• Turkhane Logo

Telegraph’ın iddiası: Aileleri tehdit edilince Wagner geri çekildi

18:25 26 Haziran 2023 Pazartesi
Telegraph’ın iddiası: Aileleri tehdit edilince Wagner geri çekildi





İngiliz The Telegraph gazetesi, Rusya’da yaklaşık 36 saat süren Wagner isyanı ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Gazete, Wagner lideri Yevgeni Prigojin’in bu kadar kısa sürede geri çekilmesinin arkasında Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko’nun değil, Rusya’nın Wagner mensuplarını aileleri üzerinden tehdit etmesi olduğunu yazdı.



İngiliz The Telegraph gazetesi, Rusya’da yaklaşık 36 saat süren Wagner isyanında Wagner lideri Yevgeni Prigojin’in bu kadar kısa sürede geri çekilmesinin arkasında Rusya’nın Wagner mensuplarını aileleri ile tehdit etmesi olduğunu yazdı.



Rusya’da iki gün bile sürmeyen ancak ülkede büyük sarsıntı yaratan askeri isyan girişimiyle ilgili İngiliz gazetesi Telegraph çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Telegraph, kısa bir sürede U dönüşü yapan Wagner ile ilgili çarpıcı bir iddiayı aktardı. Gazeteye konuşan İngiliz güvenlik kaynaklarına göre Wagner lideri Yevgeni Prigojin, Rus istihbaratının “Wagner yöneticilerinin ailelerine zarar verme” tehdidi üzerine geri adım attı. Haberde, İngiliz istihbaratına göre Wagner savaşçılarının sayısının söylendiği gibi 25 bin değil 8 bin civarında olduğu belirtildi. Grubun Moskova’ya girmesi halinde muhtemelen büyük bir hezimete uğrayacağı ifade edildi. Kaynaklar, Rusya lideri Putin’in şimdi Wagner üyelerini Rus ordusuna katacak adımları atıp grup liderlerini tasfiye edeceğini söyledi.



Telegraph ayrıca Kremlin tarafından açıklanan anlaşmanın da soru işaretlerine yol açtığını yazdı. Bazı kaynaklara göre aslında ortada böyle bir anlaşma bulunmuyor. Rus siyasetinin önde gelen isimlerinden milletvekili Andrey Gurulyov, Prigojin ve isyancı Wagner liderlerinin yargılanmaması gibi bir seçeneğin olmadığını söyledi. Rusya’da Kremlin’e yakın birçok ismin de darbe girişiminin cezasız kalmasına karşı olduğu belirtiliyor.

Son güncelleme: 18:25 26.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı