• Turkhane Logo

Yıldırım: Kazandık, İmamoğlu: Manipülasyon

İstanbul’da başa baş yarışan Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım aynı anda kameraların karşısına geçti. Yıldırım, “İstanbul’da seçimi kazandık” derken, İmamoğlu, “Manipülasyon yapıyor, ayıplıyorum” dedi.

01:12 01 Nisan 2019 Pazartesi
Yıldırım: Kazandık, İmamoğlu: Manipülasyon
İstanbul’da başa baş yarışan Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım aynı anda kameraların karşısına geçti. Yıldırım, “İstanbul’da seçimi kazandık” derken, İmamoğlu, “Manipülasyon yapıyor, ayıplıyorum” dedi.

İstanbul’da yarış kıran kırana geçiyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun verilerine göre henüz yüzde 2’lik sandık açılmazken, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ve AKP’nin adayı Binali Yıldırım aynı anda kameraların karşısına geçerek, açıklama yaptı.

YILDIRIM: SEÇİMİ KAZANDIK

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “İstanbul’da seçimi kazandık” dedi. Bu süreçte İstanbul halkının verdiği yetki için teşekkür eden Yıldırım, “Sonuçlar İstanbul ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun, teşekkürler İstanbul. İnşallah İstanbul’u, 15 milyonun mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayacağı şehir haline getireceğiz” diye konuştu.


İMAMOĞLU: MANİPÜLASYON

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, partisinin İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezi’nde dördüncü kez kameraların karşısına geçti. İmamoğlu’na CHP ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanları da eşlik etti. İmamoğlu, “İstanbul seninle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde salona girdi.

SEÇİM KURULLARINI AZAMİ DİKKATE DAVET EDİYORUM

İmamoğlu, şu açıklamayı yaptı: “YSK, il seçim ve ilçe seçim kurullarını azami göreve davet ediyorum. Bu tarihi bir görev ve tarihi bir çağrıdır. Şu an itibariyle ikazımı tekrarlıyorum; tek bir oyun dahi cebali üzerinizedir. Tutanakların sağlıklı şekilde kayda girmesini sağlamanız gerekiyor. Biz sürece bu hassasiyetle devam ediyoruz. Bu seçim bir tarafın kazanıp diğerinin kaybettiği seçim değildir. Yerel seçim o şehirde yaşayan herkesin kazanma seçimidir. Lütfen görevlerinize en hassas duygularınızla pozisyonlarını son ana kadar korumalarını tavsiye ediyorum sandıklardaki görevli arkadaşlara. AA’nın hassasiyetle giriş yaptığı konusundaki kaygılarım devam ediyor.”

OYUMUZ YÜZDE 50.51

İmamoğlu, “Süreci kontrol edecek şekilde psikolojik bir şekilde yürüyor. Kimsenin hakkını yemem hakkımı da yedirtmem. Tutanaklara göre giriş yapmaya devam ediyoruz. Sandıkların 76.1 girişte bizim oyumuz 50.51 rakibimizin 46.55’tir. Manipülasyona izin vermeyeceğiz. Taktir etmeyi de tebrik etmeyi de bilirim ama aynı şekilde keyifle tebrik edilmeyi de beklerim. Sürecin hassas şekilde neticelenmesi için çalışan herkese teşekkür ediyor ve sürecin takip edilmesi için yetkilileri göreve çağırıyorum. Zira bu akşam zihinlerdeki kaygıları giderme, barışma akşamıdır.” dedi.

KAZANDIK DEMESİNİ AYIPLIYORUM

İmamoğlu, Binali’nin açıklamasına, “Bu da manipülasyondur. Süreç tamamlanmadan ‘kazandık’ demesini ayıplıyorum. Bu günün sonucunun barışma, toplumsal uzlaşmaya yol açmasını umuyorum” diye konuştu.

Son güncelleme: 01:12 01.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı