• Turkhane Logo

Türkiye genelinde kayyıma karşı kesintisiz eylem kararı

Kayyım atamalarına karşı kesintisiz eylem kararı alan HDP, eş genel başkanların da içinde olduğu 15 kişilik “Merkezi Koordinasyon” oluşturdu. İmza kampanyaları, nöbet eylemleri ve mitingler gerçekleştirilecek.

15:42 24 Ağustos 2019 Cumartesi
Türkiye genelinde kayyıma karşı kesintisiz eylem kararı
Kayyım atamalarına karşı kesintisiz eylem kararı alan HDP, eş genel başkanların da içinde olduğu 15 kişilik “Merkezi Koordinasyon” oluşturdu. İmza kampanyaları, nöbet eylemleri ve mitingler gerçekleştirilecek.



Parti Genel Merkezi’nde faaliyet gösterecek olan Merkezi Koordinasyon, eş genel başkanlar, eş genel başkan yardımcıları, komisyon sözcüleri ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin yer aldığı 15 kişiden oluşacak.

1 EYLÜL’E KADAR YAPILACAKLAR PLANLANDI


Koordinasyon, kayyım atamalarına karşı 1 Eylül tarihine kadar bir dizi eylem ve etkinlik planladı. HDP, 1 Eylül tarihinden sonra ise yeni bir planlama yapacak. Yapılacak eylem ve etkinliklerde, kayyım kararının geri alınması sağlanmaya çalışılacak. Kararın sadece HDP’ye dönük olmadığı aynı zamanda Türkiye’deki halk iradesine dönük bir saldırı olduğunun altı çizilecek.

BATI İLLERİNDE DE DEMOKRATİK TEPKİ VERİLECEK

MA’nın haberine göre, koordinasyon, bu nedenle sadece bölge illerinde değil, batı illerinde de kayyım kararının geri alınması konusunda demokratik tepkilerin ortaya konulmasına dönük öneriler alarak bu kapsamda çalışma yürütecek. Yaygın kitlelerin katılımına olanak sağlayacak, geniş katılımın olabileceği ve sürekli olabilecek sivil itaatsizlik eylemlerine dönük çalışmalar yapılacak. Bu temelde bu çalışmaları yürütecek yerel inisiyatifler oluşturulacak.

KESİNTİSİZ SÜRECEK NÖBET EYLEMLERİ BAŞLATILACAK

Koordinasyon, imza kampanyaları ve sürekliliği olacak nöbet eylemlerini planladı. Diyarbakır, Mardin ve Van illeri ya da bu illerden sadece birinde başlatılacak ve kesintisiz devam edecek bir nöbet eylemi koordinasyonun planlamasında yer alıyor.

1 EYLÜL’DE 4 BÜYÜKŞEHİRDE MİTİNG DÜZENLENECEK

HDP, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Diyarbakır, Van, İstanbul ve İzmir’de yapacağı mitiglerin gündemini kayyım kararlarına ayıracak. HDP’nin 1 Eylül miting hazırlıkları başladı. Çağrıcısı KESK, DİSK, TTB ve TMMOB olan 1 Eylül İstanbul mitingine, özellikle 23 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan “İstanbul İttifakı” olarak isimlendirilen ve CHP’yi de kapsayan kitlesel bir katılımın olması bekleniyor. Diyarbakır mitingini ise Kürt partilerle ortak yapılacak.

SİYASİ PARTİLERLE GÖRÜŞME

HDP, “Demokratik Anayasa”, “Demokratik İttifak” ve “Yol Temizliği” başlıklı 3 ana gündem kapsamında siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ile emek ve meslek odalarıyla geniş bir görüşme programı çıkarmıştı. Kayyım atamalarıyla birlikte programı güncelleyen koordinasyon, üç gündeme kayyım gündemine de ekleyerek bu ziyaretleri gerçekleştirecek. Görüşmeleri öne alan HDP, ilk ziyaretini 26 Ağustos tarihinde siyasi partilerle başlatacak.

SEÇMEN KİTLESEL OLARAK YARGIYA BAŞVURACAK

Ayrıca görevden uzaklaştırılan belediye eşbaşkanları hukuki süreç başlatacak. Merkezi koordinasyon, bu süreçle birlikte seçme hakkının ortadan kaldırılması nedeniyle seçmenlerin kitlesel bir şekilde yargı yoluna başvurmasına dönük bir çalışma yapacak.

Son güncelleme: 15:42 24.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı