• Turkhane Logo

2021 All-Star oylaması sona erdi, işte seçilen isimler

NBA All-Star 2021 için oylama sona erdi. All-Star’ın kaptanları LeBron James ve Kevin Durant oldu. Karşılaşma 8 Mart Pazartesi günü Atlanta’daki State Farm Arena’da yapılacak. Yetenek, smaç ve 3 sayı yarışması da ilk kez aynı gece yapılacak.

10:19 20 Şubat 2021 Cumartesi
2021 All-Star oylaması sona erdi, işte seçilen isimler
NBA All-Star 2021 için oylama sona erdi. All-Star’ın kaptanları LeBron James ve Kevin Durant oldu. Karşılaşma 8 Mart Pazartesi günü Atlanta’daki State Farm Arena’da yapılacak. Yetenek, smaç ve 3 sayı yarışması da ilk kez aynı gece yapılacak.

BOLD Medyadan Muhammet Ali Toksoyun haberine göre NBA 2021 All-Star Maçı’nın kaptanları, basketbolseverlerden en çok oyu alan LeBron James ve Kevin Durant oldu. Takım kaptanlarının yanı sıra ilk beş oyuncuları da belli oldu.Kural gereği ilk beş oyuncuları, yüzde 50 basketbolseverlerin oyları, yüzde 25’er de oyuncular ve basın mensuplarının oyları sonunda seçildi.

/

Batı Konferansından seçilen oyuncular, takımları ve kaçıncı kez All-Star seçildiklerine göz atalım


LeBron James (Los Angeles Lakers) 17. kez
Nikola Jokic (Denver Nuggets) 3. kez
Stephen Curry (Golden State Warriors) 7. kez
Kawhi Leonard (Los Angeles Clippers) 5. kez
Luka Doncic (Dallas Mavericks) 2. kez

/

17. defa All-Star’a seçilen LeBron James, NBA tarihinde, All-Star’a en çok seçilen oyuncular arasında üçüncü sıraya yerleşti. Bu alanda Kareem Abdul-Jabbar (19) ve Kobe Bryant (18) ile ilk iki sırada bulunuyor.

Doğu Konferansından All-Star seçilen oyuncular, takımları ve All-Star olma sayıları ise şöyle;

Kevin Durant (Brooklyn Nets) 11. kez
G. Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) 5. kez
Joel Embiid (Philadelphia 76ers) 4. kez
Kyrie Irving (Brooklyn Nets) 7. kez
Bradley Beal (Washington Wizards) 3. kez



All-Star’da forma giyecek 14 yedek oyuncu ise NBA’de görev yapan antrenörlerin oylarıyla belirlenecek. 2021 All-Starda mücadele edecek bu oyuncular 23 Şubat tarihinde açıklanacak.

DOĞU BATI YOK, KAPTANLARIN TAKIMI VAR

NBA yönetimi, organizasyondaki en köklü değişikliği 2018 All-Star öncesi yaptı. Yıllardan beri devam eden Doğu ve Batı takımları kaldırıldı. Onun yerine, en çok oy alan iki oyuncunun takım kaptanı olduğu ve kendi aralarında, küçük çocukların mahalle maçlarında yaptığı gibi adımlama usulü, diğer bir deyişle ‘aldım, verdim, ben seni yendim’ şeklinde takım arkadaşlarını seçtiği bir formata geçildi.

Bu sene 4.kez uygulanacak format gereği takım kaptanı seçilen LeBron James ve Kevin Durant ilk beşte oynayacak oyuncuları sırayla seçecek. İlk oyuncuyu, seçimde en çok oyu alan LeBron James tercih ederken, yedeklerde ilk seçimi Kevin Durant yapacak. James ve Durant’in yapacağı oyuncu seçimleri 5 Mart Cuma günü 04:00’da (TSİ)gerçekleşecek ve TNT’den canlı olarak yayınlanacak.

2021 ALL-STAR’DA YABANCI OYUNCU REKORU

70. kez düzenlenen All-Star’da, ilk beşte ilk kez, Amerika dışından 5 oyuncu görev yapacak. Bu oyuncular ve ülkeleri ise şöyle; Antetokounmpo (Yunanistan), Donçiç (Slovenya), Embiid (Kamerun), Irving (Avustralya) ve Jokiç (Sırbistan). Bir önceki rekor, 4 oyuncu ile 2020 All-Star maçında kırılmıştı. Bu sene pandemi dolayısıyla Yetenek, 3 sayı ve smaç yarışması da All-Star maçıyla aynı gün yapılacak. Karşılaşma 8 Mart Pazartesi günü 04:00’da (TSİ) başlayacak.

Son güncelleme: 10:19 20.02.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı