• Turkhane Logo

Ali Türkkan, Balkan Ralli Kupası’nda iki kategoride şampiyon

Ali Türkkan, 2021 Balkan Ralli Kupası’nda iki kategoride şampiyonluğa ulaştı.

10:06 26 Eylül 2021 Pazar
Ali Türkkan, Balkan Ralli Kupası’nda iki kategoride şampiyon
Ali Türkkan, 2021 Balkan Ralli Kupası’nda iki kategoride şampiyonluğa ulaştı.


Genç pilot Red Bull sporcusu Ali Türkkan, 2021 Balkan Ralli Kupasında iki kategoride şampiyonluğa ulaştı. Gençler ve iki çeker kategorilerinde yarışan Ali Türkkan, bu başarı ile bir diğer Red Bull sporcusu Yağız Avcıdan sonra Avrupada şampiyonluk kupası kaldıran Türk pilot oldu. Ali Türkkan, sezonun son yarışı olan Sırbistan Rallisinde ilk gün sonunda şampiyonluğunu ilan etti.

Türkiyenin rallideki en yetenekli genç sporcularından Castrol Ford Team Türkiye pilotu Red Bull sporcusu Ali Türkkan, 2021 Balkan Ralli Kupasında tarihi bir başarıya imza attı. Ali Türkkan, 2021 Balkan Ralli Kupasında ‘Genç Pilotlar ve ‘İki Çeker kategorilerinde şampiyonluğa erişti. 5 ayaktan oluşan Balkan Ralli Kupasına Eskişehirde elde ettiği zaferle başlayan başarılı pilot, son yarış olan Sırbistan Rallisinde de henüz ilk gün tamamlandığında şampiyonluğunu garantiledi


Sırbistandaki son mücadelede Ali Türkkan co-pilotu Onur Vatansever ile ilk gün sonunda, Balkan Kupasına ulaşmayı garantiledi. Bu zaferle Ali Türkkan, bir diğer Red Bull sporcusu Yağız Avcıdan sonra Avrupada şampiyonluk kupasına uzanmayı başaran Türk pilot oldu.

Son güncelleme: 10:06 26.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı