• Turkhane Logo

Ümit Özdağ’dan ikinci turda Erdoğan’ı destekleme sinyali

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destekleyeceklerini sinyalini verdi.

10:47 27 Nisan 2022 Çarşamba
Ümit Özdağ’dan ikinci turda Erdoğan’ı destekleme sinyali
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destekleyeceklerini sinyalini verdi.


Özdağ, Habertürk’te Fatih Altaylı programında günlük siyasi gelişmelerle ilgili değerlendirmede bulundu. Özdağ, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kalması durumunda Zafer Partisi seçmeninin tercihinin Erdoğan olacağını söyledi.

Özdağ, CHP Genel Başkanı Kemal’ın ülkeye ve partisine en büyük iyiliğinin Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olmaması olduğunu ifade eden Özdağ, şunları söyledi: “AKP’den ayrılıp Zafer Partisi’ne oy verme kararı vermiş seçmen var. Bu seçmenin bize sorduğu ilk soru şu oluyor: İkinci turda Erdoğan’ı mı Kılıçdaroğlu’nu mu destekliyorsunuz diyor. Bu çok stratejik bir soru. Kemal Kılıçdaroğlu siyasi hayatının en büyük iyiliğini partisine ve ülkesine yapmak istiyorsa aday olmasın. Kampanya sürecinin sert geçeceği görülüyor. Geziyle ilgili çıkan karar da bunun göstergesi. Bu sertleşme emaresi. Birilerinin sokağa çıkması isteniyor ve anlaşılan buna düşecekler de var. ”


Daha önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı parti olarak Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifinde bulunacaklarını açıklayan Özdağ, “Neden Mansur Yavaş Bey’i adaylığa davet ettik? Aday göstermedik. Gördüğümüz bütün temaslarımızdan Mansur Bey’in aday olduğu takdirde kazanma ihtimali çok çok çok yüksek olan tek kişi. Bu doğru mu, yanlış mı onu tartışmıyoruz. Ama Mansur Bey ismini biz göreve davet ettikten sonra yapılan bütün kamuoyu araştırmaları da, muazzam bir destek olduğunu ve bu desteğin sadece bir ittifakın seçmeniyle sınırlı olmayıp, bütün siyasi partilere oy veren AK Parti dahil seçmenden oy alabileceğini gösterdi” dedi. Özdağ, Mansur Yavaş’ın HDP’li seçmenden de oy alabileceğini iddia etti.

Özdağ, kısa bir süre önce partilerine katılan eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel’in başkanlığında bir heyetin Suriye’ye gitmesiyle ilgili Dışişleri Bakanlığı ile görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

Son güncelleme: 10:47 27.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı