• Turkhane Logo

Yavaş’tan “cumhurbaşkanı adaylığı” açıklaması: Odaklanma niyetim yok

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "aday gösterilirlerse hayır demeyiz" açıklamasının ardından gündeme gelen cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin olarak konuştu.

09:43 29 Ekim 2021 Cuma
Yavaş’tan “cumhurbaşkanı adaylığı” açıklaması: Odaklanma niyetim yok
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "aday gösterilirlerse hayır demeyiz" açıklamasının ardından gündeme gelen cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin olarak konuştu.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediye başkanlığı yaparken bir başka hedefe odaklanmak gibi bir niyetinin olmadığını söyledi.

Yabancı basın mensupları, ajansların Türkiye büro şefleri ve 48 ülkenin büyükelçiliklerinin basın ataşesiyle bir araya gelen Yavaş, “Ankara, 2. Yüzyıl İçin Yeni Bir Vizyon” adlı toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin yönetim anlayışını anlattı.


CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLACAK MI?

Yavaş, cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili soru üzerine şu yanıtı verdi:

“Ankara halkı beni Ankara Büyükşehir Belediyesini, Ankara’yı yönetmem için seçti. Ben aynı anda sakız çiğnerken bisiklete binebilirim, ama belediye başkanlığı yaparken bir başka hedefe odaklanmak gibi bir niyetim yok.

Öncelikli olarak, mutlaka ve mutlaka 6 milyon Ankaralıya sorumluluğumu yerine getirerek, onları keyif içinde yaşadıkları bir Ankara, konfor içinde yaşadıkları bir Ankara, aç ve açıkta kimsesi olmayan bir Ankara, zengin bir Ankara vaadimi yerine getirmeye çalışıyorum.

/

Bu yapılan anketler hep bizim dışımızda yapılıyor. Ve kamuoyundaki Ankara için yapılan hizmetlerden duyulan memnuniyet bir şekilde Türkiye’ye yansıyor. Ben sadece bu nedenle ismimizin ön plana çıktığını düşünüyorum. Türkiye’de ne düşünülüyor diye hiç anket falan yaptırmadım.

Dolayısıyla işime odaklanmış bir şekilde hizmet etmeye çalışıyorum ve gerçekten Ankara’daki insanların hizmetlerimizden memnun olmasından ben de son derece memnun oluyorum.”



‘2 BİN İHALE CANLI YAYINLANDI’

Göreve geldiği günden itibaren 2 bin ihalenin canlı yayınlandığını hatırlatan Yavaş, yabancı basın mensuplarıyla şu bilgileri de paylaştı:

“Bütçemizi 565 sivil toplum kuruluşuna yazı yazıp birlikte belirledik. Yaptığımız harcamaları hem pankartlarla hem de internet sitemizden sürekli olarak yayınladık. Artık bu kentte, karla mücadele araçlarında bile kamera var ve insanlar canlı yayında yapılan çalışmaları izleyebiliyor.”

‘MEMNUNUM DİYEN KİŞİ SAYISINI YÜZDE 90’LARA ÇIKARMAK İSTİYORUZ’

“Belediye seçimlerinde size oy vermeyenler sizi şimdi beğeniyor mu?” sorusunun da yöneltildiği Yavaş, “Evet, şu ana kadar öyle anlaşılıyor. Yine bizim dışımızda yapılan anketlerde en son yanlış hatırlamıyorsam Ankara’daki memnuniyet oranı yüzde 74 civarındaydı. Yani yönetimden memnunum diyen kişi sayısını inşallah yüzde 90’lara çıkarma niyetindeyiz. Şu ana kadar basına yansımış ‘bizden oy almadığı için bize hizmet etmiyor’ diyen bir Allah’ın kulunu bulamazsınız, eden de iftira etmiş olur” yanıtını verdi.

Son güncelleme: 09:43 29.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı