• Turkhane Logo

“Ülke karanlık bir tünele girdi” diyen Babacan: Kendimi vebal altında hissediyorum

AKP’den istifa eden eski Bakan Ali Babacan, partisinden neden istifa ettiğini ve yeni parti çalışmaları hakkında konuştu. Ülkenin içinde bulunduğu durumu değerlendiren Babacan, “Kendimi vebal altında hissediyorum.” dedi.

09:23 27 Kasım 2019 Çarşamba
“Ülke karanlık bir tünele girdi” diyen Babacan: Kendimi vebal altında hissediyorum
AKP’den istifa eden eski Bakan Ali Babacan, partisinden neden istifa ettiğini ve yeni parti çalışmaları hakkında konuştu. Ülkenin içinde bulunduğu durumu değerlendiren Babacan, “Kendimi vebal altında hissediyorum.” dedi.

AKP ile yollarını ayıran Ali Babacan, Habertürk’te Fatih Altaylı’nın konuğu oldu. Partisinden neden istifa ettiğini ve yeni partiye neden ihtiyaç olduğunu canlı yayında anlatan Ali Babacan, başkanlık sistemiyle ilgili kısa bir test süreci olduğu ve yeni sisteme geçtikten iki ay sonra Türkiye’de büyük bir ekonomik krizinin gözlemlendiği söyledi.

“OLUMSUZLUKLARI GİDERMEKTE BAŞARILI OLAMADIK”

2011 yılından itibaren ülkede yaşanan olumsuzlukların kendisini istifa sürecine getirdiğini anlatan Babacan, olumsuzlukların giderilmesi için 2013 yılından 2019’a kadar uğraştıklarını ancak başarılı olamayınca AKP’den ayrıldığını belirtti.


“ÜLKE KARANLIK BİR TÜNELE GİRDİ”

Ülkenin içinde bulunduğu durumla ilgili kendini büyük bir vebal altında hissettiğini söyleyen Babacan, gelinen noktada partiden ayrılmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Türkiye’nin karanlık bir tünele girdiğini vurgulayan Babacan, Erdoğan’ın kendisinin partiden ayrılmasını istemediğini de açıkladı. Babacan daha önce atacakları bir ayrılık adımının mevcut düzeni olumsuz etkileyeceği korkusuyla bundan kaçındıklarını ifade etti.

2014’ten buyana geniş bir çevrede insanları dinleme ve sorunları değerlendirme fırsatı bulduğunu belirten Ali Babacan, Türkiye ile ilgili iyi bir strateji belirleme konusunda çalıştığını açıkladı.

“ABDULLAH GÜL’ÜN DIŞARDAN DESTEĞİNİ ALACAĞIZ”

Abdullah Gül’ün siyasette yer alıp almayacağı konusundaki soruları cevaplayan Babacan, “Abdullah Bey ile gelecek vizyonumuz aynı. ‘Ben artık aktif siyasette yokum. Yeni bir partide olmam’ dedi. Kendisi bizim çalışmalarımıza destek veriyor. Ayda bir ya da iki defa görüşüyoruz. Dışarıdan bize bilgisiyle tecrübesiyle destek veriyor. Ama nihai kararları biz veriyoruz” yanıtını verdi.

Üzerinde çalıştıkları siyasi partinin toplum tüm kesimlerine hitap edeceğini ve bu düşünce ile çalıştıklarını vurgulayan Babacan, gerçekçi bir Türkiye tasarımı yapmak istediklerini söyledi.

“SİYASİ İTİBARINI KORUYAN HERKESLE İRTİBAT İÇİNDEYİZ”

İttifak ve ortak aday dertlerinin olmadığını söyleyen Babacan, amaçlarının Türkiye’yi yönetecek bir siyasi parti oluşturmak olduğunu belirtti. “Siyasi itibarını koruyan herkesle irtibat içindeyiz” açıklamasında bulunan Babacan, kararları tek başına almadığını vurguladı.

Beşir Atalay, Nihat Ergün ve Sadullah Ergin gibi eski AKP’lilerle birlikte çalışıp çalışmayacağı sorulan Ali Babacan, kurulacak kadronun ağırlıklı olarak AKP’lilerden oluşmayacağını belirtti.

AKP İÇİN “EREZYONA UĞRUYOR” DEDİ

Yeni parti çalışmalarında yer alan isimlerin çoğunluğunda AKP’li isimler olmadığına vurgu yapan Babacan,  “AK Parti gittikçe erozyona uğruyor” dedi.

2019 yılının sonunda partinin tüzel kişiliğinin kurulacağını belirten Ali Babacan, teşkilatlanmanın 2020 yılı içinde gerçekleşeceğini açıkladı. 700 kişiyle birebir görüştüğünü söyleyen Babacan, katılmak isteyen çok sayıda kişi olduğunu ve çalışmaların sürdüğü mesajını verdi. Partinin adıyla ilgili tartışmalara ilişkin Babacan henüz isim ve logo üzerindeki çalışmaların devam ettiğini işaret etti.

“DAVUTOĞLU TEKLİFTE BULUNDU”

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı siyasi parti ile birlikte hareket edip etmeyeceklerini yönündeki soruya cevap veren Babacan, “Ahmet Davutoğlu bize birleşme teklifinde bulundu. Kendi merkezli bir hareket başlattı. Biz daha sonra başladık biz daha farklı bir metot ile devam edeceğiz. Ben birleşmeyi zor görüyorum. Gerçekçi görmüyorum” dedi.

Son güncelleme: 09:23 27.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı