• Turkhane Logo

Türkiye tartışacak ortağıyla kotaracak! Yeni bir anayasanın vakti gelmiştir

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla anlayışa varmamız halinde yeni anayasa için harekete geçebiliriz" dedi.

20:56 01 Şubat 2021 Pazartesi
Türkiye tartışacak ortağıyla kotaracak! Yeni bir anayasanın vakti gelmiştir
Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla anlayışa varmamız halinde yeni anayasa için harekete geçebiliriz" dedi.


AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı sona erdi.

Toplantı sonrası açıklama yapan Erdoğan, Türkiyede sorunların kaynağının darbeciler tarafından yapılan anayasalar olduğu açıktır. Ne kadar değiştirirsek değiştirelim vesayet izini silmek mümkün olmuyor dedi. Erdoğan, Cumhur İttifakındaki ortağımızla anlayışa varmamız halinde yeni anayasa için harekete geçebiliriz. ifadelerine yer verdi.


Erdoğanın açıklamasından satır başları şöyle:

YENİ ANAYASA İÇİN HAREKETE GEÇEBİLİRİZ

İnşallah, çok yakında reform paketlerimizin felsefesini, amaçlarını, hedeflerini ve faaliyet başlıklarını içeren kapsamlı bir çalışmayı kamuoyuyla paylaşacağız. Hemen ardından yasamanın alanındaki konularla ilgili Mecliste, idari konularla ilgili de Cumhurbaşkanlığında adımları atmaya başlayacağız. Türkiyede sorunların kaynağının darbeciler tarafından yapılan anayasalar olduğu açıktır. Ne kadar değiştirirsek değiştirelim vesayet izini silmek mümkün olmuyor. Bunun için daha önce yeni bir anayasa girişiminde bulunmuştuk. Sandalye sayılarına bakmadan eşit temsilciyle başlayan çalışmalar CHPnin süreci tıkaması nedeniyle neticeye ulaşamamıştı.

Belki de şimdi Türkiyenin yeni bir anayasayı tartışmasının vakti gelmiştir. Anayasa çalışması öyle gizli saklı yerlerde, ülkesiyle zihni ve kalbi bağlantısı kopuk kişilerle yürütülebilecek bir iş değildir.Bu çalışmanın milletin gözü önünde ve temsilcilerinin tamamının katılımıyla gerçekleştirilmesi ve milletin takdirine sunulması gerekir. Cumhur İttifakındaki ortağımızla anlayışa varmamız halinde yeni anayasa için harekete geçebiliriz.

YÜKSEK GIDA FİYATLARI

Kuraklığın bazı bölgelerde üretimi düşürmesi tüm dünyada gıda fiyatlarını hareketlendirmiştir. Üç beş aç gözlü tüccarın milletimize ekmeğini zehir etmesine göz yummayacağız. Gıda fiyatlarında artışın izahı yok. Yüksek enflasyonun hem üretici hem de tüketici cephesinde oluşturduğu tahribatın farkındayız. Gıda enflasyonu en büyük tehditlerden biridir.

KÖY OKULLARI 15 ŞUBATTA AÇILIYOR

15 Şubatta köy okullarında eğitim ve öğretimin başlamasını kararlaştırdık. Ancak vaka sayısının artması durumunda tekrar bu eğitime ara verilebilecek.

1 Marttan itibaren il bazında vaka durumuna bakılarak eğitim ve öğretime geçilmesine karar verdik. 8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim-öğretimin 1 Martta başlaması için hazırlıklara başlanacak.

Son güncelleme: 20:56 01.02.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı