• Turkhane Logo

"'YSK sandık kurullarıyla ilgili 'seçim iptaline gidiyorum' diyemez"

CHP YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, AKP'nin İstanbul ile ilgili olağanüstü itirazını ve YSK'nın verdiği ara kararları değerlendirdi.

21:13 25 Nisan 2019 Perşembe
CHP YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, AKP'nin İstanbul ile ilgili olağanüstü itirazını ve YSK'nın verdiği ara kararları değerlendirdi.

Yavuz Oğhandan Bidebunudinle programına katılan CHP YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, YSK, sandık kurulları ile ilgili seçim iptaline gidiyorum diyemez çünkü bugüne kadar böyle bir karar almadı dedi.

AKP ve MHP’nin İstanbul’da seçimlerin yenilenmesine dair olağanüstü itirazlarının incelenme süreci devam ediyor. YSK, AKP’nin 8 temel seçim yenileme itirazlarının ilçe seçim kurullarınca incelenmesine karar vermişti. Bu kararlardan biri de, kamu görevlisi olmayan sandık kurulu başkan ve üyelerinin olup olmadığı, varsa ne şekilde belirlendiklerinin araştırılması idi.

RS FMde yayınlanan Yavuz Oğhandan Bidebunudinle programına katılan CHP YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, YSKnın sandık kurulu başkanları memur değil diyerek seçimin iptaline gidiyorum kararını veremeyeceğini çünkü bugüne kadar böyle bir karar vermediğini belirtti.

Kurullarla ilgili seçmenin bir kabahati olmadığını, kurul üyelerini ilçe seçim kurulları tarafından belirlendiğini söyleyen Yakupoğlu, Buna itiraz hakkı 26-27 Şubatta idi. 2 Martta hepsi kesinleşti. İlçe seçim kurullarında dört siyasi partinin üyeleri var. Bunları inceleyebilirlerdi. açıklamasını yaptı.
AK Partinin çelişkili bir tutumu olduğunu belirten CHP YSK Temsilcisi Yakupoğlu, Kanunda Mühürsüz oy pusulası geçersizdir. hükmü olmasına rağmen 16 Nisanda mühürsüz oylar kabul edilmişti. O zaman AK Parti Sandık kurullarının kusurunu seçmene mal edemezsiniz. Seçme hakkı kutsaldır. demişti. Aynı AK Parti bu kez İlçe seçim kurulunun hatasının faturası seçmene kesilsin. diyor.

YSKNIN KHKLILAR SEÇMEN OLABİLİR KARARI KRİTİK BİR KARAR

AKPnin KHK ile ihraç edilmiş seçmenlerin seçmen vasfını taşımadıkları ve bu seçmenin kullandığı 14 bin 500 oyun yok sayılmasına dair itirazının oldukça önemli olduğunu ifade eden Yakupoğlu, YSK oy çokluğuyla bu kişilerin seçmen olabileceklerine karar verdi. AKP önce KHKlılar belediye başkanı ve meclis üyesi olamaz dedi. YSK bunu kabul etti. Bu kez de seçmen de olamaz dediler. YSK bunu da kabul etseydi İstanbulda seçimler yenilenecekti. Bu kritik bir kadar. Çünkü Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlunun arasındaki oy farkından daha fazla sayıda KHKlı seçmen oy kullanmıştı. diye konuştu.

AKPnin sadece büyükşehirde seçimin iptalini istemesini de yorumlayan CHP YSK Temsilcisi İstanbulun 39 ilçesinin 24ünü AK Parti kazandı. Sayımları yapan, tutanakları tutan aynı sandık kurulları. İlçelere, muhtarlıklara bir şey demiyorlar, büyükşehire kanunsuzluk var diyorlar dedi.

Son güncelleme: 21:13 25.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı