• Turkhane Logo

“Türkiye vatandaşı TL’ye güvenmiyor, Merkez Bankasının itibarı sıfır”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir yılın tek adam maliyeti millî gelir açısından 135 milyar dolar. TL'ye güven yok olmuş durumda. Yargıya güven kalmadı. TBMM'nin yetkileri elinden alındı" diye konuştu.

11:44 26 Temmuz 2019 Cuma
“Türkiye vatandaşı TL’ye güvenmiyor, Merkez Bankasının itibarı sıfır”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir yılın tek adam maliyeti millî gelir açısından 135 milyar dolar. TL'ye güven yok olmuş durumda. Yargıya güven kalmadı. TBMM'nin yetkileri elinden alındı" diye konuştu.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “TL’ye güven yok olmuş durumda. Merkez Bankasının itibarı sıfır. Türkiye’nin bütçesini Londra’daki bir avuç tefeciye teslim ettiler” dedi.

Belediye başkanları çalıştayında konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin büyüme hızının tek adam rejimine geçtikten sonra binde üçe düştüğünü vurguladı. “Dünyada başka ülke var mı? Neden binde üçe düştük, hani önümüzde hiçbir engel kalmamıştı” diye sordu.


Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şunlar:

“BİR YILIN TEK ADAM MALİYETİ 135 MİLYAR DOLAR”

Millî gelirimizde artış olacaktı, 135 milyar dolar millî gelirimiz düştü. 882 milyon dolardı bir yıl önce. Şu gerçeği bütün vatandaşlarımın bilmesini isterim; eğer bir yılın tek adam maliyeti 135 milyar dolarsa -millî gelir açısından- bunu düşüneceksin, ben de düşüneceğim.

Eskiden kişi başı gelir 10 bin 849 dolardı, tek adam rejiminde 9 bin 76 dolara düştü. Boşuna mutfakta yangın var demiyoruz. Et alırken artık gramla alıyoruz.

“TL’YE GÜVEN YOK OLDU, BUNU TETİKLEYEN TEK ADAM REJİMİDİR”

Türk Lirası değer kaybettiğinde bir propaganda başlamıştı, dolarlar yakıldı. Propaganda yapanlar AK Parti’ye oy veren militanlardı. Herkes nakit tasarrufunu dolar bazında yapıyor. TL’ye güven yok olmuş durumda. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı diyor ki ‘TL’ye güvenmiyoruz’. Bunu tetikleyen nedir? Tek adam rejimidir.

“134 GAZETECİ TÜRKİYE’NİN HAPSİNDE”

Eskiden demokrasi var derdik, yargı bağımsızlığı var derdik; bugün Türkiye’nin itibarı tüm demokratik ülkelerde zedelenmiş durumda. Basın özgürlüğü sıralamasında da geriledi. Hapisteki gazeteci sayısı 134…

134 kişi Türkiye’nin hapsinde.

Yargıtay Başkanı’nın açıklaması lazım, ‘Yargıya güven yüzde 30’a düştü’ dedi. Yargıya güven kalmadı. TBMM, dünyada millî kurtuluş savaşını yöneten tek meclistir. Bu Meclis’in yetkileri elinden alındı.

Kurumların birbirine olan güveninden söz edilebilir mi? Devletin kurumları kendi görevlerini yaparlar. Bu kurumların bağımsızlığına sıcak siyasi müdahale edilmez. Merkez Bankası’nın itibarı sıfırdır.”

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ TALİMAT ALMA NOKTASINA GELMİŞTİR”

Cumhuriyet kurulurken yapılan ilk işlerden birisi Osmanlı’nın borçlarını ödemektir. Türkiye Cumhuriyeti talimat alma noktasına gelmiştir. Londra’daki bir avuç tefeciye Türkiye’nin bütçesi teslim edilmiştir.

“TEK ADAM REJİMİNDE TÜRKİYE ÜRETİMDEN KOPMAYA BAŞLADI”

Ticari kredilere uygulanan faizlerin yüksekliği nedeniyle Türkiye üretimden kopma süreci ile karşı karşıyadır. Güçlü devlet üreten devlettir. Her alanda üreten devlettir. Her alanda üreten devlet dünyada saygın devlettir. Tek adam rejiminde Türkiye üretimden koparılmaya başlandı. Bu güzel topraklarda tamamını üretip satmamız gerekirken çiftçimiz perişan halde. Tablo geriye doğru gidiyor.

“EL BEBEK BÜYÜYEN BİRİNE ‘YOKSULLUK SORUNUNU ÇÖZ’ DİYORSUNUZ”

Enflasyon aldı başını gidiyor, bir bakkal dükkânını yönetemeyen kişiye Türkiye Cumhuriyeti’nin hazinesini teslim ettiniz. Eli sıcak sudan soğuk suya değmeyen, el bebek büyüyen birine ‘Yoksulluk sorununu çöz’ diyorsunuz, haberi bile yok. Tek adam rejimi hanedanlık rejimidir. Örnek; Türkiye Cumhuriyeti.

“ÇİFTÇİYİ EMEKLİYİ KİM KURTARACAK?”

Asgari ücretliye yüzde 26 verdiler, yüzde 50 aldılar. Faizlerin yüksekliğinden şikâyet ediyorlar. Bu ekonomik krizde işverenlere gecikme faizi uygulanıyor. 400 milyar dolarla bir avuç kişiyi kurtaracaklar. Çiftçiyi emekliyi kim kurtaracak? Bu saydıklarımın oturup tek adam rejimini düşünmesi lazım.

“SOSYETE DAMADIN HİÇBİR DERDİ YOK”

‘Süratle karar alacağız’ diyorlardı. Vatandaş yetkiyi verdi, nasıl mücadele edildiği ortada. Sosyete damat 15 paket açıkladı. Her paket açıklandığında işsizlik arttı, 8.5 milyona dayandı. 15 paket açıklayan, başarısızlığı tescil edilen kişi koltuğunda oturuyor. Sosyete damadın hiçbir derdi yok.

“10 YIL HEBA EDİLDİ”

Karamsar tablo çizdiğimin farkındayım, bu karamsar tablodan birlikte çıkacağız. 2013 yılında kişi başına gelir 12 bin 400 dolardı. 11. Kalkınma Planı geldi Meclise. 2023’te 12 bin 484 dolar olacak. Bu neyi gösteriyor, 10 yılın heba edildiğini gösteriyor. Biz söylesek ‘CHP doğruları söylemiyor’ denecek. 4 dolar millî gelirde artış var. Tam bir faciadır, yıkım tablosudur. Bu yıkım tablosunu itiraf edenler de kendileridir.

“İSRAF HARAMDIR, BUNLARA GÖRE HELAL”

Türkiye bu hale plansızlıkla, israfla geldi. Plansızlık ve israf birleşince savurganlık başladı. İsraf haramdır, bunlara göre helal. İtibar kul hakkı yememektir. İsrafın boyutları felakettir. Devlette liyakat kalmadı.

Dış politika konusunda tek cümle kurmamış insandan büyükelçi mi olur? Yöneticinin kibri devletin temeline dinamit koydu. ‘Kimin karnını doyurdun sen?’ 8.5 milyon insan işsizken kimin karnını doyuruyorsun? Bu vergiyi nereye harcadın?

“HAVAALANLARINI, ŞEHİR HASTANELERİNİ KAÇA YAPTINIZ? BİLMİYORUZ”

Havaalanı yaptıkları için övünüyorlar. Kaça yaptıklarını ben bilmiyorum. Kaça yaptılar, bilinmiyor. Şehir hastanelerini kaça yaptınız? Bilmiyoruz. AK Parti artık Türkiye için sorun üreten bir partiye dönmüştür.

Son güncelleme: 11:44 26.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı