• Turkhane Logo

Beşiktaş 2 haftada 4 puanı sahada bıraktı

Beşiktaş son iki haftada 4 puan kaybetti. Geçen hafta Fenerbahçe karşısında ilk yarıyı 3-0 önde tamamlamasına rağmen sahadan 3-3 beraberlikle ayrılan Siyah-Beyazlı takım bu hafta Kayseri deplasmanından 1 puan çıkarabildi.

19:50 02 Mart 2019 Cumartesi
Beşiktaş 2 haftada 4 puanı sahada bıraktı
Beşiktaş son iki haftada 4 puan kaybetti. Geçen hafta Fenerbahçe karşısında ilk yarıyı 3-0 önde tamamlamasına rağmen sahadan 3-3 beraberlikle ayrılan Siyah-Beyazlı takım bu hafta Kayseri deplasmanından 1 puan çıkarabildi.

Beşiktaş, Süper Ligin 24. haftasında Kayserispor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Ligin 23. haftasındaki derbide Fenerbahçe karşısında ilk yarıyı 3-0 önde tamamlamasına rağmen sahadan 3-3 beraberlikle ayrılan siyah-beyazlı takım, bu kez de Kayseriyle 2-2 berabere kaldı. 

Siyah-Beyazlıların dış sahadaki 3 maçlık galibiyet serisi sona erdi. Teknik Direktör Hikmet Karaman ile yenilmezlik serisini 10a çıkaran Kayseri ise 32 puana yükseldi.
BEŞİKTAŞ İLK DAKİKALARDA OYUNA AĞIRLIĞI KOYDU
Siyah-Beyazlı ekip maça etkili başladı. 13. dakikada Adriano, ceza alanına girer girmez arka direğe pasını gönderdi. Ortaya koşu yapan Burak Yılmazın altıpas içerisinde kaleyi sol çaprazdan gören pozisyonda yaptığı vuruşta, kaleci Lung meşin yuvarlağı kontrol etti.
23. dakikada sağ kanattan gelişen Kayserispor atağında Lopesin pasında penaltı noktasında topla buluşan Varela, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlak farklı bir şekilde auta gitti.


İLK GOLÜ BEŞİKTAŞ ATTI
38. dakikada sol taraftan Caner Erkinin kullandığı kornerde altıpas içerisinde uygun pozisyonda topla buluşan Hutchinsonın vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1
40. dakikada Umut Bulutun sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortada Kravetsin ıskaladığı pozisyonda topu iyi takip eden Varelanın arka direkten kaleye gönderdiği şutta kaleci Karius meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.
Karşılaşmanın ilk devresi Beşiktaşın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
KAYSERİ İKİNCİ DEVREYE HIZLI BAŞLADI
Beşiktaş ikinci yarının hemen başında şans yakaladı. 47. dakikada Burakın ara pasında savunmanın arkasına sarkan Güven, kötü bir vuruşla topu auta gönderdi.


57. dakikada Kayserisporun golü geldi. Varelanın açtığı ortada çok şık bir kafa vuruşu yapan Kravets, topu Kariusun uzanamayacağı köşeye gönderdi: 1-1.
4 dakika sonra ise ikinci gol geldi. Beşiktaşın sol taraftan kullandığı taç atışında Atibaya baskı yapıp topu kapan Deniz Türüç hızla ceza alanına girip düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi: 2-1.
CANER ORTA YAPTI, GOL OLDU
74. dakikada Kayserispor, Şamil ile 3. golü buldu ancak ofsayt bayrağı kalktı. Hakem Suat Arslanboğa, VAR odasıyla uzun bir süre konuşup pozisyonu tekrar izledi. Arslanboğa sonrasında Vidaya faul yapıldığına hükmetti.
90+1de Caner Erkinin ortasında top doğrudan filelerle buluştu ve Kartal ilginç bir golle eşitliği yakaladı. Mücadele 2-2 sonuçlandı.
MAÇTAN NOTLAR...
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Ligin 24. haftasında İstikbal Mobilya Kayserispor karşılaşmasında, ligdeki son maça göre kadroda 4 değişikliğe gitti.
Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadında oynanan karşılaşmada Güneş, geçen hafta ligde 3-3 sona eren Fenerbahçe maçına göre kadroda dört değişiklik yaptı.
Sakatlıkları bulunan Shinji Kagawa ve Gökhan Gönül ile bu maçta yedek soyunan Jeremain Lens ve Isimat-Mirinin yerine, Gary Medel, Ricardo Quaresma, Adem Ljajic ve Caner Erkin ilk 11de şans buldu.
Siyah-beyazlı takım maça, Karius, Adriano, Vida, Medel, Caner Erkin, Hutchinson, Dorukhan Toköz, Güven Yalçın, Ljajic, Quaresma, Burak Yılmaz 11iyle çıktı.
Sarı kart cezası biten Adem Ljajic, bir maç aradan sonra İstikbal Mobilya Kayserispor karşısında 11deki yerini aldı.


KAYSERİSPORUN İLK 11İNDEN İKİ İSİM YEDEK KULÜBESİNDE
Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman da ligin 23. haftasında 1-0 kazandıkları Atiker Konyaspor maçına göre ilk 11de iki değişiklik yaptı.
Karaman, Atila Turanın yerine savunmada Kana Bıyıka, annesinin rahatsızlığı dolayısıyla Hollandaya giden Cherynin yerine ise Varelaya forma verdi.
Sarı-kırmızılı ekip, Lung, Lopes, Kucher, Sapunaru, Kana Bıyık, Şamil Çinaz, Mensah, Deniz Türüç, Varela, Umut Bulut, Kravets 11iyle sahada yer aldı.
Öte yandan, Kayserispor taraftarları, Beşiktaş maçında takımlarını yalnız bırakmadı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi. Kendilerine ayrılan bölümü dolduran Beşiktaş taraftarları da takımlarını destekledi.

Son güncelleme: 19:50 02.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı