• Turkhane Logo

Yeniçağ yazarı: İYİ Parti, AKP ile ittifaka kalkışırsa ne olur?

Bir süredir kulislerde dile getirilen İYİ Parti-AKP ittifakı, ilk kez resmi ağızdan dile getirildi.

09:53 22 Kasım 2019 Cuma
Yeniçağ yazarı: İYİ Parti, AKP ile ittifaka kalkışırsa ne olur?
Bir süredir kulislerde dile getirilen İYİ Parti-AKP ittifakı, ilk kez resmi ağızdan dile getirildi.



İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, parlamenter sistem ve altı bakanlık şartı sıralayarak AKP’yle ittifaklığa açık oldukları mesajını verdi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik ise, “Parlamenter Sisteme dönüş için AKP ve diğer partilerle görüşülebilir. Ancak bunun haricinde ister erken seçim kararı alınsın ister seçimler zamanında yapılsın AKP ile koalisyon ortağı olmamız veya dışarıdan desteklememiz asla mümkün değildir” tepkisini gösterdi.


İYİ Parti’ye yakınlığı ile bilinen Yeniçağ gazetesi yazarı Batuhan Çolak, partiden gelen tezat açıklamalara dikkat çekerek, “Uzaktan görülen şudur ki ‘mensubiyet şuuru’ noktasında bazı eksiklikler söz konusu. Ortak dil konusunda önemli hatalar mevcut. Bunlar giderilmediği için her gün yeni bir bomba patlayabiliyor” ifadesini kullanıyor ve ekliyor:

“Özellikle de İYİ Partiye ‘Saraya yakınlaşıyorlar’ eleştirilerinin yapıldığı bir dönemde gelen bu açıklamalar partinin kendisini kitlelere anlatmasını daha da zorlaştırır. İYİ Partinin oturtması ve düzene sokması gereken ciddi eksiklikleri bulunuyor. Örgüt içi iletişim, ortak aidiyet ve parti ilkelerinin yeniden değerlendirilmesi gerekiyor.”

İYİ Partinin kurumsal olarak Sarayla, AKP ile ittifak yapmasının kuruluş amaçlarına aykırı olduğunu söyleyen Yeniçağ yazarı, “Yöneticileri, sözcüleri, milletvekilleri böyle bir ittifaka kalkıştıkları an, ellerindeki oydan da olurlar” görüşünü dile getiriyor.

“Özellikle son yerel seçimlerde İYİ Partinin çok ciddi bir etkisinin olduğuna şahit olduk” diyen Çolak, “Bu etkinliğin örgüt içi sorunlarla eritilmesi sorunları büyütür ve içinden çıkılamaz bir meseleye dönüştürür” ifadesini kullanıyor.

Son güncelleme: 09:53 22.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı