• Turkhane Logo

"Tunç Soyer'in babasından dolayı yargılanması tam bir Ortaçağ zihniyeti"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İzmir adayı Tunç Soyer'e babası üzerinden yöneltilen eleştirilere tepki gösterdi.

14:28 31 Ocak 2019 Perşembe
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İzmir adayı Tunç Soyer'e babası üzerinden yöneltilen eleştirilere tepki gösterdi.





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fıratın sorularını yanıtladı.


 Partisi tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyere babası üzerinden yöneltilen eleştirilere tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Tunç Bey değerli bir belediye başkanımız. Yani düne kadar iyiydi de İzmir adayı olunca mı kötü oldu. Yapılan eleştiriler aslında korkunun eseri ifadesini kullandı.

 Kılıçdaroğlu, Acaba Tunç Beyi nasıl yıpratırız da İzmiri bir şekilde alırız hesabını yapıyorlar. Hiç öyle hesaplara falan girmesinler. Tunç Bey, İzmiri alacak. Bir arkadaşımızın devrettiği İzmiri, bu bayrak yarışında öbür arkadaşımız alacak ve daha ileriye taşıyacak. Tunç Beyin babasından dolayı yargılanması ise tam bir Ortaçağ zihniyeti. Bu bağlamda Aziz Kocaoğlunun da söylemi, bizim açımızdan da kamuoyu açısından da çok değerli diye konuştu.

 NE OLMUŞTU?

 Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyerin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilmesi bazı kesimlerde rahatsızlık yarattı. Aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin de bulunduğu çok sayıda siyasi, Soyer ismine 12 Eylül darbesi döneminde ülkücüleri yargılayan askeri savcı Nurettin Soyerin oğlu olması nedeniyle karşı çıktı. Nurettin Soyer, ülkücü kesim tarafından işkenceci olmakla suçlanıyor.

 

Son güncelleme: 14:28 31.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı