• Turkhane Logo

Abramovich, Chelsea’yi satışa çıkarıyor

Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich, İngiliz hükümeti tarafından uygulanan yaptırımlar üzerine bu hafta kulüp için gelecek teklifleri bekliyor.

17:18 02 Mart 2022 Çarşamba
Abramovich, Chelsea’yi satışa çıkarıyor
Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich, İngiliz hükümeti tarafından uygulanan yaptırımlar üzerine bu hafta kulüp için gelecek teklifleri bekliyor.


Chelseanin sahibi Roman Abramovich, Vladimir Putinin müttefiki olarak görüldükten sonra görevi bırakması için Birleşik Krallıkın yaptırımlarıyla karşı karşıya.

Artan baskının ortasında bu hafta kulübün satışı için teklifler alacak olan Abramovich, geçen hafta da kulübün yönetimini vakfın mütevelli heyetine devrettiğini duyurmuştu.


Rus milyarder 2003te satın aldığı kulüp için gelecek tekliflere hazırlanıyor. The Telegraphın haberine göre, üç yatırımcı Londra kulübünü satın almakla yakından ilgileniyor.

Chelsea daha önce kulübün satılık olmadığını açıklamıştı ancak hükümetin Abramovich üzerindeki baskının giderek arttığı belirtiliyor.

Kensington Sarayı yakınlarında 125 milyon sterlinlik bir malikaneye sahip olan Abramovichin Ada ülkesindeki mal varlıklarını elden çıkarmaya hazırlandığı konuşuluyor.

İsviçreli iş insanı Hansjoerg Wyss, Chelseayi satın almayı düşündüğünü söyledi.

Wyss, İsviçre gazetesi Blicke verdiği demeçte, Abramovich şu anda İngilteredeki tüm malvarlıklarını satmaya çalışıyor. Ayrıca Chelseaden bir an önce kurtulmak istiyor. Dün ben ve diğer üç kişi, Abramovichten Chelsea için bir teklif aldık. Chelseanin Abramoviche 2.4 milyar sterlin borcu varmış. Ancak, Chelseanin parası yok. Anlamı şu, Chelseayi satın almak isteyen biri bu 2.4 milyar sterlini de ödemek zorunda. ifadelerini kullandı.

Wyss, kesin satış fiyatının hala belirsiz olduğunu söyledi.

Chelseayi ortaklarla birlikte satın almayı düşünebilirim. Ama önce genel koşulları kontrol etmem gerekiyor. Yine de şimdiden söyleyebileceğim şey, kesinlikle kendi başıma böyle bir şey yapamayacağım. Chelseayi satın alırsam altı veya yedi yatırımcıdan oluşan bir konsorsiyum olabilir.

Forbesa göre 86 yaşındaki Wyssin serveti 5,1 milyar dolar.


 

Son güncelleme: 17:18 02.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı