• Turkhane Logo

Tuncay Özkan’ın TMSF üzerinden yapmayı planladığı 95 milyon dolarlık vurgun yine gündem oldu

CHP’nin medya ve kurumsal iletişimden sorumlu Genel Başkan Baş Danışmanı Tuncay Özkan’a TMSF üzerinden yapmayı planladığı 95 milyon dolarlık vurgun, gazeteci Cehveri Güven’in açıklamaları sonrası yeniden gündeme geldi. 2008 yılında Kanaltürk Televizyonu’nu 30 milyon dolara Koza Grubu’na satan Tuncay Özkan, 15 Temmuz sonrası açtığı davada 70 milyon dolar daha istiyordu. Mahkemenin iki kez üst üste atadığı aynı bilirkişi rakamı 95 milyon dolara çıkarmıştı!

17:00 03 Nisan 2023 Pazartesi
Tuncay Özkan’ın TMSF üzerinden yapmayı planladığı 95 milyon dolarlık vurgun yine gündem oldu
CHP’nin medya ve kurumsal iletişimden sorumlu Genel Başkan Baş Danışmanı Tuncay Özkan’a TMSF üzerinden yapmayı planladığı 95 milyon dolarlık vurgun, gazeteci Cehveri Güven’in açıklamaları sonrası yeniden gündeme geldi. 2008 yılında Kanaltürk Televizyonu’nu 30 milyon dolara Koza Grubu’na satan Tuncay Özkan, 15 Temmuz sonrası açtığı davada 70 milyon dolar daha istiyordu. Mahkemenin iki kez üst üste atadığı aynı bilirkişi rakamı 95 milyon dolara çıkarmıştı!





AKP rejimi tarafından gasp edilen Koza İpek’in Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı ihbarda, şu ifadeleri kullanmıştı:




TMSF’de bulunan Koza İpek şirketlerinden, Tuncay Özkan’a, İstanbul 10. Asliye Mahkemesi 50 ile 95 Milyon Dolar aktarılması için tezgah kuruldu. Bu parayı halka açık olan İpek enerji (ipeke) ve Koza Anadolu (Kozaa) şirketlerinin küçük yatırımcısına ödetecekler.



Hiç bir kurumu (TMSF dahil) itham etmiyorum, kurumların içindeki namussuz yapıyı ihbar ediyorum. Bu pislik ortaya saçıldığında bu paradan kimlerin pay alacağı da ortaya çıkacaktır. Dilerim bir an önce ortaya çıkar ve ilgisiz insanların üzerine sıçramaz.



İtiraz edilen bilirkişi raporu, (bilirkişiler hakkında suç duyurusu talebine rağmen) tekrar aynı “bilirkişilere” gönderilmiş, Tuncay Özkan ekibine transfer edilecek para miktarı daha da büyütülerek; 95.440.000 USD ye çıkarılmış.




Cevheri Güven ise son videosunda şunları söylüyor:



Tuncay Özkan’ın MİT’te ilişkide olduğu kişi Şenkal Atasagun. Atasagun, MİT teşkilatının en karanlık müsteşarıdır. MİT ile mafya grupları arasında ilişki kurulması, MİT’in mafya gruplarını fiili olarak bazı işlerde kullanması fikrinin mimarıdır. Ve Alaattin Çakıcı’yı MİT’in işlerinde kullanan kişi Şenkal Atasagundur. Karanlık bir isim. Şu anda Devlet Bahçeli’nin başdanışmanı ve Bahçeli’nin makam katında odası var.



Şenkal Atasagun’la Tuncay Özkan nerede görüşüyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de kameraları var, kontrol edip görüntüleri çıkarabilirler. Şenkal Atasagun’un Burgazada’da bir evi var. Zamanının çoğunu burada geçiriyor ve Tuncay Özkan düzenli olarak Şenkal Atasagun’u bu evde ziyaret ediyor. Ve bu ziyaretler CHP içerisinden bilgiler getirmesi, Şenkal Atasagun’un Özkan’a verdiği görevlerin CHP içerisinde uygulanmasından ibaret.



Tuncay Özkan halen daha MİT teşkilatının elemanı olmaya devam ediyor. Kesintisiz bir süreç. Şenkal Atasagun ismi Tayyip Erdoğan açısından da önemli. AKP’nin, MHP ile birlikte hareket etmesi düşüncesinin fikir babası Şenkal Atasagun’dur. İttifakın devamı için de önemli bir isim.



Bu isim Tuncay Özkan’la da düzenli olarak görüşüyor. Tuncay Özkan, maaşlı bir televizyon çalışanıydı. Ancak bir anda televizyon sahibi oldu. Böyle birşeyi maaşlı çalışan birinin karşılaması mümkün değil.



Sonra o televizyon üzerinden milyoner oldu. O sürece baktığımızda Şenkal Atasagun’la organize şekilde çalışan Jandarma Komutanı Şener Eruygur vardı. Özkan’ın hem Atasagun hem de Eruygur’la bağlantıları olduğunu görüyoruz.



Bu iki isim üzerinden Tuncay Özkan’ın daha yeni kurduğu televizyon kanalına reklam akmaya başladı. Tuncay Özkan bir anda milyoner haline geldi. Dolayısıyla Tuncay Özkan bu isimlere çok şey borçlu. Bugün de Tuncay Özkan, muhalefetin içerisinde Genel Başkan Yardımcılığı gibi bir pozisyonda olmasına rağmen devletin bu kanadıyla ilişkilerini düzenli olarak devam ettiriyor. Geçmişten beri onların elamanıydı, şu an hala onların emir ve talimatlarını Millet İttifakı içerisinde yerine getiriyor.



Bu çok önemli; çünkü Tayyip Erdoğan’ın en önem verdiği isimlerden biri Şenkal Atasagun’dur. Çünkü onun fikri doğrultusunda Cumhur İttifakı şekillenmiştir. Tuncay Özkan da Şenkal Atasagun’un adamı.



Tuncay Özkan’ın önüne yine Tayyip Erdoğan milyonlar dolarlık bir sürecin önünü açıyor. Tuncay Özkan’ın cebine 95 milyon dolar pompalandı. Tuncay Özkan 15 Temmuz’dan sonra bir anda kafasına bir saksı düşüyor adeta.



2008 yılına gelindiğinde Cumhuriyet Mitingleri filan hatırlayın… Bütün organizasyonları bu KanalTürk üzerinden yapılırdı. Fakat 2008 yılına geldiğinde Tuncay Özkan televizyonu satmaya karar verdi. Çünkü çalışanların maaşlarını doğru düzgün ödememiş, çalışanların SSK primlerini, reklam vergilerini ödememiş. İş hacize doğru gidiyordu.



Akın İpek televizyonun alıcısı oldu. Televizyonu satın aldı. Tuncay Özkan, televizyonu aldığı için Akın İpek’e teşekkür etti. “O televizyonu Koza Grubu almasaydı, haraç mezat satılacaktı. 25 milyon dolar satıldı, 20 küsür milyon dolar da borç var.” dedi.



Satış 2008’de. Aradan 11 yıl geçiyor. Ortaya fetö borsası sistemi çıkıyor ve Tuncay Özkan cebini doldurmak için harekete geçiyor. 2017 yılında, ‘Ben bu televizyonu çok ucuza sattım, bana 70 milyon dolar daha ödenmesi lazım’ diyor. Kanaltürk satıldığında reytingi yüzde 0,2!



Herkes bu davayı açtığında güldü; böyle saçmalık mı olur dedi. Ancak f.tö borsasında işler böyle işlemiyor. Mahkeme iki kez aynı bilirkişiyi atadı. Aynı bilirkişi 50 milyon dolardan rakamı 95 milyon dolara çıkardı. Paranın ödenmesi onayını vermesi gereken kurum da TMSF. Tuncay Özkan bu parayı kimden alacak? Halktan alacak… Mahkeme 15 Nisan’a ertelendi.



O yüzden Tayyip Erdoğan’ın seçimi en çok isteyen kişi Tuncay Özkan’dır. Millet İttifakı kazanırsa Tuncay Özkan’ın bu parayı alması mümkün değil. 95 milyon doların bir kısmı yargı mensuplarının, bir kısmı TMSF yetkililerine gidecek, bir kısmı da Saray’a gidecek. Tuncay Özkan’ın cebine 50 milyon dolar civarında para kalacak.

Son güncelleme: 17:00 03.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı