• Turkhane Logo

YSK'nın olağan takviminde itirazlara yönelik karar süresi sona erdi

YSK'nın olağan takviminde itirazlara yönelik karar süresi sona erdi.

12:07 14 Nisan 2019 Pazar
YSK'nın olağan takviminde itirazlara yönelik karar süresi sona erdi
YSK'nın olağan takviminde itirazlara yönelik karar süresi sona erdi.

YSKnın olağan takviminde itirazlara yönelik karar süresi sona erdi. YSK, 25 seçim bölgesinden gelen itirazları inceledi ve üç ilçede seçimlerin yenilenmesine karar verdi. YSKnın olağan takvimi içinde sonuca bağlamadığı tek itiraz ise Büyükçekmeceye yönelik. Büyükçekmece ve İstanbuldaki seçimlerle ilgili kararın önümüzdeki hafta çıkması bekleniyor. Türkiyede 13 Nisan 2019 günü yaşanan önemli gelişmeleri canlı anlatım sayfamızda aktardık.

YSKnın seçim sonuçlarına yönelik itirazlar hakkındaki karar verme süresi sona erdi.

YSK, seçimin ardından il seçim kurullarının kararlarıyla ilgili 25 seçim bölgesinden gelen itirazı değerlendirdi. Bu değerlendirmeler sonucunda üç ilçede seçimleri iptal ederek yenilenmesine karar verdi.


Kırıkkalenin Keskin, Artvinin Yusufeli ile Denizlinin Honaz ilçelerinde seçimler 2 Haziran günü yenilenecek.

YSKnın bu dönemde verdiği bir diğer karar da KHK ile kamu görevinden ihraç edilmiş adayların kazandığı yerlerde mazbataların en çok oyu alan ikinci isme verilmesi yönünde oldu.

YSKnın önünde bekleyen en kritik itiraz ise AKPnin İstanbulun Büyükçekmece ilçesiyle ilgili yaptığı başvuru.

YSK, bununla ilgili kararı İstanbuldaki oy sayım işleminin sonuçlanması ve birleştirme tutanaklarının tamamlanmasının ardından vereceğini açıkladı.

İstanbulda Maltepe ilçesinde oylar yeniden sayılıyor. CHP, sayım işleminin Pazar gecesi ya da Pazartesi günü tamamlanacağını tahmin ediyor.

Sayımın tamamlanmasının ardından AKPnin İstanbulda seçimin iptali talebiyle olağanüstü itiraz yöntemiyle YSKya başvurması bekleniyor.

Son güncelleme: 12:07 14.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı