• Turkhane Logo

Aslan golleri kaçırdı, Porto 3 puanı aldı

Şampiyonlar Ligi D Grubundaki 2. maçını deplasmanda Porto ile oynayan Galatasaray rakibine 1-0 mağlup oldu. Sarı-Kırmızılı takım mücadelede çok net pozisyonları değerlendiremedi. 46. dakikada duran toptan Marega ile kalesinde golü gördü.

09:30 04 Ekim 2018 Perşembe
Aslan golleri kaçırdı, Porto 3 puanı aldı
Şampiyonlar Ligi D Grubundaki 2. maçını deplasmanda Porto ile oynayan Galatasaray rakibine 1-0 mağlup oldu. Sarı-Kırmızılı takım mücadelede çok net pozisyonları değerlendiremedi. 46. dakikada duran toptan Marega ile kalesinde golü gördü.

Galatasaray 3 puanda kalırken Porto puanını 4’e çıkardı.

Ev sahibi Porto maçın başlama düdüğü ile birlikte Galatasaray kalesinde baskı kurdu. Sarı-Kırmızılı takım ilk 10 dakikalık pres karşısında pas yapmakta zorlansa da kanatları iyi kapatarak pozisyon şansı vermedi.
/

PORTO BASKILI BAŞLADI 

Galatasaray savunmadan pas yaparak çıkmaya başlayınca ev sahibi Porto’nun baskısı kırıldı. Aslan Sinan, Onyekuru ve Rodrigues ile hızlı çıkarak etkili pozisyonlar üretti. 14. dakikada Linnes’le başlayan atakta Onyekuru topu ileri taşıdı. Geriden gelen Sinan’ın önüne bıraktı. Müsait durumda yapılan vuruşa son anda Maxi Pereira dokunarak gole izin vermedi.

Porto, kalesinde yaşadığı tehlike sonrası ilk 15 dakikalık baskıyı kontrollü oyuna çevirdi. Bu bölümde Sarı-Kırmızılı takımda oyunda dengeyi sağladı. Portekiz ekibi özellikle Jesus Corana’nın sürüklediği ataklarda etkili oldu. 27. dakikada Corana yine etkili bir şekilde ceza sahası çizgisine inerek topu Brahimi’ye çıkardı. Onun vuruşunu ise Muslera direğin dibinden çıkardı. Bu Porto’nun gole en çok yaklaştığı andı.


/


GALATASARAY ETKİLİ HÜCUM ETTİ

Galasaray 38. dakikada bir kez daha gole çok yaklaştı. Belhanda, Rodrigues ve Nagatomo paslaşmasında top Nagatomo kaleci Casillas ile karşı karşı karşıya kaldı. Tecnübeli kaleci son anda ayağı ile müdahele ederek golü engelledi. Hemen peşinden Onyekuru cezasahası içinde boş pozisyonda yaptığı vuruş az farkla dışarı gitti. Karşılaşmada Ev sahibi takım etkili gibi gözükse de gole yaklaşan taraf Galatasaray oldu.

45’te Sinan Gümüş kendi taşıdığı topla ceza sahasına kadar gitti. Casillas ile karşı karşıya kaldı anda vuruşunu yaptı ancak tecrübeli kaleci topu kornere çeldi. İlk yarıda etkili olan Galatasaray golü bulamayınca 45 dakika 0-0 sona erdi.

PORTO DURAN TOPTAN GOL BULDU

Ev sahibi Porto ilk yarıdaki gibi hemen baskıyla oyuna başladı. Ancak bu sefer golü buldu. Kazanılan köşe vuruşunu kullanan Alex Telles topu Marega’nın kafasıyla buluşturunca durum 1-0 oldu. Sarı-Kırmızılı takım duran top organizasyonunda adam paylaşım hatası yapınca bedelini kalesinde golü görerek ödedi.

Golden sonra Porto kendini geriye yaslayarak Galatasaray’ın üstüne gelmesini bekledi. Ancak bu bölümde Sarı-Kırmızılı takım ev sahibinin etkili çıkışlarını ataklar başlamadan kesmeye çalıştı. Atak üstünlüğü Galatasaray’a geçince Rodrigues ve Sinan pozisyon bulmaya başladı.


/

BERABERLİK FIRSATI KAÇTI

77’de Aslan beraberlik için önemli bir fırsat yakaladı. Garry Rodrigues Sinan ile paslaştı. Ceza sahası içinde Rodrigues müsait durumda top ile buluştu. Vuruşu ise kötüydü top üsten auta gitti. Porto, Galatasaray’ın baskısını kıracak pozisyonu 85’te buldu. Marega kaleci Muslera ile karşı karşıya karşıya kaldı ancak başarılı file bekçisi gole izin vermedi.

90 dakika boyunca bir çok net pozisyonu değerlendiremeyen Sarı-Kırmızılı takım sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Porto puanını 4’e çıkartırken Galatasaray 3 puanda kaldı.

MAÇ ÖZETİ

PORTO: 
Casillas, Maxi Pereira, Felipe, Militao, Alex Telles, Danilo, Herrera (Dk. 89 Oliveira), Otavio (Dk. 80 Andre Pereira), Corona (Dk. 69 Torres), Marega, Brahimi

GALATASARAY:  Muslera, Linnes, Maicon, Serdar Aziz, Nagatomo, Donk (Dk. 68 Selçuk İnan), Fernando (Dk. 86 Yunus Akgün), Belhanda (Dk. 74 Feghouli), Onyekuru, Rodrigues, Sinan Gümüş

GOL:  Dk. 49 Marega (Porto)

SARI KARTLAR:  Dk. 31 Donk, Dk. 44 Serdar Aziz, Dk. 54 Linnes, Dk. 90+1 Maicon (Galatasaray), Dk. 42 Militao, Dk. 58 Otavio, Dk. 60 Danilo (Porto)

STADYUM:  Dragao

HAKEMLER:  Michael Oliver, Stuart Burt, Simon Bennett (İngiltere)



 

Son güncelleme: 09:30 04.10.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı