• Turkhane Logo

YSK seçimi iptal ettiği gerekçenin tuzağına düşmüş

YSK, 31 Mart seçimlerinin İstanbul ayağını, 'sandık kurullarında devlet memuru olmayanlar görevlendirildi' gerekçesiyle iptal etti.

15:49 24 Mayıs 2019 Cuma
YSK seçimi iptal ettiği gerekçenin tuzağına düşmüş
YSK, 31 Mart seçimlerinin İstanbul ayağını, 'sandık kurullarında devlet memuru olmayanlar görevlendirildi' gerekçesiyle iptal etti.



23 Haziranda seçimin yenilenmesi kararı almasına rağmen, yinelenecek seçimde de devlet memuru olmayan kişileri sandık kurulu üyesi olarak görevlendirdiği ortaya çıktı.

Seçimin iptal gerekçesi olarak sunulan uygulamanın YSK tarafından yeniden yapıldığını ortaya çıkaransa CHP oldu.


CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, kamu görevlisi olmayan dört kişinin sandık kurullarında görevlendirildiğini duyurdu ve Beykoz İlçe Seçim Kuruluna itiraz ettiklerini açıkladı. 

Sözcü Gazetesinin haberine göre, Beykozda devlet memuru olmayan 4 kişinin sandık kurullarına görevli olarak atandığını tespit eden CHP, Beykoz İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulundu. Hiçbir hukuki dayanağı olmayan kararla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesi sonrasında iptale gerekçe gösterilen durumun yeniden ortaya çıkmasına CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da tepki gösterdi.

CHPli Kaftancıoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Sandık kurullarını oluşturanlar onlar. Sandık kurullarındakiler memur değil diye seçimi iptal eden onlar. Şimdi 23 Haziran için oluşturulan sandık kurullarına yine memur olmayanları atayanlar yine onlar. Bu seçimden sonra bir kez daha mızıkçılık yaptırmayacağız ama bunu bilsinler. Hem sandık kurullarını kendileri belirleyip hem de kendi belirledikleri sandık kurullarında memur olmayanlar var diyerek seçim iptal edenler şu an kendi yaptıklarına, söylediklerine bile inanmıyorlar.

Beykozda devlet memuru olmayanları sandık kurullarına üye yazdıklarını tespit ettik. Bugün sandık kurullarıyla ilgili itirazlar için son gün. İstanbulun tüm ilçelerinde incelemelerimizi, araştırmalarımızı yapıyoruz. Beykozda tespit ettiğimiz durumla ilgili hemen ilçe seçim kuruluna itirazda bulunduk. 23 Hazirandan sonra mızıkçılık yapmalarına müsaade etmeyeceğiz.

Sandık sonuçlarında istediğini alamayan, siyaset sahnesinde aradığını bulamayanlar milletin iradesi dışında başka yollardan medet ummaktan vazgeçsinler. Gerekçelendiremedikleri bir kararla halkın iradesini gasp edenler, 23 Haziranda halkın gerekçeli kararını gördüklerinde hiç şaşırmasınlar.

  Sandık kurullarını oluşturanlar kendileriSandık kurulları memur değil diye iptal edenler yine kendileri
Ve şimdi oluşturulan sandık kurullarında yine memur olmayanlar var
Bunları takip eden ve öncesinde uyaran yineCHP
Sonrasında bir kez daha mızıkçılık yaptırmayacağız ona göre — Canan Kaftancıoğlu (@ccanannnnnn) 24 Mayıs 2019  

Son güncelleme: 15:49 24.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı