• Turkhane Logo

Afgan sporcunun kaybolan olimpiyat hayali

Afgan sporcu Zakia Khudadadi, yıllardır hayalini kurduğu Paralimpik Oyunları'na dramatik bir şekilde katılamıyor.

17:07 18 Ağustos 2021 Çarşamba
Afgan sporcunun kaybolan olimpiyat hayali
Afgan sporcu Zakia Khudadadi, yıllardır hayalini kurduğu Paralimpik Oyunları'na dramatik bir şekilde katılamıyor.


Afganistanda yaşanan insanlık dramı, bir sporcunun hayallerini yıktı.

Paralimpik sporcu Zakia Khudadadi, Tokyo Paralimpik Oyunlarına ülkedeki iç karışıklık nedeniyle katılamayacak.


Organizasyon tarihindeki ilk Afgan kadın olmak için yıllardır mücadele veren tekvandocu, 10 Ağustosta verdiği röportajda, Tokyoya ülkesindeki kadınlara umut olmak için gideceğini söylemişti.

Kabil Havalimanının tarifeli uçuşlara kapatılması nedeniyle ülkeden ayrılamayan Khudadadinin durumu, Afgan Paralimpik Komitesini de üzüntüye boğdu.

Söyleyebileceğim tek şey hayal kırıklığı. Çok üzgünüm. Zakia, Tokyoya giderek Afgan kadınları için bir sembol olacaktı. Uzun süredir bunun için tutkuyla çalışıyorduk. Açıkçası konuşmakta zorlanıyorum. Yaşadığımız sürecin buraya nasıl geldiğini hala anlayamadım. Acı bir gerçekle karşı karşıyayız.

Londrada yaşayan Afgan Paralimpik Komitesi Başkanı Arian Sadiqi, Talibandan sonra kadın sporcuların geleceği hakkında endişeli.

Talibanın ilk döneminde neler olduğunu biliyorsunuz. Kadın sporcular hiçbir yarışa katılamıyordu. Şu an geleceğimiz çok belirsiz. Tek tahminim eski günlerdeki sıkıntıları yeniden yaşayacağımız.

Afganistan tarihindeki ilk paralimpik kadın sporcu olma hakkını kaybeden Zakia Khudadadinin kariyerine nasıl devam edeceği konusundaki belirsizlik sürüyor.

Son güncelleme: 17:07 18.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı