• Turkhane Logo

Ali Koç: Daha yeni başlıyoruz

Ülker Stadı’nda düzenlenen Fenerbahçe Olağan Kongresi’nde konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: “En büyük hayalim bizi destekleyen insanlara ‘İyi ki Ali başkan ile devam ettik’ dedirtmek.”

19:50 08 Haziran 2024 Cumartesi
Ali Koç: Daha yeni başlıyoruz
Ülker Stadı’nda düzenlenen Fenerbahçe Olağan Kongresi’nde konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: “En büyük hayalim bizi destekleyen insanlara ‘İyi ki Ali başkan ile devam ettik’ dedirtmek.”





Genel Kurul’un ilk gününde Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, genel kurulu yönetmesi için görevlendirilen Vefa Küçük’e tepki gösterdi. Küçük’ün seçilmeden görevlendirildiğini söyleyen Yıldırım, daha sonra genel kurulu terk etti. Yıldırım kongreyi terk ederken ekibiyse süreci takip etmek için orada kaldı.



Bugün mali genel kurulun yapıldığı kongrede oy verme işlemi yarın yapılacak.



Başkan Ali Koç ise konuşmasında şunları söyledi: “En büyük hayalim üç sene sonra, kayıtsız şartsız son altı senede beni ve arkadaşlarımı destekleyen, yeri geldiği zaman ağır eleştiren ama kayıtsız şartsız Fenerbahçeli olduğu için bizleri destekleyen insanlara bundan üç sene sonra ‘iyi ki Ali başkan ile devam ettik’ dedirtmek. Hepinize borcum var. ‘İyi ki yapmışız, iyi ki dayanmışız, iyi ki dayanma gücü vermişiz, bakın iş nereden nereye geldi’ dedirtmek.”



Ali Koç’un konuşmasından öne çıkanlar şunlar:



”Altı senede futbol dışında geldiğimiz nokta itibarıyla çok önemli mesafeler kat ettiğimizi söyleyebilirim. Biz dün Avrupa’nın batmaya en yakın kulübünden bugün kalkıp Jose Mourinho’yu getirecek konuma geldik. Bunu kim küçümsüyorsa art niyetlidir.



O zamanki başkanın ‘Bu kulüp batmış’ söylemlerinden, geçen sene kurduğumuz takıma ulaşmışsak bu çok büyük bir başarıdır. Ama daha yeni başlıyoruz. Benim ağzımdan ‘şöyle yaptık böyle yaptık’ duymadınız, inşallah duymayacaksınız. Fenerbahçe başkanıysanız bunları yapma zaruretindesinizdir. Bilerek isteyerek hiçbir zaman yanlış yapmadık



Dünyada pandemi oldu, Türkiye’de ekonomi altüst oldu, kur beşten 35’e geldi. Altı yılda 100 milyon dolar yayın ihalesi kaybımız var. Kontrolümüz dışındaki olaylara rağmen biz bugünlere geldik. Allah bir daha göstermesin. Kendi ağzıyla ‘kulüp batmış’ diyenler, kulübü bu duruma getirdiler. Teşekkür edeceklerine devamlı belden aşağı vuruyorlar. Bazı gerçekleri suratlarına söyleyecektim ama orası bomboş. İçim acıdı ayrılış şekli nedeniyle.



Kendi içimde mahcubiyet hissediyorum ama söyleyeceğim. Benim bu kulüpten alacak bir kuruş param yoktur. İnsanlara çamur atarken kendime yapılmasını istemediğim bir şeyi başkasına yapmamalıyım, demeniz gerekiyor. Ben kendime yapılmasını istemediğim hiçbir şeyi size yapmadım. Sayın Aziz Yıldırım, hiç çekinmeden ben 150 milyon avro vermemişsem, beni mahkemeye verecekmiş. Hodri meydan diyorum.



Biz olağanüstü şartlarda gemiyi yüzdürmeye devam ettik. Futbol dışında şampiyonluklar madalyalar mevcut. Futbolu da rayına soktuğumuz zaman başarılar peş peşe gelecektir. Siz ilk altı seneden sonra açıldınız, aramızda sizin ilk altı senenize göre 1 kupa fark var. Bütün kaynaklarımızı hocaya ayırmadık.



Acun Ilıcalı nasıl takım kurmak istediğimizi net şekilde söyledi. Ben onun kadar açık sözlü değilim. Ben iş olduktan sonra söylemeyi tercih ediyorum. Dediği gibi çok iyi bir takımı, çok daha iyi bir seviyeye getirmek istiyoruz. Öyle bir takım kuracağız ki size şampiyonluk sözü vermeyi bile gerektirmeyecek. Mourinho’nun bizi tercih etmesi Fenerbahçe’yi taşımak istediğimiz seviyenin müjdeleyicisidir. Siz pazarlık etmediniz Mourinho ile. Gerçekçi yaklaşanlar işi bu noktaya getirdiği zaman ‘usulsüz’ dediniz. Nereden nereye Sayın Yıldırım.”

Son güncelleme: 19:50 08.06.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı