• Turkhane Logo

"Yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz"

Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’a tahliye çağrısında bulunan Bülent Arınç’a AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan olumsuz cevap geldi.

20:11 22 Kasım 2020 Pazar
Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’a tahliye çağrısında bulunan Bülent Arınç’a AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan olumsuz cevap geldi.


AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın Kavala ve Demirtaş için yaptığı tahliye çağrısına kapılarını kapadı.

Arınç’a cevap veren Erdoğan “’Hiç kimsenin şahsi fikirleri, Cumhurbaşkanı ile hükümetimizle partimizle ilişkili hale getirilemez” dedi.


Erdoğan ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yargı reformu çıkışının ardından Bülent Arınç’tan gelen tahliye çağrısı yeni bir tartışma başlatmıştı.

Tartışmaları partisinin Isparta, Burdur, Gümüşhane, Kastamonu ve Sinop 7. Olağan İl Kongreleri’nin canlı yayın bağlantısında değerlendiren Erdoğan “Yasin Börü’lerimizin ölümüne neden olanlar, Kobani katliamının failleri, Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşları tarafından asla savunulamaz. Kavalalarla hiçbir zaman bir arada olamayız” dedi.

ARINÇ’I FİTNE ATEŞİ YAKMAKLA SUÇLADI

Erdoğan konuşmasında ‘yeni bir fitne ateşi yakmaya çalışmak’ ile suçladığı Bülent Arınç’ı sert sözlerle eleştirdi ve “Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan kimi bireysel açıklamalar ile yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi açıklamaları hükümetimizle, partimizle ilişkili hale getirilemez” dedi.

ERDOĞAN TAHLİYEYE KAPI AÇMADI

İstikametlerinde değişiklik olmadığı ileri süren Erdoğan tahliyesi tartışılan Selahattin Demirtaş için “Teröre bulaşmış, terörle el ele kol kola yürüyenler bizim temasta olduğumuz kişiler olamaz. Şu anda yargının tasarrufu altında olanlar, Yasin Börü’lerimizin ölümüne neden olanlar, Kobani katliamının failleri, Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşları tarafından asla savunulamaz” ifadesini kullandı.

Son güncelleme: 20:11 22.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı