• Turkhane Logo

Yazıcıoğlu'nun avukatı: Türkiye'nin gözünün içine bakarak dosyayı kapatmaya çalışıyorlar

Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Kemal Yavuz'dan tepki geldi. Yavuz, "Türkiye'nin gözünün içine bakılarak dosya kapatılmaya çalışılıyor" dedi.

14:14 19 Temmuz 2018 Perşembe
Yazıcıoğlu'nun avukatı: Türkiye'nin gözünün içine bakarak dosyayı kapatmaya çalışıyorlar
Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Kemal Yavuz'dan tepki geldi. Yavuz, "Türkiye'nin gözünün içine bakılarak dosya kapatılmaya çalışılıyor" dedi.

BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopterdeki 2 GPS cihazının sökülmesiyle ilgili, nitelikli hırsızlık suçundan 10 kişinin yargılandığı davaya Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Kemal Yavuzdan tepki geldi. Yavuz, Türkiyenin gözünün içine bakılarak dosya kapatılmaya çalışılıyor dedi.

25 Mart 2009da Kahramanmaraşın Göksun ilçesinde düşen ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, yardımcısı Yüksel Yancı, BBP Sivas Belediye Meclisi Üyesi Adayı Murat Çetinkaya, İHA muhabiri İsmail Güneş ve Pilot Mustafa Kaya İstektepenin hayatını kaybettiği helikopterden Argus 5000 ve Skymap III C isimli GPS cihazlarının sökülmesiyle ilgili Göksun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonunda 10 kişi hakkında Kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık suçundan dava açıldı.

TEK DAVA 2 İDDİANAME


Göksun Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın iddianamesi, aynı savcı tarafından 25 gün arayla Teknik hata nedeniyle 2 parça halinde hazırlandı. 3 Ekim 2016da hazırlanan ve 9 kişinin 10 yıla kadar hapsi istendiği ilk iddianameye göre helikopteri arama çalışmalarına katılan Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı S70 Sikorsky helikopteri 28 Martta kırıma uğradı. Bu helikopterin soruşturmasını yürütmek üzere 4 kişilik anket heyeti ile Pilot Yarbay Ebubekir Semih Yüksekkaya, Pilot Yüzbaşı Davut Uçum, Teknisyen Başçavuş Halil İbrahim Açan, Teknisyen Başçavuş Bekir Çerikçi, Teknisyen Üstçavuş Cemal Şahin, Teknisyen Başçavuş Suat Kaplan, Teknisyen Başçavuş Aydın Özsıcak, Teknisyen Başçavuş Nedim Bakırhan ve Teknisyen Başçavuş Nusret Memişten oluşan 9 kişilik de teknik heyeti olmak üzere toplam 13 kişilik askeri kaza kırım heyeti oluşturuldu

GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKARAN SUBAY, SÖKENLERLE AYNI BİRLİKTEN

İddianameye göre, ilk defa Cumhurbaşkanı Abdullah Güle Meçhul subay tarafından ulaştırılan görüntülerle ortaya çıkan GPS cihazlarını sökme anı, teknik heyette yer alan Nusret Memiş tarafından kaydedildi. 30 Mart 2019da saat 14.54te kaydedilen görüntülerden helikopter enkazının başında elinde sigara ile çömelmiş bereli askerin Cemal Şahin, elinde tornavida olan askerin Aydın Özsıcak, onun karşısında enkazın başında duran askerin ise Nedim Bakırhan olduğu tespit edildi. Görüntüleri ortaya çıkaran kişi ise, cihazları söken askerlerle aynı birlikte görev yapan, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafından oluşturulan teknik komisyonda görev yapan Pilot Binbaşı Nezih Göçmen.

GÖRÜNTÜLERDEKİ BİZİZ ANCAK CİHAZ SÖKMEDİK

İddianameye göre 15 Temmuzda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana suikast girişimi iddiasıyla tutuklu yargılanan Davut Uçum ve Aydın Özsıcak ile teknik heyette yer alan diğer 7 kişi, ara ara sivil helikopterin yanına giderek Ekonomik değeri olan GPS cihazlarını almaya karar verdi. İfadeleri alınan Nusret Memiş, Aydın Özsıcak, Cemal Şahin ve Nedim Bakırhan; cihaz sökme görüntülerindeki kişilerin kendileri olduklarını kabul ederken, askeri helikopter enkazına gittiklerinde merak ederek sivil helikopter enkazına bakıp incelediklerini ancak herhangi bir cihaz söküp almadıklarını söyledi. Diğer şüpheliler Ebubekir Semih Yüksekkaya, Suat Kaplan, Davut Uçum, Halil İbrahim Açan ve Bekir Çerikçi de helikopterin enkazına merak ederek bakıp incelediklerini ve hiçbir cihaz söküp almadıklarını ifade ederken, görüntülerdeki kişilerin de Aydın Özsıcak, Cemal Şahin ve Nedim Bakırhan, kameraya alan kişinin ise Nusret Memiş olduğunu söyledi.

Son güncelleme: 14:14 19.07.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı