• Turkhane Logo

Tek adam rejimini lanetleyen MHP’den tek adamlığı kutsayan MHP’ye

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin hedefinin tek adam rejimini devirip yerine demokrasi getirmek olduğunu söyledi. “Buna müsaade etmememiz gerekir” dedi.

12:19 19 Nisan 2019 Cuma
Tek adam rejimini lanetleyen MHP’den tek adamlığı kutsayan MHP’ye
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin hedefinin tek adam rejimini devirip yerine demokrasi getirmek olduğunu söyledi. “Buna müsaade etmememiz gerekir” dedi.


Oysa ki MHP lideri Devlet Bahçeli geçmişte tek adam sistemini zehir zemberek sözlerle eleştirmişti.

A Haber’de canlı yayına katılan MHP’li Yıldırım, CHP’nin hedefinin belediye alıp hizmet etmek olmadığını öne sürerken “Tek adam rejimini yıkacağız diyen bir genel başkanı var. Hedef budur. Bu olur mu olur. Bunları yapmaya çalışırlar mı çalışırlar. Buna müsaade etmememiz gerekir” dedi.


MHP NEREDEN NEREYE SAVRULDU

Yıldırım’ın açıklamaları bir dönem ‘tek adam rejimine müsade etmeyiz’ diyen MHP’nin savrulduğu noktayı göstermesi açısından da, ülkenin nereye doğru gittiğini göstermesi bakımından da ibretlik. Bu sözleri söylerken tek adam rejimini kutsayan, ancak demokrasiyi bir öcü gibi gösteren Yıldırım’ın açıklamaları tarihe önemli bir not niteliğinde.

MHP LİDERİ TEK ADAMLIK KONUSUNDA NE DEMİŞTİ?

Oysa ki MHP Lideri Devlet Bahçeli daha önce yaptığı açıklamalarda tek adam rejimini ve Erdoğan’ı ağır sözlerle eleştirmişti. Bahçeli, “Beştepe hanedanı ve AKP yönetimi aile boyu rüşvet ve yolsuzluk çamuruna batmıştır. 17-25 Aralık yolsuzluk dosyalarının bir daha açılmamak üzere kapatılması, bu rüşvet, hırsızlık ve yolsuzluk çarkının döndürülebilmesi, Tayyip Erdoğan’ın bütün yetkileri elinde toplayarak diktatörlüğünü ilan etmesine bağlıdır. Yeni anayasa ile başkanlık sistemine geçilmesi bunun için istenmektedir. Recep Tayyip Erdoğan tipi Başkanlık sistemi Türkiye’nin bölünmesinin reçetesidir. Demokrasinin idam fermanıdır. Tek adam diktatörlüğünün beratıdır. Hırsızlık ve yolsuzluk ruhsatıdır” demişti.

TÜRKİYE ÇOK BAŞLILIKTAN KURTULACAKMIŞ!

Bahçeli bir başka konuşmasında ise şunları söylemişti: “Erdoğan diyor ki başkanlık sistemi gelirse Türkiye çok başlılıktan kurtulur. Birden bire sanki sihirli el değmişçesine siyasi rahatlığa, ekonomik refaha kavuşacakmışız. Yalanın bu kadarına da pes doğrusu denir. Erdoğan iyi ve olumlu ne varsa başkanlık sistemine atfetmektedir. Kötü ve sorunlu ne görüyorsa Parlamenter sistemin hanesine yazmaktadır. Başkanlık sistemi sanki yeryüzü cennetinin siyasi ve idari yapılanmasıdır. Parlamenter sistem ise sanki kâbusun diğer ismi, krizin diğer yüzü gibi gösterilmektedir. Bu yorum ve değerlendirmelerin somut belge ve bilgiye dayalı makul ve mantıklı hiçbir yanı yoktur. Erdoğan boş konuşmakta, milletimizin saf ve temiz duygularını siyasi hesaplarına vasıta yapmaktadır.”

Son güncelleme: 12:19 19.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı