• Turkhane Logo

Bayern Münih'te Tuchel dönemi kısa sürdü

Bayern Münih Teknik Direktörü Thomas Tuchel'in sezon sonunda görevine son verileceği bildirildi.

15:21 21 Şubat 2024 Çarşamba
Bayern Münih'te Tuchel dönemi kısa sürdü
Bayern Münih Teknik Direktörü Thomas Tuchel'in sezon sonunda görevine son verileceği bildirildi.

Alman 1. Bundesliga ekiplerinden Bayern Münihin, teknik direktör Thomas Tuchel ile sezon sonunda yollarını ayıracağı duyuruldu.
Bayern Münih Yönetim Kurulu Başkanı Jan-Christian Dreesen yağtığı açıklamada, Şeffaf ve iyi bir görüşmenin ardından, iş birliğimizi yaz döneminde bitirme konusunda görüş birliğine vardık. Hedefimiz 2024/25 sezonunda, yeni bir teknik direktörle yeni bir yapılanmaya gitmek. O zamana dek kulüpteki her bir bireyden beklentimiz, Şampiyonlar Ligi ve Bundesligada azami hedeflerimize ulaşabilmek için, elinden gelenin en iyisini yapmasıdır ifadelerini kullandı. 
Thomas Tuchelin Bayern Münih ile olan ve sezon bitiminde feshedilecek sözleşmesi, normal şartlar altında 2025 Yazında sona erecekti. 
Bayern Münihin son olarak art arda Bayer Leverkusene, Lazio Romaya ve VfL Bochuma mağlup olmasının ardından Thomas Tuchelin geleceği ile ilgili çok sayıda spekülasyon dile getirilmişti. Son 11 sezonda aralıksız şampiyon olarak Bundesligayı domine eden Bayern Münihin, bu sezon uzun bir aranın ardından ilk kez hiçbir kupa kazanamama ihtimali var. Kulüp yönetimi, geçen hafta sonu, ligin zayıf ekiplerinden VfL Bochuma karşı deplasmanda alınan 3-2lik mağlubiyetin ardından, Tuchele bir hafta daha şans tanındığını açıklamıştı. Ancak şimdi Tuchel ile sezon sonuna dek devam edilmesini kararlaştıran yönetimin, futbolculardan daha fazla sorumluluk almalarını talep edeceği ve bir teknik direktör değişikliği ile kötü gidişatta futbolcuların da payının olmadığı gibi bir görüntü yaratmak istemediği bildirildi.
Tuchelin halefi kim olacak?
Thomas Tuchelden boşalacak olan Bayern Münih teknik direktörlüğü koltuğuna kimin oturacağı konusunda bir süredir çeşitli söylentiler Alman futbol kamuoyunu meşgul ediyor. Zinedine Zidane, Hansi Flick, Ole Gunnar Solskjaer, Sebastian Hoeneß, Jose Mourinho, Antonio Conte ve Xabi Alonso bu bağlamda dile getirilen isimlerden bazıları.
Bayer Leverkuseni Bundesliga şampiyonluğunun en büyük adayı haline getiren, Bayern Münihin eski futbolcusu Xabi Alonso, sözleşmesi gereği en erken gelecek sezon takımın başına geçebilir. VfB Stuttgart ile başarılı bir sezon geçiren Sebastian Hoeneß için de aynı durum geçerli.
Thomas Tuchel, geçen sezonun son maçında Borussia Dortmundun favori olduğu karşılaşmada, kendi sahasında FSV Mainz ile 2-2 berabere kalarak puan kaybetmesiyle Bayern Münih ile şampiyonluğa ulaşmış ancak Şampiyonlar Liginde başarısız olmuştu.
İçinde bulunduğumuz 2023-2024 sezonunda da, Almanya Kupasından 3. Bundesliga takımı 1. FC Saarbrückene 2-1 yenilerek elenen Bayern Münih, ligde lider Bayer Leverkusenin 8 puan gerisinde ikinci sırada bulunuyor. Şampiyonlar Liginde ise, ilk maçta Lazio Romaya karşı 1-0 mağlup olan Münihliler, rövanşta rakibini yenemez ise bu kupaya da veda edecek.

Son güncelleme: 15:21 21.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı