• Turkhane Logo

Yavaş’tan iddialara yanıt: Seçim için bu kadar küçülmeye değer mi?

Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, kendisine yöneltilen 'sahte senetle 600 bin doları icrada tahsil etmeye çalışmak' suçlamasına yanıt verdi.

13:19 12 Mart 2019 Salı
Yavaş’tan iddialara yanıt: Seçim için bu kadar küçülmeye değer mi?
Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, kendisine yöneltilen 'sahte senetle 600 bin doları icrada tahsil etmeye çalışmak' suçlamasına yanıt verdi.



Yavaş, “Seçim uğruna bir sahteciye bu imkanı vermek utanç vesikasıdır. Bu çocuk istismarcısını kurtarmaya mı çalışıyorsunuz? dedi.

CHP tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen ve Millet İttifakı’nda yer alan partiler tarafından desteklenen Mansur Yavaş, kendisine yöneltilen ‘sahte senetle 600 bin doları icrada tahsil etmeye çalışmak’ suçlamasına yanıt verdi.


“Yargıtay’ın hakkımda onayladığı herhangi bir ceza davası, ceza kararı yoktur” diyen Yavaş, asıl mağdurun kendisi olduğunu belirtti.

İş adamı Necmettin Kesgin’in “Yavaş beni tehdit etti” iddiasının da gerçeği yansıtmadığını belirten Yavaş, şöyle devam etti:

“Bu sahte senedi bana bilerek verdiği için 4 sene hapis cezasıyla cezalandırılıyor. Şantaj da var dosyada. ‘Eğer icraya verirsen şöyle yaparım’ gibisinden dosyada belgeler de var. Ayrıca benimle yaptığı tüm görüşmeleri gizlice kaydetmiş. Bunlardan toplamda 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Sayın Ömer Çelik bu şahıs için ‘saygın bir iş adamı’ diyor ya, bu şahıs hukuk fakültesinden ayrılmış zamanında ve afla da geri dönüyor. Staj yaparken okul, ÖSYM’den gelen belgesi sahte bir şekilde 100 puan artırarak Gazi Üniversitesi’nde geçiş yaptığını ortaya çıkarıyor. Bunun da mahkeme kararı hepinizin önünüzdedir. Dosyaya intikal eden belgelerden anlaşılıyor ki bu ‘saygın’ iş adamı çocuk istismarından yargılanıyor.”

Kesgin hakkında ‘şizofren raporu’ bulunduğunu ifade eden Yavaş, şunları kaydetti:

‘YÜZLERİNE, SİLEMEYECEKLERİ BİR KARA LEKE KAZINMIŞTIR’

“Hiçbir ilişkim olmadığı demesine rağmen ıslak imzalı ikrarı da orada. Bu sahteci şahıs ne amaçlıyor? Karar onanırsa hapse girecek. Ayrıca diğer istismar dosyasından da ceza alması ihtimali yüksek. Hapse girmekten kurtulmak için, rakiplerimizin adalet gücünü kullanmak için harekete geçiyor. Ona bu imkanı verenlerin yüzlerine, silemeyecekleri bir kara leke kazınmıştır. Siyasileri avuçlarına alanı da, bundan medet uman siyasileri de ilk defa gördüm. Siyasi rant uğruna sığınılan bu şahsın ağzıma almaktan utanacağım suçları vardır.”

‘DEVAM EDEN DAVALAR VAR, YAPTIĞINIZ SUÇ’

“Dün parti sözcüsü dedi ki inceledik dedi. Avukatım burada, madem incelediniz tekzip kararlarının içerisinde bu bilgilerin hepsi var. Eğer bunları bilerek yapıyorsanız durum çok daha vahim. Mansur Yavaş’ı lekelemek için ne yapacaksınız? Devam eden davalar var, yaptığınız suç. Onu çocuk istismarı davasından beraat ettirmek için mi kolluyorsunuz?”

‘SİYASET İÇİN BU KADAR KÜÇÜLMEYE DEĞER Mİ?’

“Siyaset için bu kadar küçülmeye değer mi? Bu şahsa sahip çıkıyorsunuz. Bir koltuk uğruna böyle sabıkalı, suç oluşturan birinin arkasına sığınması, onu televizyonlara çıkarması, beni karalaması acizliktir. Yargıtay’ın onayladığı herhangi bir ceza kararı bulunmamaktadır. Şahsın bana verdiği sahte senetle ilgili bir icra inkar kararı vardır. Asıl mağdur benim. Yargıtay’ın hakkımda onayladığı herhangi bir ceza davası, ceza kararı yoktur. Sahte evraktan, şantajdan, cinsel istismardan suçlanan bu şahsı beraat ettirmekten mutlu mu olacaksınız? Bu şahıs kaçarsa mağdurların yüzüne nasıl bakacaksınız? Gündemimiz bu çamur siyaseti olmamalıydı. Ankaralılardan özür dilerim.”

Son güncelleme: 13:19 12.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı