• Turkhane Logo

Yandaş yazar Selvi: AKP ile İyi Parti arasında buzlar çözülmeye başlamış

Türkiye siyaseti, 17 yıllık AKP iktidarının çatırdamaya başlamasıyla birlikte farklı ittifak senaryolarını konuşmaya başladı.

20:07 26 Eylül 2019 Perşembe
Yandaş yazar Selvi: AKP ile İyi Parti arasında buzlar çözülmeye başlamış
Türkiye siyaseti, 17 yıllık AKP iktidarının çatırdamaya başlamasıyla birlikte farklı ittifak senaryolarını konuşmaya başladı.

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlunun kuracağı yeni partiler, dengeleri yeniden değiştirirken 30 Ağustos resepsiyonunda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tokalaşması sonrası farklı iddialar gelmeye devam ediyor.

AKPli yazar Abdulkadir Selvi, Hürriyetteki yazısında, Akşener ile Erdoğan arasındaki buzların eridiğini söylüyor.

Bir süredir İYİ Parti cephesinden farklı sinyaller gelmeye başladığına dikkat çeken Selvi, CHP ile İYİ Parti arasına HDP girdi diyebiliriz yorumunu yapıyor.


AK Parti’den ayrılanların yeni parti kuracak olmaları ise 2023 seçimlerini hayati bir soruna dönüştürdü diyen Selvi, Erdoğan ya cumhur ittifakına yeni ortaklar bulacak ya da eskiden olduğu gibi AK Parti’yi tek başına yüzde 50 oy alabilen bir parti konumuna yükseltecek. Yoksa Cumhurbaşkanlığı seçiminde işi zor görüşünü dile getiriyor.

Selviye konuşan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, yeni dönemde İYİ Parti dahil tüm sağ partilerle görüşülmesi gerektiğini söyleyerek olası bir ittifakın kapısını açık tutuyor.

İYİ Parti’de AKP’ye karşı bir yumuşama olduğundan bahseden Selvi, Meral Akşenerin, AK Parti’nin parlamenter sisteme dönmek üzere bir Anayasa değişikliği gündeme getirmesi durumunda destekleyeceklerini açıkladığına vurgu yapıyor ve ekliyor:

Ama benim konuştuklarım onun bir adım ötesiydi. Aktarıyorum: Erdoğan erken seçime gitmemek ve 2023’e kadar ülkeyi yönetmek için yeni bir hükümet yapısı oluşturur, AK Parti, MHP ve İYİ Parti’den bakanlar atarsa içinde yer alabiliriz.”

Burada MHP lideri Bahçelinin de ikna edilmesi gerektiğine işaret eden AKPli yazar, Hissedilen bir şey var. O da psikolojik duvarlar aşılmış, iki parti arasındaki buzlar çözülmeye başlamış ifadesini kullanıyor.

Son güncelleme: 20:07 26.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı