• Turkhane Logo

Tüzük tamamlandı: Babacan’dan Erdoğan'ın ‘ümmet’ çıkışına yanıt

Siyaset gündeminin öne çıkan isimlerinden Ali Babacan, sessizliğini korusa da kulislerden her geçen gün yeni bilgiler sızıyor.

10:25 06 Eylül 2019 Cuma
Tüzük tamamlandı: Babacan’dan Erdoğan'ın ‘ümmet’ çıkışına yanıt
Siyaset gündeminin öne çıkan isimlerinden Ali Babacan, sessizliğini korusa da kulislerden her geçen gün yeni bilgiler sızıyor.


Son bilgi, Babacan liderliğindeki yeni partinin tüzük ve programı tamamlandığı ve Tüzük eylül sonu ekim başı start vereceği yolunda... 

Artı Gerçek’ten Sibel Hürtaş’ın haberine göre, ilk ilke olarak kimliksiz siyaset belirlenmiş.

Bunun, aynı zamanda Erdoğanın “ümmet” çıkışına yanıt niteliği taşıdığı belirtiliyor.

Yeni partinin, kendini muhafazakâr liberal sağ ya da sol olarak nitelendirmediği belirtilen haberde, tüm ideolojileri kapsayacak geniş bir yelpazenin hedeflendiği kaydediliyor.

Her biri muhafazakâr gelenekten gelen kurucuların bu tercihinde, AKPnin dini siyasete alet etme şeklinin belirleyici rol oynadığı ifade ediliyor. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın kendilerine yönelik ümmeti bölüyorlar çıkışının öfkeyi daha da köpürttüğü belirtilirken Babacan ekibinin yanıtı şöyle açıklanıyor:

“Din ve devlet işleri ayrıdır. Devlet din ile değil bilim ile ortak akıl ile yönetilir.”

Yine parti programında, ekonomi başarısıyla ön planda tutulan liderlere karşın; adaleti sağlayamadan ekonomi de dahil hiçbir sorun düzeltilemez vurgusun ön plana çıkacağı gelen bilgiler arasında:

“Hukuk devleti ilkesi, sert kuvvetler ayrılığı ve Parlamenter sisteme dönüş ana ilkeler arasında. Nasıl bir Parlamenter sistem sorusu da yeni Anayasa talebinde saklı. Tüm bunlar üzerinden bakıldığında yeni parti ciddi bir sistem eleştirisiyle yola çıkıyor. Kamuda işten alımlardan yüksek yargı atamalarına kadar liyakatın esas alındığı yeni bir siyaset kültürü hedefler arasında.” 

Sibel Hürtaş’ın anlattığına göre, yeni parti katılımcılarına kimliğini bırak da gel çağrısı yapıyor. 

“Olası kurucular arasında yeni partinin Parlamentoda transferler üzerinden grup kurarak yola çıkması olasılığına tepkiler var” diyen Hürtaş, “Bu tepkilere kulak asılırsa Parlamento dışı bir siyasi parti AKPnin eski kurmayları açısından büyük risk teşkil edecek” yorumunu yapıyor. 

Son güncelleme: 10:25 06.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı