• Turkhane Logo

Temel Karamollaoğlu: AKP bitkindir ve Türkiye’yi de bitirmektedir

Saadet Partisi’nin 7’nci Olağan Büyük Kongresi’nde konuşan Temel Karamollaoğlu, Necip Fazıl ve Nazım Hikmet’in şiirleri ile başladığı konuşmasında AKP’nin miadını doldurduğunu ve kendisiyle birlikte Türkiye’yi de bitirmekte olduğunu söyledi.

19:26 03 Kasım 2019 Pazar
Temel Karamollaoğlu: AKP bitkindir ve Türkiye’yi de bitirmektedir
Saadet Partisi’nin 7’nci Olağan Büyük Kongresi’nde konuşan Temel Karamollaoğlu, Necip Fazıl ve Nazım Hikmet’in şiirleri ile başladığı konuşmasında AKP’nin miadını doldurduğunu ve kendisiyle birlikte Türkiye’yi de bitirmekte olduğunu söyledi.





Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen Saadet Partisi’nin 7’nci Olağan Büyük Kongresi’nde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ikinci kez tek aday olarak katılıyor. 200 delegenin oy kullanacağı kongrede Genel İdare Kurulu (GİK) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri seçilecek.


Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, kongre konuşmasına Necip Fazıl’ın “Zindandan Mehemd’e Mektup” şiiri ile başladı, Nazım Hikmet’in “Davet” şiiri ile devam etti.

“YASİN BÖRÜ’DE BERKİN ELVAN’DA BİZİMDİR”

“Bu dava bizim, bu sevda, bu vatan bizimdir” diyen Karamollaoğlu, “Karacaoğlan bizim, Dadaloğlu bizim, Yunus Emre bizimdir. Ahmet Yesevi, Pir Sultan Abdal, Hacı Bektaş, Mevlana bizimdir. Kürt’ü, Türk’ü, Çerkes’i bizimdir. Semah bizim, halay bizim, horon bizimdir. Munzur bizim, Fırat bizim, Kaz Dağları bizimdir. Acıyla ansak da Madımak, Roboski, Başbağlar bizimdir. Yasin Börü, Eren Bülbül, Berkin Elvan bizimdir. Acısı bizim, sevinci bizim, kederi bizim, türküsü bizimdir.” dedi.

“VARLIK FONU ADI ALTINDA İPOTEK EDİLMİŞ BİR TÜRKİYE VAR”

“Ekonomiden ekolojiye, adaletten demokrasiye, tarımdan sanayiye, eğitimden dış politikaya sürekli savrulan bir Türkiye var” eleştirisinde bulunan Karamollaoğlu, “Ekonomisi dar boğaza girmiş, tarım ve hayvancılığı bitmiş, bütün birikimleri “Varlık Fonu” adı altında ipotek edilmiş bir Türkiye var.” İfadesini kullandı.

Yaklaşık 500 binin üzerinde çiftçinin tarımı bıraktığını vurgulayan Karamollaoğlu, “3 milyon hektardan fazla tarım arazisinin betona, inşaata kurban edildiği bir Türkiye var. Cumhuriyet tarihinde ilk kez, borçlanabilmek için “Borçlanma Genel Müdürlüğü” kurmak zorunda kalmış bir Türkiye var.” dedi.

“OLAĞANÜSTÜ HAL OLAĞAN HALE GELDİ”

AKP iktidarında “Komşularla sıfır sorun diye yola çıkıp, sorunlu olmadığı tek bir komşusu kalmayan bir Türkiye var” eleştirisinde bulunan SP lideri Karamollaoğlu, “Olağanüstü halin olağan hale geldiği, baskı ve tahakkümün arttığı, farklı ve muhalif seslerin susturulduğu, devletin omurgasını oluşturan kurumların yıpratıldığı bir Türkiye var…” şeklinde konuştu.

“ADALET OLGUSU İFLAS ETMİŞ, MAĞDURLAR ORDUSU OLUŞMUŞ BİR TÜRKİYE VAR”

“Adalet olgusu iflas etmiş, mağdurlar ordusu oluşmuş bir Türkiye var” diyen Temel Karamollaoğlu, “İltimas, adam kayırma, torpil ve partizanlığın sıradanlaştığı, israf ve yolsuzluğun had safhaya çıktığı bir Türkiye var. Eğitimi yazboz tahtasına dönmüş, Aile yapısı, toplumsal bağları zayıflamış bir Türkiye var. Gençlerin gelecekten ümidini kestiği, Yarınlara dair umutların tükendiği bir Türkiye var.” dedi.

“AKP’NİN TÜRKİYE’YE VEREBİELCEK HİÇBİR ŞEYİ KALMADI”

“Şimdi bu gerçeklere bakarak diyorum ki” sözleriyle konuşmasına devam eden Karamollaoğlu, “3 Kasım 2002 Ak Parti’nin iktidara gelişinin ilk günü olmuştu. 3 Kasım 2019’da, iktidardan ayrılışının tescillendiği gün olarak tarihe geçecektir. Çünkü Ak Parti miadını doldurmuştur. Ne yazık ki, Türkiye’ye verebileceği hiçbir şey kalmamıştır.” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin yorgun olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, AKP için “Yorgundur, Türkiye’yi de yormaktadır. Bitkindir, Türkiye’yi de bitirmektedir. Adı Adalet ve Kalkınma Partisi olmasına rağmen ne Adaleti kalmıştır, ne de kalkınması!..” dedi.

Son güncelleme: 19:26 03.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı