• Turkhane Logo

Yaşanan sorunların nedeni ucube başkanlık sistemi

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Türkiye’nin işsizlik, başta olmak üzere birçok sorula mücadele ettiğine dikkat çekerek, bu sorunlarının nedeninin başkanlık sistemi denilen ucube sistem olduğunu kaydetti.

09:10 24 Mayıs 2019 Cuma
Yaşanan sorunların nedeni ucube başkanlık sistemi
İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Türkiye’nin işsizlik, başta olmak üzere birçok sorula mücadele ettiğine dikkat çekerek, bu sorunlarının nedeninin başkanlık sistemi denilen ucube sistem olduğunu kaydetti.

Yokuş, bu sorulardan kurtulmanın tek yolunun acilen hukuk, adalet, adil paylaşıma dönmek olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisinin işsizlik olduğunun altını çizerek, “İşsizliğimizin her geçen ay artarak devam etmesi aslında tesadüf değildir ve bugün, bu aylarda iktidar partimizin on yedi yıllık iktidarının en yüksek işsizlik oranını yaşadığımız yıl 2019 olarak tarihe geçmiştir. İşsizliğin bu denli yoğunlaşmasının sebeplerine baktığımız zaman, elbette ki Türkiye’nin iyi yönetilememesinin bir sonucudur. Hepimiz biliyoruz ki Türkiye’de kayıt dışı istihdam yüzde 35’lerin üzerinde. Yine hepimiz biliyoruz ki ülkemizde, özellikle, kayıt dışı çalışan yabancı uyruklu sayısı 1 milyonun üzerinde. Yine hepimiz biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti devleti her geçen gün hukuk devleti olmaktan uzaklaşıyor, demokrasimizin temel niteliklerini ülke olarak kaybediyoruz. Artık Türkiye Cumhuriyeti devleti yeni sistemle beraber Batı’dan, çağdaş toplumlardan, çağdaş dünyadan uzaklaşıyor. Tek adamın yönettiği, tek adamın karar verdiği bir devlet yönetiminde elbette ki işsizliğin rekor kırması, dövizin rekor kırması, faizlerin rekor kırması, enflasyonun rekor kırması tesadüfi değildir.” dedi.

UCUBE BAŞKANLIK SİSTEMİ


Başkanlık sistemini ucube olarak niteleyen Yokuş, “Görülmüştür ki bu elbise bu vücuda uymuyor yani bu “başkanlık sistemi” denilen ucube sistem, yarı Cumhurbaşkanlığı, partili filan neyse anlayamadığımız bu sistem bize uygun değil. Uygun olmadığı için sorunlarımız artarak devam ediyor. İşsizliğin bu noktalara gelmesinin en önemli sebebinin istihdam yaratamamak olduğunu da artık hepimiz biliyoruz. Dünyada en yüksek faiz oranıyla borçlanan bir ülke hâline geldiğimiz, bütçe açığımızın bir türlü kapanmadığı, yurt dışı faiz ödemelerinin her yıl arttığı ve kendi ayakları üzerinde duramayan bir ülkede elbette ki bunlar sonuçtur.” dedi.

ACİLE ADALET ANLAYIŞINA DÖNMEK

Bu sorulardan kurtulmanın tek yolunun öncelikle hukuk, adalet, adil paylaşım, hakça bölüşüm, en önemlisi de Türkiye Cumhuriyeti devletinde yaşayan 82 milyon vatandaşı bir ve bütün görecek bir iktidar, yönetim anlayışı olduğunu dile getiren Yokuş, “Eğer bunlara doğru iktidar partimiz yönelebilirse bu sorunları hep beraber çözebiliriz ama mevcut yönetim anlayışlarıyla devam ederlerse, inkârcı anlayışlarını sürdürürlerse “Biz her şeyi en iyi bilenleriz, biz hep haklıyız.” demeye devam ederlerse, her konuyu kendilerine göre yontma hastalığını sürdürürlerse daha bu kürsülerden işsizliği, enflasyonu, faizi ve Türkiye’nin her türlü sorunlarının artarak devam ettiğini tartışmaya devam ederiz.” diye konuştu.

Son güncelleme: 09:10 24.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı