• Turkhane Logo

Yine 'fıtrat' dedi, kadını 'küçük' erkeği 'büyük' olarak niteledi

3. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, kadın ve erkeğin eşit olamayacağı yönündeki zaman zaman söylediği sözleri tekrar etti.

18:01 23 Kasım 2018 Cuma
Yine 'fıtrat' dedi, kadını 'küçük' erkeği 'büyük' olarak niteledi
3. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, kadın ve erkeğin eşit olamayacağı yönündeki zaman zaman söylediği sözleri tekrar etti.


Erdoğan, kadın  ve erkeği büyük ve küçük diye ayırarak Büyük ile küçüğü aynı terazide tartamazsınız. Bazıları eşit eşit diyor da... Hadi eşitiz, erkekle bayan 100 metreyi aynı anda koşsun. Adalet olamaz diye konuştu.

Zirvede, Batının kadın ve erkek eşitliği anlayışını eleştiren Erdoğan Dün kadını en bayağısından bir meta olarak kullanan zihniyetin bugün kadını meta anlayışıyla eşitlik ambalajı içinde kullanıyor olması şaşırtıcı değildir” dedi.


İnancı dolayısıyla kadına ayrımcılık yapmasının mümkün olmadığını iddia eden Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Adalet herkese hakkını vermektir. Bir şeyi herkese eşit şekilde dağıtmak veya herkese aynı şekilde davranmak anlamın gelmiyor. Büyük ile küçüğü aynı terazide tartamazsınız. Bazıları eşit eşit diyor da... Hadi eşitiz, erkekle bayan 100 metreyi aynı anda koşsun. Adalet olamaz.”

Kadını yine ailenin içinde tanımlayarak tespitlerde bulunan Erdoğan konuşmasının devamında söyledikleri ise özetle şöyle:

Kadın ve erkek aile içinde görev bölümüne katkıda bulunurlar. Aile kurumunun güçlü olmadığı toplumun geleceği karanlıktır.

Kadına ayrımcılık mümkün değildir. Çünkü fıtratın gereği tüm yaradılanlara aynı gözle bakmaktır. Bizim kültür köklerimizde cinsiyet ayrımcılığı yoktur.

Dün kadını en bayağısından bir meta olarak kullanan zihniyetin bugün kadını meta anlayışıyla eşitlik ambalajı içinde kullanıyor olması şaşırtıcı değildir.

Cenneti annelerin ayakları altına seren kadına sultan benzetmesi yapan onlara iyi davranmayı tavsiye eden böyle bir medeniyetin referansı olamaz.

Kadınlara dağıttığı sosyal yardımlardan dem vuran Erdoğan, bu şekilde kadınlara alan açtığını iddia ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

Kadınlara alan açmaktan şeref duydum. Şahsen siyasetin hangi kademesinde söz sahibi olmuşsa orada kadınlara alan açmaktan daima şeref duydum.

Meclis’te 104 kadın milletvekili bulunuyor. Meclisin yüzde 17,5ini oluşturan bu sayı yeterli olmamakla birlikte tarihi bir rekorun seviyesi ve ifadesidir.

Bianette yayınlanan habere göre, kadınları evlerine gönderen siyaset anlayışına ve artan kadın işsizliğine rağmen, Erdoğan başka gerçeklerden bahsettiği sözlerinde şunları da söyledi:

AK Parti döneminde kadınların istihdama katılma oranı yüzde 28’den yüzde 38’e yükselmiştir. İstihdamdaki kadın oranı da yüzde 21’den yüzde 30’e yükseldi. Çalışma hayatındaki 9 milyon 122 bin kadınımız üretimleriyle başarılarıyla yüzümüzü ağartmıştır.

Okullaşma oranında cinsiyet ayrımını neredeyse sıfırladık. Batıda bugün bizim yaşlılarımıza verdiğimiz önemi veren başka bir ülke yoktur. Biz bir numarayız. Bazıları eşit eşit diyor… Aileye verilen her desteği kadına verilen destek olarak görmenin yanlış olmayacağını düşünüyorum. Adalet herkese hakkını vermektir. Bir şeyi herkese eşit şekilde dağıtmak veya herkese aynı şekilde davranmak anlamın gelmiyor. Büyük ile küçüğü aynı terazide tartamazsınız. Bazıları eşit eşit diyor da... Hadi eşitiz, erkekle bayan 100 metreyi aynı anda koşsun. Adalet olamaz. Kadın kadınla erkek erkekle koşar. Önemli olan her iki cinsin öne çıkan unsurları en ideal şekilde değerlendirerek denge kurmak.

 

Son güncelleme: 18:01 23.11.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı