldı. Kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu yakın direk dibinden ağlara yollayan Reus; kendisinin ikinci, takımının ise üçüncü golünü kaydetmiş oldu.

Oyuna sonradan giren Haaland; önce 67.dakikada sol kanattan sıfıra inen Schulzün ortasında, sonra da 80.dakikada Dahoudun kullandığı köşe vuruşunda kafayı vurarak 2 gol birden buldu. Böylece maçın skoru belirlenmiş oldu ve Dortmund Beşiktaşı 5-0 mağlup etmiş oldu.

Bu skorun ardından Beşiktaş, gruptaki 6.maçını kaybetmiş oldu ve 0 puanla Şampiyonlar Liginden elenmiş oldu.

Borussia Dortmund puanını 9a çıkarıp Sporting ile puanlarını eşitlese de ikili averajdan dolayı Şampiyonlar Liginden elendi ve yoluna UEFA Avrupa Liginde devam edecek. Kaynak: Cumhuriyet
Puan Durumu data-cke-saved-src=https://www.projemlak.com/images/%C5%9EL%20BJK%20PD%206_%20HAFTA%201.jpg

Son güncelleme: 01:59 08.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı