• Turkhane Logo

Avrupa Süper Ligi girişiminin çöküşü: Atletico Madrid ve Inter de çekildiklerini açıkladı

Ayrılıkçı elit ligi girişiminin kurucularından Juventus Kulübü Başkanı Andrea Agnelli, 6 Premier Lig takımının çekilmesinin ardından "Onlarsız Avrupa Süper Ligi gerçekleşemez" açıklamasını yaparken, yeni ayrılıklar geldi.

14:20 21 Nisan 2021 Çarşamba
Avrupa Süper Ligi girişiminin çöküşü: Atletico Madrid ve Inter de çekildiklerini açıkladı
Ayrılıkçı elit ligi girişiminin kurucularından Juventus Kulübü Başkanı Andrea Agnelli, 6 Premier Lig takımının çekilmesinin ardından "Onlarsız Avrupa Süper Ligi gerçekleşemez" açıklamasını yaparken, yeni ayrılıklar geldi.



Ayrılıkçı elit ligi girişiminin kurucularından Juventus Kulübü Başkanı Andrea Agnelli, 6 Premier Lig takımının çekilmesinin ardından Onlarsız Avrupa Süper Ligi gerçekleşemez açıklamasını yaparken, yeni ayrılıklar geldi. İspanyanın Atletico Madrid ve İtalyanın Inter kulüpleri, Avrupa Süper Liginden çekilme kararı aldıklarını duyurdu.

Premier Ligin kaymak tabakasından 6 kulübün (Manchester United, Liverpool, Arsenal, Manchester City, Chelsea, Tottenham Hotspur) içinde olduğu 12 kulübün Avrupa Süper Ligi girişimindeki dağılma durdurulamıyor.


Son olarak İspanyanın Atletico Madrid ve İtalyanın Inter kulüpleri, Avrupa Süper Liginden çekilme kararı aldıklarını teyit etti.

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Tottenhamın dünkü çekilme açıklamalarını, Atletico Madrid ve Interin bugünkü açıklamaları takip etti.

İlk duyuru, girişimin elebaşısı Real Madridin İspanyol başkentindeki rakibinden geldi.
  Comunicado oficialhttps://t.co/mCSfbRXar4 — Atlético de Madrid (@Atleti) April 21, 2021
Atletico Madrid, Kulüp için kırmızı beyazlı aileyi oluşturan tüm gruplar, özellikle de taraftarlarımız arasında uyum çok önemli diyerek ekledi:

A takım kadrosu ile teknik direktörü, sportif değerlerin diğer kriterlerin önüne geçmesi gerektiğini anladıklarından kulübün kararından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ardından İtalyanın Milano kentinin en büyük iki kulübünden biri olan Inter, halihazırdaki haliyle Avrupa Süper Liginin artık kulübün çıkarları ve ilgisi dahilinde olmadığını duyurdu.
   | STATEMENT

Official Club Statement ⤵️#FCIM — Inter (@Inter_en) April 21, 2021
Açıklamada şöyle denildi:

Taraftarlara en iyi futbol tecrübesini yaşatmaya daima bağlıyız; yenilik ve kapsayıcılık kuruluşumuzdan beri DNAmızda vardır. Futbol sanayinin ilerlemesi ve düzelmesi için tüm paydaşlarla muhataplığımız asla değişmeyecek. 

Inter, finansal sürdürülebilirlik çerçevesinde her yaştan taraftarı heyecanlandırmaya devam etmek için herhangi bir faaliyet sektörü gibi futbolun da sürekli olarak rekabeti geliştirmeye ilgi duyması gerektiğine inanıyor.

Bu vizyonla hepimizin sevdiği sporun geleceği için kurumlar ve tüm paydaşlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Şimdiki halde geriye sadece İspanya ve İtalyadan 4 kulüp kaldı: Real Madrid, Barcelona, Juventus ve Milan.

Ancak Interin kırmızı-siyahlı rakibi Milanın da Avrupa Süper Liginde kalıp kalmayı değerlendirdiği haberleri geldi.

Son güncelleme: 14:20 21.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı